MENU

Klimjaarkaart

Met de klimjaarkaart hebben NKBV-leden toegang tot 32 prachtige Belgische klimgebieden die door de Belgische bergsportverenigingen CAB en KBF beheerd worden.

Wanneer je als Nederlander in België wilt klimmen, dan heb je een klimjaarkaart nodig. Omdat in België liggen vrijwel alle rotsmassieven op privéterrein liggen, betekent dat dat je alleen met de nadrukkelijke toestemming van de eigenaar de rotsen mag beklimmen. Met een klimjaarkaart heb je die toestemming.

Klimgebieden

Je hebt met de NKBV klimjaarkaart toegang tot de 32 grootste en mooiste Belgische klimgebieden. Onze Belgische collega's van de KBF en CAB werken jaarlijks hard aan het beschikbaar maken van nog meer massieven. De NKBV draagt € 100.000 per jaar bij voor de toegang van Nederlandse klimmers en voor het onderhoud van de klimgebieden. Als klimjaarkaarthouder ondersteun je dus ook dit onderhoud.

BEKIJK KLIMGEBIEDEN

Aanvragen

Als je nog geen NKBV lid bent, kun je de klimjaarkaart alleen aanvragen in combinatie met een lidmaatschap. NKBV-leden kunnen de klimjaarkaart via het persoonlijke profiel in MijnNKBV aanvragen. Vraag eenvoudig je klimjaarkaart aan!

Ik ben al lid Ik ben nog geen lid

Kosten

De kaart kost € 20 en is één kalenderjaar geldig. Je klimjaarkaart wordt automatisch verlengd, tenzij je opzegt voor 31 oktober. Verder is het door CAB en KBF verplicht om op de rotsen die onder de klimregeling vallen, te beschikken over een eigen aansprakelijkheidsverzekering (particulier).

Alle voordelen op een rij

  • Onbeperkt toegang tot de 32 grootste en mooiste Belgische klimgebieden
  • Jaarlijkse uitbreiding met nieuwe klimgebieden
  • Klimmen in goed onderhouden klimgebieden
  • Mogelijkheid om 2 introducés (zonder klimjaarkaart) mee te nemen
  • Een digitale klimjaarkaart in je NKBV app als bewijs
  • 50% korting op de klimjaarkaart vanaf 1 okt voor de laatste drie maanden van het jaar
  • Eenvoudig je klimjaarkaart aanvragen samen met je lidmaatschap

Alles over de klimjaarkaart