MENU

Toerskiën

Het ultieme gevoel van vrijheid op ski's? Dat is het helemaal zelf kunnen bepalen welke route je neemt, welk topje je gaat beklimmen en dan natuurlijk die heerlijke poederafdaling helemaal voor jezelf te hebben. Met toerskiën kan dat! Je maakt dagtochten vanuit een berghut, vanuit een dal of je maakt een huttentocht, zoals de "haute route" tussen Chamonix en Zermatt. Zolang je nog niet heel veel ervaring hebt, is het aan te bevelen om met een gediplomeerd berggids op pad te gaan. Met een gids kan jij je volledig richten op het genieten van de natuur en het afskiën van de mooiste afdalingen. Bergsportreizen organiseert meerdere toerski-vakanties.

Toerski en Freeride Winterweek Compact

Ga mee met de 5-daagse Toerski Winterweek. Ontdek het toerskiën en/of verbeter je kennis en techniek. Vanuit een gezellig hotel, onder leiding van ervaren NKBV-instructeurs. Een unieke mogelijkheid om als beginnende of licht gevorderde toerskiër samen met skiërs van jouw niveau op te trekken. De tochten en afdalingen worden op ieders conditie, niveau en wensen afgestemd. HIER BOEKEN

Heb je al wat toerski-ervaring en ook nog een prima conditie? Dan zou je kunnen overwegen om aan "skimountaineering" wedstrijden mee te doen. Hierbij wordt er een parcours in de bergen uitgezet wat je zo snel mogelijk moet zien af te leggen. Dit varieert van "korte" wedstrijdjes van 2 uur, tot langere tochten, zoals de "Patrouille des Glaciers" van zeker 10-15 uur. De NKBV organiseert elk jaar een NK toerskiën in de alpen, waar iedereen met toerski ervaring (en conditie) aan mee kan doen.

Agenda

Dit is toerskiën

Leren toerskiën

Veilig buiten de piste

Plan je tocht

Fit op toerskitocht

Toerskitechniek

Toerskimaatje gezocht

Toerskiverhalen

Kenniscentrum

Op toerskivakantie met

Bergsportreizen

Kaarten en gidsjes

Bewust de bergen in

Toerskiverzekering