MENU

Blog14.05.19

Routebouwer: vriendelijk en stressbestendig

Het belangrijkste talent dat een goede routebouwer moet hebben is niet ruimtelijk inzicht, creativiteit of klimmen, zegt IFSC-worldcup routebouwer Jan Zbranek (33), maar vriendelijkheid en stressbestendigheid.

Lees verder
13.05.19

Door Mongolië met eigen paard, kameel en hond

Lees het verhaal van Tamar Valkenier. Tamar doorkruiste vier maanden door het Altai gebergte van Mongolië met eigen paard, kameel en hond. 

Lees verder
10.05.19

Test Vaude Marwees 500 DWN

De Vaude Marwees 500 DWN is een mummie model slaapzak en geschikt voor 3 seizoenen. En bovendien gevuld met gerecycled dons. Lees de test!

Lees verder
17.04.19

Sterk: Boulderhal die uit zijn voegen barst

Wie in Nederland de klimsport wil beoefenen, is aangewezen op één van de tientallen klim- en boulderhallen. In haar hallentour door Nederland interviewt Roanne van Voorst verschillende klim- en boulderhaleigenaren voor een kijkje in de Nederlandse hallenwereld. Nu onder de loep: Sterk

Lees verder
24.04.19

Naar de Zuckerhütl met Pluk

De familie Koopman liep een mooie gletsjertocht door de Stubaier Alpen met hun bijzondere tochtgenoot Pluk, een borderterrier. In Hoogtelijn 2-2019 vertelt Roos Koopman hoe het is om te bergsporten met je hond.

Lees verder
24.04.19

Lifegoal: project9b

We hebben dat allemaal wel, dat ene doel dat we ooit een keer zouden willen bereiken. Een boek schrijven, een marathon lopen, het Kanaal zwemmend oversteken, noem het maar op, en iemand heeft het zich als doel gezet. Jorg Verhoeven wil een 9b route klimmen.

Lees verder
16.04.19

Mountain Network: van de eerste klim tot de laatste wedstrijd

Wie in Nederland de klimsport wil beoefenen, is aangewezen op één van de tientallen klim- en boulderhallen. In haar hallentour door Nederland interviewt Roanne van Voorst verschillende klim- en boulderhaleigenaren voor een kijkje in de Nederlandse hallenwereld. De eerste die we uitlichten: Mountain Network.

Lees verder
12.04.19

Emigreren naar de bergen

Voor veel NKBV'ers is het een droom. Emigreren naar de bergen. Sanne de Jong deed het en deelt haar verhaal.

Lees verder
09.04.19

Zo kiest Bergsportreizen jouw avontuur in onontdekt berggebied

Wie de onontdekte berggebieden in de wereld wil verkennen, gaat mee op een Vreemde Voettocht met Bergsportreizen. Onder begeleiding van een enthousiaste, vrijwillige tochtleider maak je kennis met nieuwe culturen en afgelegen streken. Wist je dat je tochtleider de reis zelf in elkaar heeft gezet?

Lees verder
03.04.19

Volharding op de GR20 – Corsica van noord naar zuid

De GR20 trekking staat bekend als een van de mooiste Grande Randonneés van Europa – en zeker als een van de zwaarste. Hoogtelijn redacteur Mirte van Dijk wilde dit zelf meemaken en liep in de lente van 2018 een deel van de GR20. 

Lees verder
20.03.19

Trots en traditie

Hoogtelijn redacteur Peter Daalder was in september te gast op Alp Tissiniva bij Jacques Ruffieux in Gruyère. Ruffieux is meermaals onderscheiden voor zijn Gruyère- en Vacherin Fribourgeoiskazen, maar belangrijker nog; hij doet mee aan de Alpabzug. Een jaarlijks hoogtepunt van het leven op de Zwitserse alp. 

Lees verder
20.03.19

Het geheim van de notenkraker

In het Zwitsers Nationaal Park leeft een intelligent vogeltje: de notenkraker. Hoogtelijnredacteur Femke Welvaart ging op onderzoek uit en maakte een driedaagse wandeltocht in het nationaal park. Stap voor stap leerde ze het gespikkelde vogeltje steeds beter kennen.

Lees verder