MENU

Klimmen in België met introducés

Nederlanders kunnen alleen in één van de 31 klimjaarkaartgebieden in België klimmen als ze NKBV-lid zijn en een NKBV klimjaarkaart hebben. Medio 2020 wordt het voor leden ook mogelijk introducés die nog geen NKBV-lid zijn mee te nemen naar de rotsen.

Als introducé mee met activiteiten van regio's, verenigingen en SAC's

NKBV-regio’s en bij de NKBV aangesloten klimclubs kunnen introducés meenemen naar de Belgische klimgebieden. Een introducé hoeft geen lid te zijn van de NKBV. De regio of SAC moet voor iedere introducé een weekendkaart voor het specifieke weekend en het specifieke gebied aanschaffen. Introducés kunnen slechts tweemaal gebruik maken van deze mogelijkheid. De kosten per persoon zijn:

  • Een eenmalige klimkaart van € 6 voor een weekend klimmen in België;
  • Een reis- en ongevallenverzekering à € 7,50 voor het weekend. De verzekering is niet verplicht. Het is wel verplicht dat de introducé beschikt over een eigen aansprakelijkheidsverzekering.

De kosten worden per kwartaal in rekening gebracht bij de penningmeester van de regio/SAC. Download het formulier dat je als organisator, dus niet als individueel lid, ingevuld kunt terugsturen aan ledenservice@nkbv.nl.

Als introducé mee met NKBV-leden

Vanaf 1 augustus 2020 is het voor individuele NKBV leden mogelijk om introducé (niet-leden) mee te nemen naar een Belgisch klimjaarkaartgebied.

  • Alle leden met een geldige klimjaarkaart kunnen introducés meenemen.
  • Dat mag maximaal 3 keer per jaar.
  • Per keer mag je maximaal 2 personen meenemen.
  • De aanvraag geldt voor een specifiek klimgebied en een specifieke datum.
  • De kosten zijn € 11,00 + € 7,50 voor een reis- en ongevallenverzekering. Deze verzekering is niet verplicht. Het is wel verplicht dat de introducé beschikt over een eigen aansprakelijkheidsverzekering.

De aanvrager ontvangt in de mail een bevestiging van zijn bestelling. Deze bevestiging moet samen met het bewijs van NKBV-lidmaatschap mee worden genomen naar het klimgebied om aan de eventuele controleurs te tonen. Zowel de aanvrager als de introducés kan gevraagd worden zich te identificeren.

De KlimjaarkaartKlimjaarkaart aanvragen