MENU

Sky- & trailrunning

Sky- en trailrunning is hardlopen. Het een altijd in de bergen, het ander ook door lager gelegen terrein. Voor het gemak hebben we het hier over trailrunning, behalve als het specifiek om skyrunning gaat. Dit is voornamelijk bij wedstrijden het geval. Trailrunning is rennend de vrijheid opzoeken, over ongebaande paden, altijd door een natuurrijke omgeving. Ga je mee? Wij helpen je op weg.

Zo begin je met trailrunning

Over gebaande en ongebaande paden ren je van hut naar hut, een rondje, of een start - finish race. Hoe je ook aan trailrunning wilt doen, het kan op elk niveau. Zoek trails in Nederland waar je kunt kennismaken met onverhard hardlopen bijvoorbeeld door mee te doen aan een trailrunning event.

Vind Events

in Nederland

Sluit je aan bij

de trailcommunity

Trailrunning in de bergen

Heb je de smaak te pakken? Trailrunning in de bergen is een geweldige volgende stap na je trailavonturen in Nederland. Laat je inspireren door onze trailambassadeur Jantiene Hannessen en leer het trailen in de bergen stap voor stap. Liever gelijk zelf op pad? In de Tochtenwiki vind je de route die je zoekt en het kenniscentrum geeft je alle info om voorbereid op pad te gaan.

Begin met trailrunning 

in de bergen

Vind je trail in

de Tochtenwiki

Bereid je voor met

het Kenniscentrum

Skyrunning is topsport

Skyrunning kent drie verschillende wedstrijddisciplines; Sky, Ultra en Vertical KM. Niet alleen de afstand, maar ook het aantal hoogtemeters en de technische moeilijkheidsgraad van de route bepalen onder welke categorie een race valt. De routes kunnen over bergpaden, trails, moraine, rotsen of sneeuw gaan. De route mag maximaal over 15% asfalt gaan. Als wedstrijdsport bestaat skyrunning sinds 1995 sinds 2014 is de NKBV lid van de International Skyrunning Federation (ISF). Jaarlijks organiseert de NKBV een NK Skyrunning en selecteren we een team voor het EK of WK van dat jaar.

Uitslagen

NL Team

Speciale verzekering 

Ga je trailrunnen in de bergen? Dan hoort daar ook een goede verzekering bij. De NKBV biedt een speciale reisverzekering met werelddekking aan, die ook specifieke trailrunactiviteiten dekt. 

Verzekering