MENU

Blog14.01.20

Omdat de rotsen me sterk maken

Je hoeft niet perse te kunnen klimmen of de snelste wandelaar te zijn om er te werken. Maar de slogan, We Are the Mountainpeople, is onlosmakelijk verbonden met Rab. Het bedrijf dat allang groen was, voor het hip werd.

Lees verder
14.01.20

Kippenstallen, kerstbomen en gerecyclede spuitbussen op het Britse platteland

Je weet dat een bedrijf ambitieus is waar het duurzaamheidsdoelen aangaat, als het hoofd verkoop van de Benelux aanbiedt dat je met hem mee mag rijden van Amsterdam naar Wadhurst, een klein plaatsje op anderhalf uur reisafstand van Londen – om zo te voorkomen dat je erheen vliegt. Lees meer over de ambities van Nikwax.

Lees verder
19.11.19

Voeding en Trail

Voeding is een uitermate belangrijk onderdeel in het leven van een trailrunner. Voor de lange termijn dient voeding ons bouwstoffen te leveren, zodat de structuren van ons lichaam zoals botten, pezen en spieren van goede kwaliteit zijn en blijven.

Lees verder
24.12.19

In het Pitztal is altijd ijs: tips voor beginnende ijsklimmers

“In het Pitztal is altijd ijs.” Met deze veelbelovende woorden van onze Expeditie Academie-gids Boris Textor vertrekken wij – Anniek en Noor - naar het Pitztal om te leren ijsklimmen. Het werd een leerzaam weekend. In deze blog delen we onze tips voor beginnende ijsklimmers.

Lees verder
31.10.19

Eerste trainingsstage: tradklimmen in Peak District

Terwijl Jeffrey zijn gepatenteerde bicepverklemming uittestte op de bigwalls van Yosemite, bereidde de rest van het Expeditie Academieteam zich voor op de eerste trainingsstage: een week tradklimmen.

Lees verder
12.09.19

Fingerlocks en chickenwings: de aftrap van Expeditie Academie III

Ik zou bijna willen zeggen: eindelijk! We zijn van start. Afgelopen weekend kwam de kakelverse derde lichting van de Expeditie Academie voor het eerst samen voor de aftrap van het traject.

Lees verder
09.09.19

Op kamers in de klimhal

Lynn van der Meer heeft het perfecte klimmersappartement; ze woont boven Mountain Network in Amsterdam. Om te klimmen hoeft ze niet eens naar buiten. Een interview met Nederlands Team klimmer Lynn van der Meer.

Lees verder
09.09.19

Bergsport of luchtsport

Voor wie in hogere sferen wil raken is vliegen in de bergen misschien wel het hoogst bereikbare. Voor een bergsporter, die gewend is de bergen aan een touw te verkennen, is het een mooie aanvulling.

Lees verder
09.09.19

De Mythen

In de Zwitserse Alpen liggen mythische bergen. Althans, ze worden de Mythen genoemd.

Lees verder
09.09.19

Krachtplekken in de bergen

Als je in de bergen bent, let jij dan wel eens op het ritselen van de bomen langs het pad, je voetstappen, het stromen van water in de verte of het rinkelen van koeienbellen? Hoogtelijn redacteur Peter Daalder ging samen met fotograaf Renate naar Fürenalp, Zwitserland, op zoek naar Kraftorte; krachtplekken in de bergen.

Lees verder
26.09.18

Laatste ronde eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Na een mooi-weerperiode van 3 dagen halverwege vorige week én een goede dag gisteren is er weer volop nieuws te melden van de Expeditie Academie uit Kirgizië. Het team doet verslag via de satelliet telefoon:

Lees verder
26.09.18

Weer vier eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Het team van de Expeditie Academie heeft het goede weer van afgelopen weekend benut om maar liefst vier nieuwe routes in de Djangart vallei te openen. De teamleden zitten nu aan het ‘herstelbier’ in het basiskamp, op Line en Wout na, die nog in het ABC (advanced base camp) zitten.

Lees verder