MENU

Vorige

Martin Platteschor

Alpinisme

  • Leeftijd: 29
  • Beroep: Field Service Engineer - Mining industries, ABB Zwitserland

Waarom heb jij je voor de Expeditie Academie aangemeld?

Ik heb me aangemeld om me als allround alpinist verder te ontwikkelen en natuurlijk om de stap naar het expeditie klimmen te ervaren.

Wat brengt de Expeditie Academie jou?

Bij mij persoonlijk haalt het interesse en motivatie om te blijven verbeteren naar boven. Ik haal veel uit het klimmen met de coaches en onze gids Boris. Samen klimmen met mensen die zoveel ervaring hebben is iets waar ik voorheen de mogelijkheid niet toe had.

Waar kijk je naar uit?

Ik kijk er stiekem heel erg naar uit om me eens goed te vervelen in basiskamp, geen internet, geen nieuws, geen dagelijkse rompslomp. Ondanks dat ik hier naar uitkijk verwacht ik dat het niet makkelijk zal zijn voor mij als persoon.

Hoe begon jouw liefde voor de bergsport?

Als kind had ik al een enorme bewondering voor alpinisten wanneer ik deze tegenkwam tijdens wandelingen in de Franse Alpen. Dat ik ook alpinist kon worden hield ik toen niet voor mogelijk. Toen ik in 2012 ging studeren in de mooiste stad van Nederland kwam ik in aanraking met de GSAC waar ik “echte” alpinisten tegen kwam. De liefde voor de sport is gedurende mijn studie ontwikkeld en toen ik klaar was met studeren was het eigenlijk wel duidelijk dat wonen in Nederland niet langer houdbaar was.

"Klimmen staat centraal in mijn leven, omdat het klimmen
schuurde met het opbouwen van een “grote-mensen leven”
heb ik de stap gemaakt om naar Zwitserland te verhuizen.
Hier kan ik het dagelijks leven beter combineren met het klimmen."

Welke cursussen heb je gedaan?

Binnen de GSAC heb ik alle sportklimcursussen gevolgd, van indoor toprope tot outdoor multi pitch met mobiele zekeringen. Nadat ik “zelfstandig-klimmer” was geworden bij de GSAC besloot ik om het opleidingstraject te starten om instructeur te worden en zo de passie voor de sport te kunnen overdragen naar nieuwe leden. Binnen twee jaar kon ik mijn opleiding tot SKB (sportklimbegeleider) en SKI (sportkliminstructeru) afronden en mocht ik klimweekenden in Duitsland of België leiden.

Heb je tips voor beginners?

  • Maak veel meters, het is tenslotte een ervaringssport. Veel meters in makkelijk terrein is hierbij essentieel, je zult merken dat je meer plezier beleeft als je een moeilijke tour beheerst en binnen de gidsjes tijd kan maken.
  • Je mag best een beetje liegen (opscheppen) over je prestaties tijdens een biertje op de NSAC camping, maar alleen wanneer je niet tegen jezelf liegt. Zelf weet je donders goed of iets te spannend was, te risicovol of dat je veel te langzaam was.

Welke route staat nog op jouw bucketlist?

Ik heb niet echt een bucketlist, alhoewel ik wel stiekem bezig ben om alle 82 vierduizenders van de Alpen te beklimmen. Hier heb ik er momenteel 44 van gedaan, maar ik klim niet alleen vierduizenders via normaalroutes. Dan was ik allang klaar geweest... De focus ligt meestal op de condities en waar ik zin in heb. Toch flirt ik wel elke jaar weer met het idee om een grote noordwand te proberen, zoals de Eiger, Matterhorn of Grande Jorasse.

Artikelen over Expeditie Academie

Expeditie Academie
15 jan 2024

Partners & Sponsoren Expeditie Academie

Lees verder
Nieuws
13 feb 2023

Start jouw carrière als expeditieklimmer

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière als zelfstandig alpinist? De Expeditie Academie leidt jonge en getalenteerde Nederlandse bergsporters op tot allround alpinisten die indrukwekkende routes en eerstbeklimmingen doen in onbekend terrein. Klinkt dit als iets voor jou? De inschrijving voor de NKBV Expeditie Academie is geopend!

Lees verder
Nieuws
23 jan 2023

'Save the date' Expeditie Academie IV

Ben jij een zeer ambitieuze alpinist en droom je ervan om aansprekende beklimmingen te maken en uiteindelijk op expeditie buiten de Alpen te gaan? Omcirkel dan 13 februari met rood in je agenda en meld je aan voor de Expeditie Academie IV.

