MENU

Bergwandelen

Bergwandelen en hiken is actief bezig zijn in de prachtige bergen. Met je rugzak op verken je bergpaden over alpenweiden en rotsachtig terrein, maar ook grashellingen en sneeuw. Spectaculaire uitzichten over gletsjers, hoge bergmassieven en turquoise bergmeertjes zijn je beloning. Na een inspannende dag met veel hoogtemeters, haal je de volgende hut, beklim je een top of keer je terug in het dal.

Voor iedereen

Jong en oud, beginner of gevorderd, iedereen kan bergwandelen. Het is belangrijk niet zomaar op pad te gaan, maar je goed voor te bereiden zodat je veilig op pad gaat. Hiken in de bergen is echt iets anders dan wandelen in Nederland. Dus ga fit de bergen in met bijvoorbeeld onze trainingsschema’s. Want wie flexibel en mobiel is, beweegt makkelijker, geniet meer en voorkomt blessures. Of wandel als lid mee met de vele wandelingen die onze Regio’s of Secties organiseren. Bekijk de agenda voor een wandeling bij jou in de buurt.

Veilig en voorbereid

Zorg dat je veilig en goed voorbereid op pad gaat. Bekijk hieronder onze Kenniscentrum-thema's en ga veilig en fit de bergen in. Ontdek artikelen over tochtenplanning, techniek, materiaal, medische informatie en veel meer.

Agenda

Bergwandel e-mail service

Wil jij deze zomer goed voorbereid op pad? Elke week (gedurende 8 weken) ontvang jij een mail in je mailbox vol met tips en inspiratie over bestemmingen, trainingsschema’s, materiaal, veiligheid, duurzaamheid, techniek en natuurlijk hoe je fit wordt. Zo ga jij optimaal van je vakantie in de bergen genieten.

meld je aan

Whitepapers (digitale gidsjes)

Hiken of bergwandelen, op trektocht of huttentocht, hoe je het ook noemt, actief op pad gaan in de prachtige bergen is te gek. Maar wat moet je weten als je voor het eerst een huttentocht gaat maken en hoe zorg je ervoor dat veilig en goed voorbereid op pad gaat? Onze (gratis) whitepapers geven het antwoord op veel van jouw vragen.

Naar de whitepapers

Start met bergwandelen

Fit de bergen in

Op huttentocht

Plan je tocht

Bergwandeltechniek

Op vakantie met Bergsportreizen

Veilig bergwandelen

Bergwandelen met kinderen

Bergwandelverzekering

kaarten en gidsen

Bergwandelgebieden

Bewust de bergen in

Een leven lang bergwandelen