MENU

Blog19.03.19

Bloemenbingo

Heb jij alle bloemen uit Hoogtelijn 5 al bij elkaar gescoord? De lente is vandaag begonnen, dus tijd voor #bloemenbingo! Fotografeer jezelf met al deze bergbloemen en win!

Lees verder
12.03.19

Test Hanwag Tatra Light GTX

De Hanwag Tatra Light GTX is een lichte hoge wandelschoen voor wandelingen en trektochten in laag en midden gebergte met een niet te zware rugzak.

Lees verder
07.03.19

Het Pad van de Volle Maan – 58 kilometer wandelen

Het Sender de la Lluna Plena, het Pad van de Volle Maan, of korter de GR33, is een wandelroute in Valencia: 58 kilometer van Castelló de la Plana naar Sant Joan de Penyagolosa. Marcel Vos liep de meerdaagse trektocht voor het eerst met zijn zoon Vincent van elf.

Lees verder
07.03.19

Genieten zonder zon – Wandelen op Elba

In de zomer van 2014 liep Hoogtelijn redacteur Frank Husslage met zijn partner, Janneke, een ontspannen wandeling op het twee na grootste eiland van Italië; Elba.

Lees verder
07.03.19

Gijs Loning - 100% Onafhankelijk tester

Sinds begin dit jaar maakt Gijs Loning testen van buitensport producten voor de NKBV website. Gijs is een op en top buitenmens en kan buigen op 25+ jaar test-ervaring. Daarnaast is Gijs een van de weinige 100% onafhankelijke testers. Een kleine introductie.

Lees verder
06.03.19

Sneeuw, magie & een nieuwe familie

Ruby de Witte ging voor Hoogtelijn mee met Bergsportreizen op Hoogalpiene beklimming: Gran Paradiso en Mont Blanc. 

Lees verder
27.02.19

Psyched in Oliana - Blog Zeno Schaekers

Het is november 2018. Twee minderjarige klimmers uit Nederland vertrekken naar de mystieke rots Oliana in Spanje. Een blog over deze klimtrip van Zeno Schaekers en Thijs van Delden.

Lees verder
27.02.19

Freeride ontdekkingstocht door Sankt Anton

De freeridemogelijkheden rondom St. Anton am Arlberg zijn eindeloos. Koen Bakkers en twee freeride vrienden gingen er op ontdekkingstocht.

Lees verder
26.02.19

‘Omdraaien doen we samen’ - Zelfstandig klimmen na de C3-cursus

Als je een alpiene specialisatiecursus (C3) achter de rug hebt, kun je als gevorderde alpinist zelfstandig op pad. In de zomer van 2017 maakten Hilco en Guus samen meerdere hoogalpiene beklimmingen in de Walliser Alpen. 

Lees verder
14.02.19

Taart zonder kers – Mini-expeditie Chulu East & Far East, Nepal

Hoogtelijn redacteur Ico Kloppenburg ging met Bergsportreizen mee op een mini-expeditie naar de Chulu East & Far East in Nepal. Lees hier zijn verhaal.

Lees verder
14.02.19

Uit de comfortzone - Basiscursus alpiene technieken C1

Hoogtelijn redactrice Femke Welvaart ging met Bergsportreizen mee op een C1 basiscursus in het Ötztal. Lees hier haar verhaal.

Lees verder
13.02.19

Oefenterrein – Cursus Bergwandelen in de Silvretta

Wat er precies komt kijken bij een wandeltocht door de bergen leer je tijdens een Bergwandelcursus van Bergsportreizen. In 2016 ging cursist Hein van de Kerkhof mee naar de Silvretta. Hij schreef hierover in Hoogtelijn 2-2016.

Lees verder