MENU

Publicaties en voorlichting

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het hele jaar door, een leven lang. De NKBV geeft vorm aan het verlangen om hoogte te beleven. Samen, op alle niveaus, gedreven en met respect. Voor haar leden wil de NKBV bergen verzetten. Dit hoger doel wordt onder andere vormgegeven door middel van het geven van voorlichting en het organiseren van reizen, cursussen en wedstijden. Of je nu op zoek bent naar informatie over duurzaamheid, starten met klimmen, olympische ambities, bergwandelen, alpinisme of interviews met grote namen uit de bergsport, we helpen je graag verder.

Heb je voor een artikel of item experts nodig op het gebied van bijvoorbeeld lawine gevaar, extreem alpinisme, sportklimwedstrijden of risico's bij het bergwandelen? De NKBV heeft naast veiligheidsmedewerker Harald Swen een groot netwerk van ervaren klim- en bergsportexperts en internationaal erkende berggidsen. Of wil je zelf eens mee op reis/cursus voor een publicatie? Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem contact met ons op:

Perscontactpersonen

Voor algemene persvragen en - verzoeken kun je contact opnemen met onze persvoorlichters Nicole Pijpers of Alex Devilee.
communicatie@nkbv.nl

Bij ongevallen kun je direct mailen naar NKBV directeur Robin Baks
robin.baks@nkbv.nl.

Persberichten

Wil je op de perslijst komen te staan? Stuur een mailtje naar communicatie@nkbv.nl

Foto's en logo

Op onze Flickr fotopagina vind je de meest recente fotoseries van wedstrijden, reizen en evenementen van de NKBV. Neem een kijkje en neem contact op met communicatie@nkbv.nl voor toestemming de foto's te gebruiken, hoge resolutie-foto's en fotocredits. Het NKBV-logo ontvang je op aanvraag.

Kenniscentrum

In het NKBV-Kenniscentrum vind je een schat aan informatie over winterbergsport, bergwandelen, alpinisme, sportklimmen en veel meer klim-en bergsporten. Je vind van medische informatie tot recalls, van paklijsten tot trainingstips, van ongevallen tot opleidingen. Ga naar het kenniscentrum.

Social Media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, outdoor evenementen en acties via onze social media. Vind ons op Facebook, volg ons op Twitter, Instagram en bekijk klim- en bergsportvideo's op ons YouTube kanaal.