MENU

Whitepapers

Hiken of bergwandelen, op trektocht of huttentocht, hoe je het ook noemt, actief op pad gaan in de prachtige bergen is te gek. Met je rugzak op en wandelschoenen aan ga jij op avontuur. Verken mooie trails, geniet van spectaculaire uitzichten en prachtige natuur. Ontdek de bergen samen met de NKBV. Met onze whitepapers ga jij veilig en voorbereid op pad, geven we je tips over veilig bergwandelen, waar je aan moet denken als je voor het eerst op huttentocht gaat en hoe je je kinderen enthousiast krijgt en houdt als je ze meeneemt de bergen in.

1. Voor het eerst van hut naar hut

Ga je voor het eerst een huttentocht maken? Dan is er veel waar je aan moet denken. Want een tocht van hut naar hut door de bergen is een heel andere ervaring dan dagwandelingen vanuit je hotel, appartement of camping. Je blijft op hoogte en bent soms dagenlang weg van de bewoonde wereld en overnacht in berghutten. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Hier geven wij je tips en adviezen over hoe je dat het beste kan doen.

DOWNLOAD de whitepaper

2. Tips voor veilig bergwandelen

Je hebt het al helemaal in je hoofd: ‘ik ga bergwandelen’. Misschien wordt dit je eerste keer in de bergen. Of heb je al enige ervaring met bergwandelen en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een mooie top, een nieuw gebied of je eerste meerdaagse bergtocht. Wandelen in de bergen is super! Of eigenlijk: veilig wandelen in de bergen is super! Lees tips en adviezen over hoe je dit veilig en goed voorbereid doet.

DOWNLOAD de whitepaper

3. Bergwandelen met kinderen

Jij bent zelf een enthousiaste hiker, maar nu je kinderen hebt is naar de bergen gaan anders. Je wilt niets liever dan samen de bergen beleven, je kinderen de liefde voor de bergen meegeven en genieten van die toffe vakantie. Hoe zorg je ervoor dat zij het ook naar hun zin hebben en net als jij kunnen genieten van die mooie hike? In deze whitepaper geven we je allerlei tips en tricks over hoe je je kinderen enthousiast maakt en houdt.

DOWNLOAD de WHITEPAPER

8 x bergwandelmail vol tips


Wil jij deze zomer goed voorbereid op pad?
Schrijf je dan in voor de bergwandelmails van de NKBV. Elke week (gedurende 8 weken) ontvang jij een mail in je mailbox boordevol met tips en inspiratie over bestemmingen, trainingsschema’s, materiaal, veiligheid, duurzaamheid, techniek en natuurlijk hoe je fit wordt. Zo ga jij optimaal van je vakantie in de bergen genieten.

gratis aanmelden