MENU

Nationale en internationale wedstrijdsport

Klimmen

Van lead, boulder, speed tot ijsklimmen. Van jong tot oud. Klimmers die op hoog niveau klimmen en een uitdaging zoeken op landelijk niveau, kunnen terecht bij de Nationale wedstrijden. Voor getalenteerde topklimmers zijn er internationale wedstrijden met de Olympische Spelen als absoluut hoogtepunt. Van beginners tot topsporters, jong tot oud. De moeilijkheid wordt bepaald door de grootte van de grepen, de afstand ertussen, de mate van overhang van de wand en hoe flexibel, sterk of moedig je moet zijn om de route uit te klimmen.

Klimmen

Ski mountaineering

Heb jij een liefde voor de sneeuw en ben je een toerskiër in hart en nieren? De NKBV organiseert elk jaar een Nederlands Kampioenschap Toerskiën. Toerskiën, internationaal Skimountaineering genoemd, wordt steeds populairder. Geen wonder dat deze sport in 2026 officieel onderdeel wordt van de Olympische Winterspelen in Milaan. De NKBV begeleidt jonge en getalenteerde Nederlandse atleten met een trainings- en wedstrijdprogramma en geeft elke atleet de kans zich verder te ontwikkelen, om uiteindelijk te presteren op mondiaal niveau.

Volg het skimoteam

Skyrunning

Skyrunning is hardlopen in de bergen over gebaande en ongebaande paden. Soms met grote hoogteverschillen en soms gelijkmatig. De wedstrijdsport bestaat sinds 1995. Skyrunning kent 3 verschillende wedstrijddisciplines; Sky, Ultra en Vertical KM. Niet alleen de afstand, maar ook het aantal hoogtemeters en de technische moeilijkheidsgraad van de route bepalen onder welke categorie een race valt. De routes kunnen over bergpaden, trails, moraine, rotsen of sneeuw gaan. De route mag maximaal over 15% asfalt gaan.

aankomende wedstrijden

W.A.S.

Het WAS is het wedstrijdadministratiesysteem waarin je je kunt aanmelden voor wedstrijden die door de NKBV of onder auspiciën van de NKBV worden georganiseerd. Ook is het WAS dé plek voor alle uitslagen van klimwedstrijden die in Nederland worden georganiseerd. Sinds medio oktober 2023 hebben we vernieuwingen doorgevoerd in het WAS, waardoor het een stuk gebruiksvriendelijker is geworden.