MENU

<

Je bent een enthousiaste bergsporter en gaat er graag zelfstandig op uit. Je draait je hand niet om voor een mooie tocht in alpien terrein en beter nog: het liefst neem je anderen mee in jouw passie. Herken je jezelf? Bekijk dan welke opleiding bij jou past.

Instructeur

We bieden instructeursopleidingen aan in het alpiene terrein voor in de zomer en in de winter. Na afronding van je opleiding ben je bevoegd om in verenigingsverband alpiene cursussen te (helpen) leiden. Zo zorg jij ervoor dat deelnemers na afronding van hun cursus zelfstandig het zomerse of winterse alpiene terrein in kunnen.

Meer info
Tochtleider

Als je gek bent op de bergen en je enthousiasme graag deelt met andere, minder ervaren bergsporters, dan is de opleiding tot Alpiene Tochtleider zeker iets voor jou. Afhankelijk van je licentie neem je NKBV-leden mee op een hutten- of (hoog)alpiene tochten en geniet samen van het prachtige berglandschap.

Bekijk hieronder voor de verschillende opleidingen.

Meer info
IML

Als IML maak je van ieders bergavontuur een succes. Of het nu in de zomer is of in de winter, in Europa of daarbuiten: jij bent de ideale begeleider van een groep enthousiaste bergsporters. Met het IML-diploma plus een geldig jaarzegel mag je in principe over de hele wereld werken als International Mountain Leader.

Meer info
Berggids

De opleiding tot UIAGM-berggids is het hoogst haalbare in de bergsportbegeleiding. Als gecertificeerd berggids mag je individuen of een groep bergsporters mee op pad nemen. Je instrueert, adviseert en coacht, en richt je op verschillende disciplines van de bergsport, zoals klimmen in hoogalpien gebied, toerskiën, rotsklimmen en ijsklimmen.

Meer info
Canyoning

Canyoning is een prachtige bergsporttak die ook door NKBV-leden wordt beoefend, maar die niet met een opleiding bij de NKBV Academie is ondergebracht. Als je een door NOC*NSF erkend canyonguide wilt worden, volg je de opleiding bij de Nederlands Canyoningbond (NCB).

Meer info