MENU

Annuleringsverzekering

Het hele jaar voor maar € 63,30 verzekerd bij:

  • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalletsel van jou of je familieleden
  • Zwangerschap van jou of je partner
  • Schade door brand, explosie, bliksem, storm, inbraak, of overstroming in je woning
  • Onvrijwillige werkloosheid
  • Ontwrichting van je huwelijk of geregistreerd partnerschap

Word lid en sluit afAfsluiten leden

Vindt er een voorval plaats voor aanvang van de vakantie waardoor je niet op vakantie kunt (je breekt je been, wordt ziek), of vindt er een voorval plaats tijdens je vakantie (ziekte of overlijden) en moet je eerder naar huis, dan valt dit onder de dekking van annuleringsverzekering. De ongenoten vakantiedagen kun je in dat geval declareren.

Voorwaarden
Om de annuleringsverzekering af te kunnen sluiten, moet je NKBV-lid zijn, de NKBV-reisverzekering hebben afgesloten en woonachtig zijn in Nederland. De regels van de annuleringsverzekering zijn gebaseerd op die van de ANVR.

Download
Polisvoorwaarden

Premie 2019

Aantal personen optie 1 optie 2
1 persoon € 63,30 € 100,00
2 personen € 100,00 € 147,70
3 personen of meer € 121,84 € 195,35

* de premiebedragen zijn inclusief 21% assurantiebelasting en €3,50 poliskosten

Optie 1
Het verzekerde bedrag wordt gesteld op de totale reissom tot een maximum van €1.500,- per persoon per reis met een maximum van €6.000,00 per jaar voor alle verzekerden.

Optie 2
Het verzekerde bedrag wordt gesteld op de totale reissom tot een maximum van €2.500,- per persoon per reis met een maximum van €10.000,00 per jaar voor alle verzekerden.

Verzekerde bedragen verhogen

Als je een reis boekt voor een hoger bedrag dan de dekking van de NKBV-Annuleringsverzekering, dan kun je voor de betreffende reis een verhoging aanvragen. Vul daarvoor dit formulier in en stuur het vervolgens op naar het op het formulier vermelde adres.

Annuleringsverzekering afsluiten

Alle reizen die je vanaf het afsluiten van de verzekering boekt vallen onder de dekking. Ook de reis die je tot maximaal 7 dagen voor aanmelding hebt geboekt.

Je kunt je aanmelden voor een NKBV-lidmaatschap via het aanmeldformulier. Daarin kun je ook gelijk de reis- en annuleringsverzekering afsluiten. Bestaande leden kunnen de reis/annuleringsverzekering afsluiten via MijnNKBV.

Word lid en sluit afAfsluiten leden

Reisgenoot

Wanneer je reisgenoot die op je boekingsformulier vermeld staat door een gedekt voorval (zie polisvoorwaarden) niet mee kan op reis of wordt teruggeroepen naar huis, kun je ervoor kiezen om je reis te annuleren. Dan kun je de gemaakte reiskosten of de ongenoten reisdagen claimen op de annuleringsverzekering van de NKBV. Voorwaarde is wel dat jouw reisgenoot zelf ook een annuleringsverzekering heeft en hier een uitkering uit ontvangt.

Vragen?

  • Bekijk bij de veelgestelde vragen wat de verzekering wel en niet dekt.
  • Bij calamiteiten vind je info over hoe je schade kan claimen en het schadeformulier kan downloaden. 
  • Wijzigen of opzeggen van de NKBV-annuleringsverzekering kan via MijnNKBV.
  • Vragen over het lidmaatschap of de verzekering? Neem contact op met de ledenservice via info@nkbv.nl of tel: 0348-409521 (bereikbaar op maandag tussen 13:00 en 16:00 en op dinsdag t/m vrijdag tussen 09:00 en 16:00).

Reviews

Van onze leden is meer dan 75% top verzekerd