Lees verder
Blog
10 jan 2023

Frendo-pijler in Kirgizië: Expeditie Academie III beklimt ‘Pik Luis’

Terwijl de rest van het team van Expeditie Academie III onderweg is naar andere toppen, wachten Jeffrey Meesters en Michiel Telkamp in een verlaten basiskamp hun kans af. Hun oog is gevallen op een bijzonder uitdagend doel. En dat vereist een goede voorbereiding.

Tekst: Michiel Telkamp

Lees verder
Blog
5 dec 2022

Doorzetten loont: Expeditie Academie III beklimt Pik Sindre in Kirgizië

Op 24 september 2022 stonden vier teamleden van Expeditie Academie III op de top van Pik Sindre in het Pamir Alai-gebergte in Kirgizië. De beklimming is de kroon op een opleidingstraject van drie jaar. In vier dagen tijd lukte het ze om deze prachtige berg te beklimmen. Een eerdere poging werd afgebroken door tijdsgebrek en hoogteziekte. Regien sloot aan bij de tweede poging en vertelt hoe ze de lessen van de eerste poging omzetten in su...

Lees verder
Nieuws
26 Jan 2022

IJsklimweek met de Expeditie Academie

Met een tikkeltje gezonde spanning, maar vooral met veel plezier ging het Expeditie Academie team op naar hun volgende alpiene avontuur.

Lees verder
Blog
10 Nov 2022

EAIII in Kirgizië: Expeditieklimmen is proberen

Het beklimmen van een nog niet eerder beklommen berg vraagt om een goede voorbereiding. En in sommige gevallen moet je het ook gewoon proberen. De Expeditie Academie is enkele weken terug van hun expeditie in de Min Teke-vallei in Kirgizië. Robert Löwensteyn vertelt over hun eerste poging van het beklimmen van een nog onbeklommen berg.

Lees verder
Nieuws
7 Oct 2022

Expeditie Academie III doopt onbeklommen toppen in Kirgizië

Het team van de Expeditie Academie III heeft niet stilgezeten. Dankzij het mooie weer van de afgelopen dagen kon het hele team op pad. Er werden verschillende nieuwe beklimmingen gedaan en bergen vernoemd naar dierbaren.

Lees verder
Nieuws
16 Sep 2022

Eerste successen Expeditie Academie III in Kirgizië

Na een inspannende reis van enkele dagen heeft de Expeditie Academie hun basiskamp in de Min Teke-vallei in Kirgizië bereikt. Trappelend van ongeduld zijn ze na een verkenningstocht direct op pad gegaan. En met succes!

Lees verder
Nieuws
2 Sep 2022

Expeditie Academie vertrekt naar Kirgizië

Vandaag was het eindelijk zover. Na ruim 2 jaar aan training en voorbereiding nam het team van de Expeditie Academie op Schiphol en luchthaven Zürich afscheid om af te reizen naar Kirgizië.

Lees verder
Nieuws
24 Jun 2022

Expeditie Academie III in september op expeditie naar Kirgizië

Na ruim twee jaar voorbereiding en een jaar vertraging vanwege corona is het nu eindelijk zover: de eindexpeditie van Expeditie Academie III komt in zicht. Op 2 september reist het team af naar de Min Teke vallei in Kirgizië om daar mogelijk eerstbeklimmingen te doen en nieuwe routes te openen.

Lees verder
Blog
1 Jun 2022

“Echte alpinisten” op Aiguille Verte

De Aiguille Verte, een van de meest majestueuze toppen in het Mont Blanc massief, bleek de perfecte laatste training ter voorbereiding op de expeditie.

Lees verder
Nieuws
25 Mar 2022

3 x Nederlands succes op de Eiger Noordwand

3 Nederlanders beklommen afgelopen week, met succes, de ‘beruchte’ Eiger Noordwand via de Heckmair-route (1938). Een kroon op je bergsportcarrière volgens vele bergsporters.

Lees verder
Blog
2 Mar 2022

IJs in de Dolomieten

Epeditie Academie III op ijsklimstrainingsweek.

