MENU

Zo vraag je je klimjaarkaart aan

Met de klimjaarkaart heb je toegang tot 23 Belgische klimgebieden. Zo vraag je hem aan.

Ieder NKBV-lid kan de klimjaarkaart via het persoonlijke profiel in Mijn NKBV aanvragen. De kaart kost € 20 en is één kalenderjaar geldig. Je klimjaarkaart wordt automatisch verlengd, tenzij je opzegt voor 31 oktober. Na het afsluiten van de bestelling ontvang je een nieuwe ledenpas met daarop de vermelding klimjaarkaart.

  • Deze pas moet je meenemen en bij je hebben in de klimgebieden in België die onder de regeling vallen.
  • Let op! Het is verplicht op de rotsen die onder de klimregeling vallen om over een aansprakelijkheidsverzekering (particulier) te beschikken. Dit is in verband met eventuele schade die aan het particulier eigendom zou kunnen worden toegebracht.  

Bestel de klimjaarkaart klimmen zonder klimjaarkaart

Vanaf 1 oktober bestel je de klimjaarkaart voor de laatste drie maanden van het jaar voor maar € 10 . Let op: ook dan moet je voor 31 oktober opzeggen als je geen gebruik meer wilt maken van de klimjaarkaart in het daaropvolgende jaar.

Kinderen

De kosten voor de klimjaarkaart zijn voor volwassen en kinderen gelijk. Ben je met niet-klimmende kinderen op pad? Ze mogen dan best een keer aan het touw schommelen of een paar meter klauteren. Er is geen specifieke regelgeving voor het af en toe mee laten klimmen van kinderen opgesteld. Ga er daarom op verstandige wijze mee om, met name wanneer een controleur in het klimgebied naar jullie klimjaarkaarten informeert.