MENU

Instructeur

Opleidingen tot Instructeur

We bieden instructeursopleidingen aan in het alpiene terrein voor in de zomer en in de winter. Na afronding van je opleiding ben je bevoegd om in verenigingsverband alpiene cursussen te (helpen) leiden. Zo zorg jij ervoor dat deelnemers na afronding van hun cursus zelfstandig het zomerse of winterse alpiene terrein in kunnen.

De NKBV is met name op zoek naar alpiene instructeurs die de komende jaren actief willen zijn voor het jeugdprogramma van Bergsportreizen en voor de cursussen die voor en door de studentklimmers worden georganiseerd (NSAC). Ook zoeken we instructeurs die op termijn willen doorstromen naar hoofdinstructeur. Ben jij de instructeur die we zoeken? Meld je dan nu aan!

Alpiene Instructeur 3 zomer
AI3Z - Alpien

Als Alpiene Instructeur Zomer geef je C1/ J1, of (na een aantekening) C2/ J2 zomercursussen, zowel bij de NKBV, Bergsportreizen, als studentencursussen van de NSAC. Je wordt opgeleid om deze cursussen zelfstandig met een andere instructeur te leiden. Ook is het mogelijk dat je naast een hoofdinstructeur of UIAGM-berggids komt te staan. De alpiene specialisatiecursus en masterclass begeleid je altijd met een hoofdinstructeur, of UIAGM-berggids.

Meer info
Alpiene Hoofdinstructeur 4 zomer
HI4Z - Alpien

Als Hoofdinstructeur Zomer ben je hoofdleiding en eindverantwoordelijk bij de alpiene cursussen. Je geeft de alpiene basiscursus t/m alpiene specialisatiecursus C1 t/m C3 of J1 t/m J3, en de alpiene specialisatiecursus en masterclass, of de studentencursussen van de NSAC. Zo zorg jij ervoor dat deelnemers na afronding van hun cursus zelfstandig het alpiene terrein in kunnen. Daarnaast ben je bevoegd om alpiene gletsjertochten te leiden en vragen we je om mee te denken over de inhoud en opbouw van de cursussen en over nieuwe cursusvormen.

Meer info
Alpiene Instructeur 3 winter
AI3W - Alpien

Als Alpiene Instructeur Winter verzorg je de alpiene toerski- of freeridecursussen T1, T2 en F1, F2 van de NKBV, Bergsportreizen, of de Nederlandse Studenten Alpen Club (NSAC). Zodat jouw deelnemers na afronding van hun cursus zelfstandig het alpiene terrein in kunnen.

Meer info
Alpiene Hoofdinstructeur 4 winter
HI4W - Alpien

Als Hoofdinstructeur Winter ben je hoofdleiding de eindverantwoordelijke bij de alpiene toerski- en freeridecursussen T1, T2, F1 en F2. Zo zorg jij ervoor dat deelnemers na afronding van hun cursus zelfstandig het winterse alpiene terrein in kunnen. Daarnaast vragen we je om mee te denken over de inhoud en opbouw van cursussen en over nieuwe cursusvormen.

Meer info