Lees verder
Nieuws
21 Feb 2022

Eerste vrouwenteam beklimt de Phantom Direct op de Grandes Jorasses

Een lange adem hebben om uitdagingen aan te gaan en je doelen te bereiken. Dit geldt zeker voor de Nederlandse Line van den Berg en de Britse Fay Manners. Zij beklommen eind januari als eerste vrouwenteam de gewaagde en uitdagende alpiene ijsroute op de Grandes Jorasses.

Lees verder
Nieuws
4 Feb 2022

Olympische Winterspelen

Genieten van de mooiste winterse sporten. Je verbazen over prestaties, juichen bij elke plak die we binnen halen en nieuwe sporten ontdekken. De Olympische spelen zijn een magisch sportevenement. Weet jij welke bergsport er aan de Olympische lijst wordt toegevoegd?

Lees verder
Blog
11 Nov 2021

Young-graat op de Breithorn

De Expeditie Academie III klimt in de herfst een prachtige, lange sneeuw- en rotsgraat vanuit Zermatt die nog maar zelden wordt geklommen: de Young-graat aan de noordzijde van de Breithorn. Een beklimming met extra lading vanwege een bijzondere familiegeschiedenis.

Lees verder
Blog
29 Oct 2021

Een afgelegen bron van vreugde

“Voor me lopen Martin, Jeffrey en Bas, gestaag stijgend door de nacht. Terwijl het geluid van blaffende honden van de laatste boerderij waar we langskomen wegebt, verschijnt de maan van achter de berg, de witte toppen van de Monte Rosa boven ons en de wolkenzee in het dal onder ons verlichtend. Het heeft iets magisch. Dit is nog maar het begin, de aanloop naar onze eerste hut."

Blog geschreven door Anniek Verschuur, video gemaakt door Martin Platteschor

Lees verder
Blog
1 Oct 2021

Wat bivakkeren in de sneeuw kan opleveren

De klimmers van de Expeditie Academie beleven avonturen tijdens een driedaags bivak op de gletsjer, hoog tussen Chamonix en Courmayeur. Lees alles over hoe zij plannen maken, plannen aanpassen en wat je op de Vallée Blanche nog kunt klimmen als het weer of de condities niet meezitten. Een dik wolkendek was het nieuwe thuis van de Expeditie Academie.

Lees verder
Blog
1 Oct 2021

Simultaan klimmen in de legendarische rotsroutes van de Pointe Lachenal

Eindelijk! Eindelijk weer naar de bergen! Na een lang jaar vol reisbeperkingen waren de bergen voor de meeste van het team van de Expeditie Academie slechts een vage herinnering geworden. Teamlid Martin Platteschor maakte een beeldverslag van de eerste routes die hij samen met Jeffrey, Noor en coach Bas klom.

Lees verder
Nieuws
2 Jul 2021

Expeditie Academie op training in de Alpen

Het afgelopen jaar moesten de meeste mensen thuis hun opleiding volgen. En reizen naar het buitenland? Dat was er zeker niet bij. Maar wat nu als je opleiding vereist dat je in de bergen bent? Dan staat alles even op pauze. Euforie alom dus, toen de leden van de Expeditie Academie hoorden dat hun trainingsstage in de Alpen deze maand door kon gaan.

Lees verder
Nieuws
22 Feb 2021

Line van den Berg drytoolt meerdere D11's

Vorig jaar was ze er al dichtbij toen de lockdown in Frankrijk werd afgekondigd, maar inmiddels is het haar gelukt. Line van den Berg, oud Expeditie Academie deelnemer heeft meerdere D11's gedrytoold. Daarmee is ze de tweede Nederlandse die dit hoge niveau heeft behaald.

Lees verder
Blog
17 Nov 2020

Expeditie Academie test de Garmin Fēnix 6(s)

Een computer en coach voor om je pols

De NKBV Expeditie Academie traint het hele jaar door om fitter te worden voor het klimmen in de Alpen en tijdens de eindexpeditie. Dat doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Er zijn fanatieke hardlopers bij, sommige teamleden zitten vaak op de racefiets of MTB, en Jeffrey zweert bij golfen. Van Garmin kregen de teamleden een Fēnix 6s sporthorloge om te testen. Ze nemen hem mee op hun trainings...

Lees verder
Nieuws
9 Nov 2020

Expeditie Academie traint thuis verder

Nu de meeste Alpenlanden een oranje reisadvies hebben gekregen, blijft ook de Expeditie Academie in eigen land. De komende tijd houden de teamleden de regels en reisadviezen goed in de gaten en trainen ze thuis verder richting hun expeditie volgend jaar, of in 2022.

