MENU

Inspiratie voor meerdaagse wandeltochten in Nederland

Heb je binnenkort een meerdaagse wandeltocht - zoals bijvoorbeeld een huttentocht - in het buitenland op de planning staan? Dan is het een aanrader om in Nederland alvast de benen warm te lopen en te trainen voor deze uitdaging. Ondanks dat we in ons kleine kikkerlandje geen bergen hebben en je dus niet zo goed op hoogteverschillen kunt trainen, kun je wél trainen op lange afstanden.

Foto: My Travel Secret

Wanneer je in de zomer een huttentocht gaat lopen, kun je hier in de winter en het voorjaar al mee beginnen. Vandaag nemen wij twee meerdaagse wandelroutes in Nederland onder de loep.

Meerdaagse wandelroutes in Nederland

De keuze uit meerdaagse wandelroutes in Nederland is groot en er is dan ook voor ieder wat wils. In de vele natuurgebieden die ons land rijk is kun je wandelen door het bos of de polder en over zandduinen of heuvels. Dit soort meerdaagse wandelingen zijn ideaal wanneer je je benen wil trainen voor een meerdaagse (hutten)tocht in de bergen. Zo werk je aan je conditie en kunnen je benen alvast wennen aan de vele wandelkilometers op een dag. Welbekende Nederlandse langeafstand routes zijn het Pieterpad en de Dutch Mountain Trail maar ook onderstaande trektochten zijn zeker de moeite waard.

Dutch Mountain trail

Dutch Mountain trail

De enige echte bergwandeltocht in Nederland. Iets voor jou?

Ontdek

Trektocht door de Maashorst

Wanneer je de trektocht door De Maashorst loopt, kom je onderweg door prachtige heidevelden, weiden en bossen, open vlaktes, stuifduinen en akkerdorpen. Je vindt er zelfs wat hoogteverschillen en met een beetje geluk sta je oog in oog met een wisent of tauros. Je hebt bij deze trektocht de keuze uit twee verschillende opties, een route van drie dagen en een route van vijf dagen. Elke dag loop je tussen de 15 à 20 kilometer. Het start- en eindpunt van deze wandelroute vind je bij Vakantiepark Zevenbergen in Heesch.

  • 52,5 km - 3 dagen
  • 93,5 km - 5 dagen
  • Te bereiken met de trein of de auto

De route

Foto: Mischa Kemna, Naturescanner

Trektocht door de Biesbosch

Tijdens deze langeafstand wandeling door Nationaal Park De Biesbosch word je elke dag weer verrast door de uitgestrekte deltanatuur. Je loopt langs het Waterliniepad, de Oost- en Noordwaard van de Brabantse Biesbosch en de Dordrechtse Biesbosch. Onderweg kom je onder andere langs verschillende vestingsteden en een zoetwatertijdegebied. Neem vooral een verrekijker mee en wie weet spot je ijsvogels, bevers en zee- en visarenden. Ook bij deze trektocht heb je de keuze uit twee verschillende opties, een route van vier dagen en een route van vijf dagen. Elke dag loop je tussen de 15 à 20 kilometer. Het startpunt van deze wandelroute vind je bij NS Station Gorinchem en de route eindigt bij NS Station Dordrecht.

  • 68,1 km - 4 dagen
  • 73,5 km - 5 dagen
  • Te bereiken met de trein of de auto

De route Meer trektochten

Inspiratie voor huttentochten

We hopen dat we jullie met deze twee mooie routes geïnspireerd hebben om ook eens in Nederland een meerdaagse wandeltocht te maken en op die manier alvast te trainen voor je aankomende huttentocht. Wil je graag een huttentocht lopen, maar weet je nog niet zo goed welke? Wij hebben in eerdere blogs drie prachtige tochten in Oostenrijk, Italië, Zwitserland en de Pyreneeën voor je op een rijtje gezet.

Onderhoud aan paden en hutten

Als NKBV-lid draag je bij aan het onderhoud van paden en hutten. Elk jaar dragen de leden gezamelijk €400.000,- bij aan het Gegenrechtfonds. En wist je dat je als NKBV-lid korting krijgt in de meeste berghutten in de Alpen?

Gegenrechtfonds Korting in de hut

Terug naar overzicht