MENU

Regio's / Secties

De NKBV is opgedeeld in vijftien regionale verenigingen met een eigen activiteitenaanbod. Deze verenigingen bestaan uit vrijwilligers met dezelfde passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Daarnaast heeft de NKBV ook secties als 50 Plus en Zwerftochten. Lijkt het jou ook leuk om je op regionaal niveau in te zetten voor de klim- en bergsport? Bekijk bij welke NKBV-Regio's we versterking zoeken!

bekijk vacatures

Regio's

Regio Amsterdam Regio GelderlandRegio Haaglanden

Regio Limburg Regio Maashoek Regio Midden-Brabant

Regio Midden-Nederland Regio Noord Regio Noord-Holland

Regio OostRegio Oost-Brabant Regio Rivierenland

Regio Rijnland Regio Rotterdam Regio West-Brabant en Zeeland

Kijk voor het activiteitenaanbod bij jou in de buurt op de website van jouw regio. Het aanbod van de regio's sluit in grote lijnen op elkaar aan, van klimweekend, klimcursus tot bergwandelworkshops. De activiteiten worden begeleid door gediplomeerde instructeurs die een officiële NKBV-instructeursopleiding hebben gevolgd. Als NKBV-lid ben je automatisch aangesloten bij een van de vijftien NKBV-regio's. Je wordt ingedeeld op postcode-gebied. Op de eventpagina kan je zien wat er allemaal wordt georganiseerd door de regio's en secties.

Secties

Naast de regio’s kent de NKBV ook secties. Een sectie is een organisatievorm waarbinnen op landelijk niveau bepaalde doelgroepen verenigd zijn. Een mooi voorbeeld is de Sectie 50 Plus. Met een gedeelde passie voor avontuur en gezelligheid organiseert 50 Plus dagwandelingen en klimactiviteiten, en samen met Bergsportreizen ook huttentochten met of zonder gletsjer, basiskampen, sportklimreizen en toerskitochten.

50 plus Zwerftochten Studenten