Lees verder
Nieuws
3 Nov 2020

Tomas van Lieshout tiende Nederlandse berggids

Nederland heeft er een nieuwe UIAGM berggids bij. Tomas van Lieshout was kortstondig deelnemer aan de tweede lichting van de Expeditie Academie, maar besloot zich tussentijds volledig op de gidsenopleiding te richten. En met succes. Sinds deze zomer voegt hij zich bij het illustere rijtje van Nederlandse berggidsen.

Lees verder
Blog
23 Sep 2020

11x de lievelingskleding van de Expeditie Academie

Regen, kou, hagel, sneeuw of felle zon: als je alpien gaat klimmen wil je dat je kleding je beschermt tegen alle elementen. Je outfit moet degelijk, praktisch en duurzaam zijn, maar er ook een beetje goed uitzien op de foto’s natuurlijk. En er is altijd één item dat je het allerliefste draagt. In deze blog delen wij onze favoriete kleding voor alpiene tochten met je.

Lees verder
Blog
27 Aug 2020

Psycho-Biancograat: Expeditie Academie III in Bernina

De Biancograat op Piz Bernina (4.048m) is een droomroute voor veel klimmers. Net als de fotogenieke west-oostoverschrijding van Piz Palü (3.905m). Helemaal mooi zou het zijn om die twee prachtige graatroutes aan elkaar te koppelen in één lange tour. Ondanks een onzeker weerbeeld ging de Expeditie Academie op pad. Het liep anders dan gepland, maar het werd een onvergetelijke dag.

Door: Noor van der Veen

Lees verder
Blog
24 Jun 2020

Ettringen aan de start van de zomer

Afgelopen weekend was het eindelijk weer zover en konden we heerlijk klimmen in de bosrijke kuilen van Kottenheim en Ettringer Lay. Met een deel van Expeditie Academie III reed ik naar Duitsland om zo de stramme lockdownbenen weer te strekken in de rotsen.

Door: Niek de Jonge

Lees verder
Blog
1 Apr 2020

Onverwacht goede condities op de Têtes Sainte-Marguerite - Expeditie Academie III op zoek naar ijs, pt. 2

Ski's of bijlen? En wat gaan we morgen doen? Dat waren de vragen waar we na aankomst in de Ecrins voor de ijsklimweek van de Expeditie Academie een keuze in moesten maken. Terwijl Regien en de rest op toerski’s de Pic de Chamoissière bestormden en het dal van Louise Fine introkken (lees hier de blog van Regien), besloot ik om samen met Anniek, Jeffrey, Denn...

Lees verder
Nieuws
17 Mar 2020

Inspiratie uit de bergen

In tijden als deze kunnen we allemaal wel wat positieve inspiratie gebruiken. De Expeditie Academie neemt je in hun blogs mee op voorbereidingstrips in de bergen.

Lees verder
Blog
5 Mar 2020

Ice, ice, ice baby - Expeditie Academie III op zoek naar ijs

Ik gooi de vijf wollen dekens van me af, trek mijn skischoenen aan en stap naar buiten. Er staat een ijzig windje, maar de hemel is kraakhelder. Het licht van de maan schijnt op de steile bergen, die wit zijn van de sneeuw. Ondertussen wordt binnen in het winterhutje boven Villars d’Arène de Jetboil aangestoken om water te koken voor de thee en een ontbijt. Met hoofdlampjes op onze hoofden en dampende mokken voor onze neus worden we langzaam wakker.

Doo...

Lees verder
Blog
15 Feb 2020

Road to the Nose – bigwall klimmen in Yosemite

Voor Expeditie Academie lid Jeffrey was twee jaar terug tijd iets nieuws te leren in de klimsport: big wall. Hij en zijn twee vrienden nemen je pitch voor pitch mee in het beklimmen van de 900 meter verticale wand 'The Nose' in Yosemite.

Lees verder
Kenniscentrum

Expedities

Zonder nieuwe routes, nieuwe gebieden, nieuwe concepten kan de klimsport zich niet ontwikkelen. Wanneer alpinisten nieuwe routes openen op verre, onherbergzame locaties noemen we dat een expeditie.

Lees verder
Blog
24 Dec 2019

In het Pitztal is altijd ijs: tips voor beginnende ijsklimmers

“In het Pitztal is altijd ijs.” Met deze veelbelovende woorden van onze Expeditie Academie-gids Boris Textor vertrekken wij – Anniek en Noor - naar het Pitztal om te leren ijsklimmen. Het werd een leerzaam weekend. In deze blog delen we onze tips voor beginnende ijsklimmers.

