MENU

Hoogtelijn

Hoogtelijn is het enige allround klim- en bergsportmagazine van Nederland met reportages over wandel- en klimgebieden, verslagen van spraakmakende beklimmingen, tests, materiaalbesprekingen en informatie over techniek en veiligheid. Het magazine wordt grotendeels geschreven door vrijwilligers.

Hoogtelijn

Hoogtelijn 2 / 2023

In dit themanummer van Hoogtelijn lees je onder meer over ultra-snelle beklimmingen, ultra-ver trailrunnen, ultra-veel hoogtemeters en ultra-licht inpakken. Het lijkt of je ‘ultra-’ overal wel voor kan plakken. ‘Ultra-’ betekent ‘voorbij de grens’. Waar die grens ligt, is voor iedereen en op ieder moment anders. Over de verhalen in dit themanummer ‘Ultra’ zullen de meeste lezers het eens zijn: deze sporters gaan voorbij de grens. Zij presteren meer dan velen voor mogelijk houden.

Lees verder

Hoogtelijn 2 / 2023

In dit themanummer van Hoogtelijn lees je onder meer over ultra-snelle beklimmingen, ultra-ver trailrunnen, ultra-veel hoogtemeters en ultra-licht inpakken. Het lijkt of je ‘ultra-’ overal wel voor kan plakken.

‘Ultra-’ beteke...

Lees verder

Hoogtelijn 1 / 2023

Sneeuw is niet voorbehouden aan de winter, niet in de bergen tenminste. Als je maar hoog genoeg klimt, stap je ook op een stralende zomerdag een witte wereld binnen. De besneeuwde toppen prijken boven de horizon. Een prachtig gezicht!

Lees verder

Hoogtelijn 5 / 2022

Er zijn bergen boeken geschreven over de bergen. Reisverslagen én romans. Klimmende schrijvers en schrijvende klimmers zetten hun verhalen op papier, zodat de lezer vanuit zijn luie stoel mee kan op avontuur. In dit themanummer van Hoogtelijn ...

Lees verder

Hoogtelijn 4 / 2022

Het kleine Nederland is sterk verbonden met Duitsland, dat acht keer zo groot is en ruim 80 miljoen inwoners telt. Het is onze naaste buur, onze grootste handelspartner en ons meest bezochte vakantieland. Steeds meer reizigers verkennen de natuur, he...

Lees verder

Hoogtelijn 3 / 2022

Zomerzin. De zomerse verleiding van het koude water in een bergmeer na een lange voldane wandeling in Noorwegen. Samen met het hele gezin genieten van de Franse Alpen. Waar snappen, tiktokken en Instragam even worden omgeruild voor een klettersteigse...

Lees verder

Hoogtelijn 2 / 2022

De Balkan is een fascinerende regio maar nog niet zo heel bekend bij veel bergliefhebbers. In deze Hoogtelijn enkele pareltjes: de Rhodopen in Bulgarije, de Via Egnatia, het groene Slovenië, historische grond in Servië, Albanië met onb...

Lees verder

Hoogtelijn 1 / 2022

Bergsport is vaak een kwestie van doorzetten. Of het over een wandeltocht gaat, een expeditie, een ijskoude rotswand of het trainen om een goede sportklimmer te worden. Je moet er vaak een lange adem voor hebben. Dat staat centraal in deze editie.

Lees verder

Hoogtelijn 5 / 2021

Onderzoek en wetenschap spelen een grote rol in de bergen. Geologen, archeologen, geomorfologen en andere wetenschappers zoeken ieder in hun eigen vakgebied naar sporen in het landschap die ons meer vertellen over vroeger, nu en de toekomst.

Lees verder

Hoogtelijn 4 / 2021

Veel bergsporters kregen de liefde voor de bergen van hun ouders, sommigen gaan nog steeds het liefst samen de hoogte in omdat het zo vertrouwd is. In deze editie: aandacht voor familie.

Lees verder

Hoogtelijn 3 / 2021

Vakanties in eigen land zijn mooi en óók heerlijk, maar we kunnen niet wachten om weer te bergen in te gaan!

Lees verder

Hoogtelijn 2 / 2021

Of je klimt of wandelt, het is een voortdurend proces van afwegen en bijstellen. Veiligheid staat voorop, maar enige onzekerheid is ook onderdeel van de bergsport.

Lees verder

Hoogtelijn 1 / 2021

Reikhalzend kijken we uit naar het moment waarop we weer de bergen in mogen, toerski’s of sneeuwschoenen mee, lachend de verse sneeuw trotserend.

Lees verder