MENU

Klimjaarkaart

Met de klimjaarkaart hebben NKBV-leden toegang tot ruim 30 prachtige Belgische klimgebieden die door de Belgische bergsportverenigingen CAB en KBF beheerd worden. Wanneer je als Nederlander in België wilt klimmen, dan heb je een klimjaarkaart nodig. Omdat in België liggen vrijwel alle rotsmassieven op privéterrein liggen, betekent dat dat je alleen met de nadrukkelijke toestemming van de eigenaar de rotsen mag beklimmen. Met een klimjaarkaart heb je die toestemming.

Klimgebieden

De NKBV draagt ruim € 140.000 per jaar bij voor de toegang van Nederlandse klimmers tot de Belgische klimgebieden. KBF en CAB gebruiken dit geld ook om nieuwe klimgebieden in te richten. Als klimjaarkaarthouder ondersteun je dus naast het onderhoud van bestaande ook het inrichten van nieuwe klimgebieden in België.

BEKIJK KLIMGEBIEDEN

Aanvragen

Als je nog geen NKBV lid bent, kun je de klimjaarkaart alleen aanvragen in combinatie met een lidmaatschap. NKBV-leden kunnen de klimjaarkaart via het persoonlijke profiel in MijnNKBV aanvragen. Vraag eenvoudig je klimjaarkaart aan!

Ik ben al lid Ik ben nog geen lid

Kosten

De kaart kost € 15 (0 t/m 24 jaar) of € 20 (25 jaar en ouder) en is één kalenderjaar geldig. Je klimjaarkaart wordt automatisch verlengd, tenzij je opzegt voor 1 november. Verder is het door CAB en KBF verplicht om op de rotsen die onder de klimregeling vallen, te beschikken over een eigen aansprakelijkheidsverzekering (particulier).

Alle voordelen op een rij

  • Onbeperkt toegang tot de 36 grootste en mooiste Belgische klimgebieden
  • Jaarlijkse uitbreiding met nieuwe klimgebieden
  • Klimmen in goed onderhouden klimgebieden
  • Mogelijkheid om 2 introducés (zonder klimjaarkaart) mee te nemen
  • Een digitale klimjaarkaart in je NKBV app als bewijs
  • 50% korting op de klimjaarkaart vanaf 1 okt voor de laatste drie maanden van het jaar
  • Eenvoudig je klimjaarkaart aanvragen samen met je lidmaatschap

Alles over de klimjaarkaart