MENU

Regio's / Secties

De NKBV is opgedeeld in vijftien regionale verenigingen met een eigen activiteitenaanbod. Deze verenigingen bestaan uit vrijwilligers met dezelfde passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Daarnaast heeft de NKBV ook secties, zoals de NKBV-Sectie Masters en NKBV-Sectie Sportklimmen. Kijk voor het activiteitenaanbod bij jou in de buurt op de website van jouw regio. Het aanbod van de regio's sluit in grote lijnen op elkaar aan, van klimweekend, klimcursus tot bergwandelworkshops. De activiteiten worden begeleid door gediplomeerde instructeurs die een officiële NKBV-instructeursopleiding hebben gevolgd. Als NKBV-lid ben je automatisch aangesloten bij een van de vijftien NKBV-regio's. Je wordt ingedeeld op postcode-gebied. Op de eventpagina kan je zien wat er allemaal wordt georganiseerd door de regio's en secties.


Vind jouw regio Naar de regiosites

Lijkt het jou ook leuk om je op regionaal niveau in te zetten voor de klim- en bergsport? Bekijk bij welke NKBV-Regio's we versterking zoeken!

bekijk vacatures

Secties

Naast de regio’s kent de NKBV ook secties. Een sectie is een organisatievorm waarbinnen op landelijk niveau bepaalde doelgroepen verenigd zijn. Je kunt zelf (kosteloos) lid worden van een of meerdere secties. Een mooi voorbeeld is de NKBV-Sectie Masters. Met een gedeelde passie voor avontuur en gezelligheid organiseert de sectie dagwandelingen en klimactiviteiten, en samen met Bergsportreizen ook huttentochten met of zonder gletsjer, basiskampen, sportklimreizen en toerskitochten. En wat dacht je van de onlangs opgerichte Sectie Sportklimmen? Een plek waar elke prestatiegerichte sportklimmer zich thuis voelt.

MASTERS Studenten Sportklimmen

Anders

Zwerftochten