MENU

Klimmen in België met introducés

Nederlanders kunnen alleen in één van de 31 klimjaarkaartgebieden in België klimmen als ze NKBV-lid zijn en een NKBV klimjaarkaart hebben. Medio 2020 wordt het voor leden met een klimjaarkaart mogelijk om mensen die nog geen NKBV-lid zijn of nog geen klimjaarkaart hebben als introducé mee te nemen naar de rotsen.

Als introducé mee met NKBV-leden

Vanaf herfst 2020 zal het voor individuele NKBV leden met een geldige klimjaarkaart mogelijk zijn om introducés (niet-leden en NKBV-leden zonder klimjaarkaart) mee te nemen naar één van de Belgische klimjaarkaartgebieden. De spelregels zullen als volgt zijn:

  • Alleen leden met een geldige klimjaarkaart kunnen introducés meenemen;
  • Per keer mag je maximaal 2 personen meenemen;
  • De aanvraag geldt voor een specifiek klimgebied en een specifieke datum (dag of weekend);
  • De kosten zijn € 11,00 per persoon (ongeacht of voor een dag of voor een weekend);
  • Het is mogelijk om aanvullend voor € 7,50 per persoon een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. Deze verzekering is niet verplicht;
  • Beide producten kunnen via Mijn NKBV worden aangeschaft;
  • Het is verplicht dat iedere introducé beschikt over een eigen aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

De aanvrager ontvangt in de mail een bevestiging van zijn bestelling. Deze bevestiging moet samen met het bewijs van NKBV-lidmaatschap mee worden genomen naar het klimgebied om aan de eventuele controleurs te tonen. Zowel de aanvrager als de introducés kan gevraagd worden zich te identificeren.

Als introducé mee met activiteiten van regio's, verenigingen en SAC's

NKBV-regio’s en bij de NKBV aangesloten klimclubs kunnen introducés meenemen naar de Belgische klimgebieden. Een introducé hoeft geen lid te zijn van de NKBV. De regio of SAC moet voor iedere introducé een weekendkaart voor het specifieke weekend en het specifieke gebied aanschaffen. Introducés kunnen slechts tweemaal gebruik maken van deze mogelijkheid. De kosten per persoon zijn:

  • Een eenmalige klimkaart van € 6 voor een weekend klimmen in België;
  • Een reis- en ongevallenverzekering à € 7,50 voor het weekend. De verzekering is niet verplicht. Het is wel verplicht dat de introducé beschikt over een eigen aansprakelijkheidsverzekering.

De kosten worden per kwartaal in rekening gebracht bij de penningmeester van de regio/SAC. Download het formulier dat je als organisator, dus niet als individueel lid, ingevuld kunt terugsturen aan ledenservice@nkbv.nl.

De KlimjaarkaartKlimjaarkaart aanvragen