MENU

De Series

Regionale klimwedstrijden (boulder en lead) voor alle recreatieve klimmers, van beginners tot gevorderden. Lees op deze pagina hoe de Series werken en hoe je je kunt inschrijven.

Wat zijn de Series?

De Series zijn klimcompetities gericht op alle recreatieve klimmers. Van beginners tot gevorderden. Zo zorgen de Series voor goede aansluiting op en doorstroming van betere klimmers naar de wedstrijden van de nationale competities. Klim en boulderhallen, klimverenigingen en de NKBV-regio’s organiseren met ondersteuning van de NKBV de Series door het hele land.

Wil je wedstrijdervaring opdoen op een laagdrempelige manier, jezelf meten met andere klimmers van hetzelfde klimniveau en uitdagende routes of boulders klimmen in verschillende hallen in jouw omgeving? Schrijf je dan in voor de Series bij jou in de buurt!

Wedstrijdkalender

Boulder

Een Serie in een regio bestaat uit minimaal 3 wedstrijden. Tijdens een wedstrijd klim je 6 verschillende boulder routes in je eigen niveaucategorie (start, mid of max). Deelnemers hebben per route 5 pogingen om de route te behalen. Je mag voorafgaand aan elke wedstrijd zelf kiezen in welke categorie je je inschrijft, Klim je, tijdens de wedstrijd, alle 6 boulders in totaal 7 pogingen uit, dan ben je verplicht om te promoveren (een categorie hoger te klimmen) en is het niet meer mogelijk om in de volgende wedstrijden een lagere categorie te klimmen.

Heb je je ooit gekwalificeerd voor een Nationaal Jeugd Kampioenschap (NJK) of Nederlands Kampioenschap (NK) boulderen? Dan sluit je daarmee je deelname uit aan de Series. Je niveau is dan te hoog voor de Series.

Lead

Om de Series competitie zo laagdrempelig te houden worden de meeste routes toprope geklommen. Het kan ook voorkomen dat de organisatie ervoor kiest om routes van de categorie ‘Mid’ en ‘Max’ te laten voorklimmen. Dit wordt, voordat de competitie van start gaat, gecommuniceerd. Zo kom je niet voor een verrassing te staan.

Waarom noemen we deze competitie dan toch LEAD? Dit doen we omdat de (internationale) wedstrijddiscipline van het klimmen met touw LEAD heet.

Jeugd tot 16 jaar

Boulder Series

Lees verder

Lead Series

Lees verder

Vanaf 16 jaar

Boulder Series

Lees verder

Lead Series

Lees verder

Reglementen

Het maakt niet uit op welk niveau er geklommen wordt, een veilig en eerlijk verloop van de klimwedstrijd is belangrijk. Het juryteam is hiervoor verantwoordelijk. Juryleden zijn scheidsrechters die bij een specifieke route kijkt of er volgens de regels wordt geklommen. De reglementen van de Series kun je hieronder downloaden, net als een bestand waarin we beschrijven hoe we bij wedstrijden omgaan met de privacy.

Reglement de Series

Privacybeleid