MENU

Sportklimmen

Sportklimmen kun je binnen in een klimhal beoefenen, maar ook buiten zijn er tal van mogelijkheden. Zo heb je klimgebieden met rotsen van 20 meter hoog, maar ook Bigwalls van meer dan 1000 meter. Tijdens het klimmen word je gezekerd door een zekeraar die de touwen waarmee je klimt vasthoudt. Om deze touwtechnieken te leren kun je bij klimhallen of NKBV regio's terecht.

Bij sportklimmen worden er op elk niveau wedstrijden georganiseerd. Bij het klimmen van wedstrijden is tactiek, techniek, inzicht en uithoudingsvermogen belangrijk. De winnaar van een klimwedstrijd is degene die het verst komt in de route.

De basis om veilig te klimmen leg je tijdens een klimcursus. De NKBV heeft klimcursussen ontwikkeld voor zowel indoor klimmen als voor het outdoor klimmen in de echte rots. De kans is groot dat je in Nederland voor het eerst met klimmen in aanraking komt in de klimhal. In de klimhallen mag je pas zelfstandig klimmen na het volgen van een beginnerscursus, of nadat je hebt aangetoond dat elders deze vaardigheden hebt behaald.

Agenda

Klimmen

Wedstrijdklimmen

Dit is sportlkimmen

Klimcursussen

Paraklimmen

Locaties

Klimhallen

Buiten klimmen

Informatie

Kenniscentrum

Klimmaatje gezocht

Klimapps

Sectie Sportklimmen

Trainen

Trainer worden

Topsport

NL team 2023

Talentontwikkeling en topsport