MENU

Werken bij de NKBV

Samen werken wij elke dag aan het verbinden van mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen.

We vormen een deskundig, betrokken en professioneel team, bestaande uit medewerkers en vrijwilligers. Dienstverlening staat hoog in het vaandel, en we hanteren daarbij de kernwaarden: betrokken, duurzaam en veilig.

Ons verhaal

Banen

Samen, doelgericht en geïnspireerd! Bij de NKBV werken we met een groep medewerkers vol passie en plezier aan een dienstenpakket voor meer dan 70.000 leden. We ondersteunen onze leden om veilig de klim- en bergsport te kunnen beoefenen. Dit doen wij door het geven van advies en voorlichting, organiseren van cursussen, opleidingen en wedstrijden in binnen- en buitenland. 

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures.

Vacature-alert

Stageplekken

Wil je op gebaande paden en gezekerd een volgende stap maken in je ontwikkeling? Kom dan bij ons stagelopen. Regelmatig hebben wij plek voor meewerk- of afstudeerstages. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven, leuke onderzoeken en er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. 

Cultuur

De NKBV hecht aan een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers actief betrokken en opgenomen worden binnen het team. Hierbij moet iedereen zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen om hun mening te geven en zich gewaardeerd voelen. Een organisatiecultuur waarin uitsluiting, discriminatie, pesten en intimidatie niet worden getolereerd en medewerkers zich kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving.  

Meer weten over ons of onze vacatures? Neem contact op via werken@nkbv.nl.

Werken bij NKBV

Vrijwilligers

De NKBV zou niet bestaan zonder de inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ook je passie voor klim- en bergsport delen en je kennis of interesse inzetten voor onze vereniging? Bij de NKBV-regio’s kun je als bestuurslid of instructeur aan de slag, of als ondersteuning bij de vele leuke en gezellige activiteiten die regionaal worden georganiseerd. Of misschien is jouw kennis en ervaring van waarde binnen een van de NKBV-commissies of ben jij onze nieuwe tochtleider, alpiene instructeur, sportklimbegeleider, sportkliminstructeur, jury of routebouwer bij wedstrijden. Benieuwd naar de vrijwilligersfuncties?

Vrijwilliger bij een regio of sectie

Lijkt het je leuk om een regio of sectie te ondersteunen als instructeur, begeleider of bestuurslid? Bekijk hieronder alle vacatures!

Vrijwilliger bij evenementen

Wil je betrokken zijn bij de organisatie van evenementen? Meld je aan als vrijwilliger voor onze vrijwilligerspoule. Hier zijn enkele taken waar je aan kunt denken:

  • Helpen bij de op- en afbouw van wedstrijden, zoals als nationale klimwedstrijden en NK's;
  • Helpen bij de op- en afbouw van evenementen, zoals de Bergsportdag;
  • Begeleiden van activiteiten tijdens evenementen;
  • En nog veel meer!

Geef je op

Boulderen

Vrijwilliger bij wedstrijden

Voor de verschillende Nederlandse Competities zijn we op zoek naar enthousiastelingen die willen meehelpen met het organiseren van de wedstrijden. We zoeken juryleden, coördinatoren en routebouwers.

routebouwer jury

Begeleider of instructeur bij workshops, cursussen en reizen

Wil jij andere mensen begeleiden en scholen binnen de klim- en bergsport? Volg dan een opleiding bij de NKBV-Academie. De NKBV investeert fors in de opleiding en bijscholing van (sportklim)instructeurs en tochtleiders. Kwaliteit en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten voor ons sporttechnisch kader.

bekijk opleidingen

Vrijwilliger binnen een van onze commissies

De NKBV heeft diverse commissies. Hierin zitten betrokken leden die verstand van of ideeën hebben over het onderwerp van de commissie. Als commissielid kom je een aantal keer per jaar bij elkaar om over de voortgang van activiteiten te praten die zijn voortgevloeid uit eerdere besprekingen.

OVERZICHT VAN COMMISSIES

Cultuur