Lees verder
Blog
31 Oct 2019

Eerste trainingsstage: tradklimmen in Peak District

Terwijl Jeffrey zijn gepatenteerde bicepverklemming uittestte op de bigwalls van Yosemite, bereidde de rest van het Expeditie Academieteam zich voor op de eerste trainingsstage: een week tradklimmen.

Lees verder
Blog
26 Sep 2018

Laatste ronde eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Na een mooi-weerperiode van 3 dagen halverwege vorige week én een goede dag gisteren is er weer volop nieuws te melden van de Expeditie Academie uit Kirgizië. Het team doet verslag via de satelliet telefoon:

Lees verder
Blog
26 Sep 2018

Weer vier eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Het team van de Expeditie Academie heeft het goede weer van afgelopen weekend benut om maar liefst vier nieuwe routes in de Djangart vallei te openen. De teamleden zitten nu aan het ‘herstelbier’ in het basiskamp, op Line en Wout na, die nog in het ABC (advanced base camp) zitten.

Lees verder
Blog
26 Sep 2018

Vliegende start voor Expeditie Academie in Kirgizië

Het Expeditie Academie team is vrijdag aangekomen in de Djangart-vallei en gelijk in volle vaart van start gegaan. We geven je de eerste update!

Lees verder
Blog
26 Sep 2018

NKBV Expeditie Academie naar Kirgizië

Het NKBV Expeditie Academie team is afgelopen vrijdag vertrokken naar Kirgizië. Ze gaan vijf weken op expeditie naar de Djangartvallei waar ze nieuwe routes willen openen op beklommen en onbeklommen bergen.

Lees verder
Blog
29 May 2018

Gear, gear, en nog meer gear

Pfffff, zucht, snak…. De hitte is Nederland nog niet uit en ik zweet me kapot. Al uren sta ik mijn klimmateriaal te sorteren, gaten in mijn kleding te herstellen met lijm, tear-aid en garen, cams te onderhouden, ijsbijlen te tunen en ga zo maar door.

Lees verder
Blog
29 May 2018

Fit en sterk op expeditie!?

Iedere klimmer of alpinist die regelmatig in de bergen actief is, mag zich volgens de algemene maatstaven als fit persoon zien. Zoals iedere actieve sporter. Voor een expeditie is het echter belangrijk nog een stapje fitter te zijn.

Lees verder
Blog
6 Jun 2018

Expeditie Academie Behind the Scenes

Dat we klimmen, weet iedereen onderhand wel. Maar wat doen we nou al die tijd dat we niet aan het klimmen zijn? Hoe gaat het eraan toe als we straks een tijd met slecht weer in het basiskamp zitten? Deze video geeft het antwoord op die vragen, en meer!

Lees verder
Blog
24 May 2018

Eugster Diagonal

Op 24 april beklimmen Jorian, Noël en Rik de noordwand van de Aiguille du Midi via Eugster diagonaal. Een 1100 meter lange ijs- en sneeuwroute die precies onder de lift door loopt. Het avontuur begint bij Refuge Plan d’Aiguille. Vlakbij het middenstation van de Aiguille du Midi lift.

Lees verder
Blog
26 Oct 2017

360 op de Kuffner

Na de EHBBO cursus van Menno (verslag hieronder) vertrekken we met z’n allen naar Chamonix om meer meters te maken in mixed terrein. Het is te merken dat we ons de afgelopen dagen met heftige scenario’s hebben bezig gehouden: tijd voor de fun!

Lees verder
Blog
19 May 2017

Goulotte Pellisier

“Laten we de Pellisier gully op de Lachenal klimmen.” Na Vent du Dragon klonk dit als de ultieme klimvakantie: een korte, technische route op de zonkant waarin ik lekker kon gaan toolen en daarna niet aflopen, maar afskiën over de Vallée Blanche.

Lees verder
Blog
9 May 2017

Vent du Dragon

Het is eindelijk voorjaar, mijn favoriete tijd in de bergen. Ijsklimmen, rotsklimmen, mixed klimmen en skitoeren. Line en ik zijn gemotiveerd om een week in te klimmen voordat we met de rest van de groep op pad gaan.

