MENU

Over ons

Bereikbaarheid, onderhoud en ontwikkeling van de klim- en bergsport voor iedereen. Dat is waar de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) zich voor inzet. Dat doen we met vele vrijwilligers en professionals, verenigingen en clubs, leden, partners en sponsors.

Onze missie

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het hele jaar door, een leven lang. De NKBV geeft vorm aan het verlangen om hoogte te beleven. Samen, op alle niveaus, gedreven en met respect. Voor haar leden wil de NKBV bergen verzetten.

Hier staan wij voor

Onze kernwaarden geven aan waar de NKBV voor staat. Zij zijn belangrijk voor de invulling van de dagelijkse activiteiten en bij de ontwikkeling van beleid.

Betrokken

Wij staan dichtbij onze leden. We luisteren naar leden en partners om te weten wat er speelt binnen de klim- en bergsport. We gaan mee met de ontwikkelingen en blijven daardoor relevant. Dit doen we met energie en enthousiasme. De NKBV is een vereniging voor leden, door leden.

Vrijwilligers

Duurzaam

We zetten ons in om onszelf en haar leden bewust te maken van de schoonheid van de berggebieden en de kwetsbaarheid daarvan. De bewustwording heeft een positieve ecologische, sociale en economische impact op deze omgeving. Wij gaan samenwerkingsverbanden in de Alpen en andere berggebieden aan met betrekking tot duurzaamheidsprojecten en werken vanuit een positieve grondhouding aan duurzame en respectvolle relaties met mensen en organisaties.

duurzaamheid

Veilig

Het voorlichten van de leden om de klim- en bergsportactiviteiten op een veilige manier te beoefenen en te beleven is een van onze belangrijkste taken. Wij analyseren gebeurtenissen en ontwikkelingen om daarvan te leren en ons kader en onze leden op te leiden. Wij zijn normstellend als het gaat om het veilig beoefenen van de klim- en bergsport.

kenniscentrum

Organisatie

Historie

Beleid

Statuten

Werken bij de NKBV

Steun de NKBV