MENU

Blog12.09.19

Fingerlocks en chickenwings: de aftrap van Expeditie Academie III

Ik zou bijna willen zeggen: eindelijk! We zijn van start. Afgelopen weekend kwam de kakelverse derde lichting van de Expeditie Academie voor het eerst samen voor de aftrap van het traject.

Lees verder
09.09.19

Op kamers in de klimhal

Lynn van der Meer heeft het perfecte klimmersappartement; ze woont boven Mountain Network in Amsterdam. Om te klimmen hoeft ze niet eens naar buiten. Een interview met Nederlands Team klimmer Lynn van der Meer.

Lees verder
09.09.19

Bergsport of luchtsport

Voor wie in hogere sferen wil raken is vliegen in de bergen misschien wel het hoogst bereikbare. Voor een bergsporter, die gewend is de bergen aan een touw te verkennen, is het een mooie aanvulling.

Lees verder
09.09.19

De Mythen

In de Zwitserse Alpen liggen mythische bergen. Althans, ze worden de Mythen genoemd.

Lees verder
09.09.19

Krachtplekken in de bergen

Als je in de bergen bent, let jij dan wel eens op het ritselen van de bomen langs het pad, je voetstappen, het stromen van water in de verte of het rinkelen van koeienbellen? Hoogtelijn redacteur Peter Daalder ging samen met fotograaf Renate naar Fürenalp, Zwitserland, op zoek naar Kraftorte; krachtplekken in de bergen.

Lees verder
03.09.19

Zo belangrijk is het mentale gedeelte bij wedstrijden

Dat onze mindset/mentaliteit belangrijk is bij de voorbereidingen en tijdens een trailrunningwedstrijd. Soms is het zelfs een kwestie van winnen of niet winnen. Ragna Debats legt uit hoe je het mentale gedeelte kunt aanpakken rondom trailrunningwedstrijden.

Lees verder
03.09.19

Van het ene trailrunseizoen in het andere

Doen wat je leuk vindt en waar je passie ligt. Voor Jantiene Hannessen is dat de ultieme combinatie van bergen, mensen en bewegen. De afgelopen maanden is dat zeer goed gelukt! Ze kijkt terug op het afgelopen trailrunningseizoen, maar blikt ook vooruit op komende reizen.

Lees verder
27.08.19

Masterclass buitenklimmen van Jorg Verhoeven

In het voorjaar organiseerde de NKBV een winactie voor leden om te leren klimmen van een pro. Deelnemers die de beste motivatie hadden om #vanbinnennaarbuiten te gaan op masterclass, werden uitgenodigd voor een reis naar het Zillertal en twee dagen training van Jorg.

Lees verder
27.08.19

Test Forclaz Trek 700

Met de Forclaz Trek 700 zet Decathlon een bergwandelschoen op de markt die er weliswaar stevig uit ziet, maar een prijs heeft die alles behalve stevig is. Lees de test!

Lees verder
12.08.19

Test Patagonia Calcite Jacket

Het Patagonia Calcite Jacket is een lichtgewicht en klein opvouwbare hardshell met een 2.5-laags Gore-Tex Paclite Plus ademend en waterdicht membraan. En het mooiste: de buitenstof is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Lees de test!

Lees verder
19.08.19

Sterk voor de Spelen

Tim Reuser (25) is een van de beste klimmers van Nederland. Hij klimt al 11 jaar voor het Nederlands team en wint zowel boulder, als lead wedstrijden. Toch is klimmen niet het enige wat hij doet. Een interview met Nederlands Team klimmer Tim Reuser.

Lees verder
30.07.19

De boom op Vlieland

“Er stond vroeger een enorme boom, waar alle kinderen altijd in klommen. Één meisje kon dat duidelijk beter dan de rest, omdat ze wel eens in een hal klom. Ik was net zeven en wilde net zo goed leren klimmen als zij.” Een interview met Nederlands Team klimmer Mischa Radt.

Lees verder