Lees verder
Blog
7 May 2017

Chèré Couloir

In Chamonix klommen Aniek, Noël en Line het Chèré Couloir op de Triangle du Tacul. Bekijk hier het videoverslag van Line.

Lees verder
Blog
5 May 2017

Avant la Verte on est alpiniste, à la Verte on devient montagnard

Voor de Verte ben je een alpinist, op de Verte word je een man van de bergen. Met die spreuk van Gaston Rébufat in ons achterhoofd stappen Tomas, Wout en ik in de Grand Montets lift in Argentière.

Lees verder
Blog
1 May 2017

Aiguille du Chardonnet

In april klom het team de Aiguille du Chardonnet via de Forbes Arête en de Migot Spur. Bekijk hier een kleine selectie aan foto's.

Lees verder
Blog
14 Apr 2017

Spleetklimmen

Na de selectieweek in Orco was ik heilig overtuigd: ik had mijn nieuwe passie gevonden. Spleetklimmen.

Lees verder
Blog
1 Feb 2017

Klimmen op bevroren watervallen

De NKBV Expeditie Academie is in februari gaan ijsklimmen. Tijdens een inspannende en fysieke week heeft het team zichzelf uitgedaagd om de mooiste, steilste, koudste en hoogste bevroren watervallen te beklimmen.

Lees verder
Blog
12 Sep 2019

Fingerlocks en chickenwings: de aftrap van Expeditie Academie III

Ik zou bijna willen zeggen: eindelijk! We zijn van start. Afgelopen weekend kwam de kakelverse derde lichting van de Expeditie Academie voor het eerst samen voor de aftrap van het traject.

Lees verder
Expeditie Academie
4 Sep 2019

Deelnemers Expeditie Academie

Lees verder
Expeditie Academie
4 Sep 2019

Over de Expeditie Academie

Lees verder
Expeditie Academie
4 Sep 2019

Begeleiding Expeditie Academie

Lees verder
Nieuws
30 Jul 2019

Selectie Expeditie Academie bijna definitief

Na de selectieweek in de Alpen afgelopen maand is de groep die de Expeditie Academie 2019/2021 vormt, bijna definitief. Acht jonge alpinisten zijn definitief geselecteerd en twee deelnemers, die er vanwege persoonlijke omstandigheden niet helemaal bij konden zijn, zijn voorlopig toegelaten.

Lees verder
Nieuws
5 Jul 2019

Twee Nederlandse prestaties op lijst voor Piolets d’Or

De organisatie van de Piolets d’Or, de Gouden Pickel, heeft een lijst gepubliceerd met aansprekende beklimmingen in 2018 waaruit de jury uiteindelijk de winnaars van de prestigieuze onderscheidingen kiest.

Lees verder
Nieuws
1 Jul 2019

Berggids na de Expeditie Academie

Komende week staat voor de eerste selectie van de Expeditie Academie de alpiene week op het programma, waaruit weer een volgende selectie wordt gevormd. Deze selectie zet de volgende stap in hun alpiene carrière. Een carrière die kan leiden tot een bestaan als berggids; Rik van Odenhoven, van de Expeditie Academie van vorig jaar, werd onlangs toegelaten tot de Oostenrijkse gidsenopleiding.

Lees verder
Nieuws
8 May 2019

Eerste selectie Expeditie Academie bekend

De eerste selectie van de nieuwe Expeditie Academie is bekend. Komend weekend worden achttien jonge alpinisten getest op diverse vaardigheden om vervolgens met een kleiner groepje op alpiene week te gaan voor het laatste selectiemoment.

Lees verder
Nieuws
11 Oct 2018

Terugblik op 2 jaar NKBV Expeditie Academie

Een overzicht van alle expedities en reizen dat het NKBV Expeditie Academie team heeft gemaakt van 2016 t/m 2018.

Lees verder
Nieuws
21 Sep 2018

Nieuwe ronde eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Na een mooi-weerperiode van 3 dagen is er weer volop nieuws te melden van de Expeditie Academie uit Kirgizië.

Lees verder
Nieuws
17 Sep 2018

Weer nieuwe routes en vier eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Het team van de Expeditie Academie heeft het goede weer van afgelopen weekend benut om maar liefst vier nieuwe routes in de Djangart vallei te openen.

Lees verder
Nieuws
17 Sep 2018

Vliegende start voor Expeditie Academie in Kirgizië

Het Expeditie Academie team is vrijdag aangekomen in de Djangart-vallei en gelijk in volle vaart van start gegaan. We geven je de eerste update!

