MENU

<

Opleidingen klimsport

Ben je een enthousiaste klimmer en wil je beginnende klimmers net zo enthousiast maken? We bieden een breed scala aan klimopleidingen, van instructeur tot trainer, routebouw of wedstrijdjury.

Begeleider

Ben je een enthousiaste klimmer en wil je beginnende klimmers net zo enthousiast maken? Als Sportklimbegeleider laat je onervaren klimmers kennismaken met de klimsport op kinderfeestjes, tijdens kennismakingslessen, of begeleid je beginners bij hun eerste passen in de rots.

Meer info
Instructeur

Ben jij een enthousiaste klimmer met ruime zelfstandige sportklimervaring en wil je je kennis graag delen? Dan ben je geknipt voor de opleiding Sportkliminstructeur! Met dit diploma op zak mag je sportklimcursussen geven en help je je cursisten om ook zelfstandig klimmer te worden.

Meer info
Trainer

Als sportklimtrainer ben je actief in klim- en boulderhallen. Je belangrijkste taak is om op het juiste niveau leuk en effectief training te geven. Er zijn 3 niveaus:

Meer info
(Wedstrijd)routebouwer

Als (wedstrijd)routebouwer heb jij door de kwaliteit van jouw routes en boulders direct invloed op de beleving van de klimsport in Nederland: je daagt klimmers uit en laat hen plezier beleven in jouw routes en boulders. Naast dat jouw routes leuk en uitdagend zijn om te klimmen, zorg je er ook voor dat ze veilig zijn en ook op een veilige manier bouwt.

Meer info
Jury

Nederland telt een nationale boulder- en leadcompetitie en regionale competities (series) voor zowel de jeugd als de senioren. Daarnaast worden er vele lokale wedstrijden en internationale wedstrijden georganiseerd. Jaarlijks hebben al deze wedstrijdklimmers behoefte aan leuke, goed geleide en eerlijke wedstrijden. En dus aan juryleden. Iets voor jou?

Meer info