Lees verder
Nieuws
12 Sep 2018

NKBV Expeditie Academie naar Kirgizië

Het NKBV Expeditie Academie team is afgelopen vrijdag vertrokken naar Kirgizië.

Lees verder
Nieuws
14 Sep 2016

Selectieweekend Expeditie Academie

Afgelopen weekend was de start van de selectie van de tweede lichting van de NKBV Expeditie Academie. De potentiële expeditieklimmers werden direct op de proef gesteld.

Lees verder
Nieuws
6 Oct 2015

Expeditie Academie terug uit India

Vandaag is zijn de leden van de Expeditie weer veilig geland op Schiphol. De beklimming van de Gangstang is niet gelukt vanwege het slechte weer, sneeuw en lawines. Wel heeft het team andere bergen beklommen en twee nieuwe routes geopend. Succes dus!

Lees verder
Uitslagen
23 Jul 2015 - 23 Jul 2015

Alpinist Martijn Seuren omgekomen op Arêtes de Rochefort

Woensdagochtend 22 juli is alpinist en Expeditie-Academielid Martijn Seuren omgekomen bij een val in het Mont Blanc massief. Martijn was die dag gelijktijdig (maar zelfstandig) met de Zwitser Ueli Steck onderweg, toen hij een val van 300 meter maakte. Zijn lichaam werd geborgen in een gletsjerspleet aan de Italiaanse zijde van de graat. Inmiddels is na vele reacties een condoleanceregister geopend.

Lees verder
Nieuws
13 Mar 2015

Update Expeditie Academie

Je hebt er in Hoogtelijn 2015-1 al over kunnen lezen: het expeditiedoel van de Expeditie Academie is bekend. De Expeditie Academie gaat verder in een iets andere samenstelling dan ze begonnen is en jij kunt de mannen en vrouw van de Academie ontmoeten op de Bergsportdag.

Lees verder
Nieuws
11 Nov 2014

Expeditie Academie op bivak in SnowWorld

Afgelopen zaterdag 8 november overnachtte de Expeditie Academie op de piste van indoor skihal SnowWorld in Landgraaf. Bekijk de foto's.

Lees verder
Nieuws
29 Oct 2014

Expeditie Academie: Droites, Courtes of Verte?

De mannen van de Expeditie Academie zijn ondertussen weer een hoop ervaring rijker. Martijn Schell, Roy Delahaije en Martijn Seuren (als mystery guest) besloten op de Aiguille Verte een mooie ijsroute te klimmen. Roy schreef erover op de Expeditie Academie website.

Lees verder
Nieuws
14 Oct 2014

Expeditie Academie terug van trainingsstage Chamonix

Na een inspannende trainingsstage van tien dagen in Chamonix zijn de vijf mannen van de NKBV Expeditie Academie weer terug in Nederland. Onder begeleiding van UIAGM Berggids Martijn Schell en NKBV Hoofdinstructeur Court Haegens is veel geleerd en geklommen. Het weer en de condities zaten het vijftal mee.

Lees verder
Nieuws
7 Oct 2014

Eerste beklimmingen Expeditie Academie binnen

Op trainingsstage in Chamonix is het alpiene werk voor de mannen van de Expeditie Academie eindelijk begonnen. Een eerste verslag is te lezen op de website.

Lees verder
Nieuws
1 Oct 2014

Expeditie Academie op trainingsstage in Chamonix

Vandaag vertrekken de vijf deelnemers van de Expeditie Academie naar het Franse Chamonix voor een trainingsstage in het Mont Blanc massief.

Lees verder
Nieuws
24 Sep 2014

Expeditie Academie traint in Ettringen

Op 13/14 september hebben de deelnemers van de Expeditie Academie voor het eerst gezamenlijk geklommen. Samen met Court Haegens en een aantal klimexperts werd geoefend in het basalt van Ettringen.

Lees verder
Nieuws
10 Sep 2014

Expeditie Academie op trainingsweekend in Ettringen

Komend weekend is de NKBV Expeditie Academie in het klimgebied Ettringen in Duitsland. Roy, Danny, Jan-Thijs, Teun en Wouter zullen van onder meer Gerke Hoekstra tips krijgen in het klimmen van spleten op eigen zekeringen.

Lees verder
TOON MEER
BEKIJK MEER Expeditie Academie NIEUWSBERICHTEN
TOON MINDER