MENU

Blog23.07.19

Grote bakken en verre sprongen

Lisa is 14 en het jongste lid van het Nederlands Team. Ze traint sinds januari 2019 officieel mee en is meteen Nederlands jeugdkampioen boulderen geworden. Een interview met de Nederlands Team klimster.

Lees verder
10.07.19

Interview met CEO VAUDE Antje von Dewitz

Roanne van Voorst interviewde onlangs CEO van Vaude Antje von Dewitz over de uitdaging van het vergroenen en verduurzamen: “Elke dag biedt een nieuw, onmogelijk dilemma”.

Lees verder
04.06.19

Klimmen en kamperen bij Neoliet Utrecht

Wie in Nederland de klimsport wil beoefenen, is aangewezen op één van de tientallen klim- en boulderhallen. In haar hallentour door Nederland interviewt Roanne van Voorst verschillende klim- en boulderhaleigenaren voor een kijkje in de Nederlandse hallenwereld. Nu in de spotlights: Neoliet Utrecht.

Lees verder
12.06.19

Nederlands Kampioenschap skyrunning: het is bijna zover

In het weekend van 14 t/m 16 juni wordt het Nederlands Kampioenschap Skyrunning gehouden in het Zwitserse Tesserete.

Lees verder
04.06.19

Munros trotseren in winters Schotland

Wild, rauw, spartaans en uitdagend. Dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor bergsport in de winter in de Hooglanden van Schotland. Hoewel de hoogste top maar 1344 meter hoog is kan de winter kan er genadeloos zijn en de condities extreem.

Lees verder
04.06.19

Een verborgen speeltuin in de Catalaanse Pyreneeën

Wie Spanje zegt, zegt de Pyreneeën. Maar wie de Spaanse Pyreneeën zegt, zegt niet altijd direct Catalonië. Toch heeft het Catalaanse deel van de Pyreneeën alles waar bergliefhebbers happy van worden.

Lees verder
04.06.19

Test Fjällräven Keb Trousers

Het Zweedse Fjällräven is bekend geworden door zijn broeken. En als je dacht dat een broek op een gegeven moment wel uitontwikkeld is, dan heb je het mis. De Fjällräven Keb Trouser bewijst dat weer eens. Lees de test!

Lees verder
04.06.19

Start vandaag met je voorbereiding op de zomer

De zon schijnt, de dagen worden langer en het begint weer te kriebelen om naar buiten te gaan. Verschillende plannen voor de komende zomervakantie zijn de revue al gepasseerd. In ieder geval bij mij werkt dat zo. Maar hoe zorg je dat je fysiek in orde bent voor een bergtocht tijdens de komende zomervakantie? Start nu de fysieke voorbereiding met tips van IML Reinier Bos. Now is the time!

Lees verder
03.06.19

Delfts Bleau: boulderen in de box van Pandora

Wie in Nederland de klimsport wil beoefenen, is aangewezen op één van de tientallen klim- en boulderhallen. In haar hallentour door Nederland interviewt Roanne van Voorst verschillende klim- en boulderhaleigenaren voor een kijkje in de Nederlandse hallenwereld. Nu onder de loep: Delfts Bleau

Lees verder
29.03.19

Mooie huttentocht in het Zwitserse oerkanton Uri

In Hoogtelijn 3-2019 vertelt redacteur Peter Daalder over de mooie 5-Hütten-Panoramaweg die hij liep samen met fotograaf Aart Markies. De huttentocht begint in het bekende plaatsje Göschenen, gelegen in het Zwitserse oerkanton Uri.

Lees verder
24.05.19

Trainen en voorbereiden voor de Marathon des Sables

In april 2019 won Ragna Debats de Marathon des Sables. Een wedstrijd over zes etappes door de Sahara. De kampioene legt uit hoe je traint voor een monsterrace als deze.

Lees verder
22.05.19

Hier moet je zijn voor trailrunning in de Alpen

Kijk je uit naar een mooie trailrace in de bergen? Alleen of te combineren met je sportieve gezin? Dan denkt Jantiene Hannessen graag met je mee! De afgelopen jaren heeft ze een aantal mooie trails in verschillende Alpenlanden gelopen.Van de bekende wedstrijden tot kleine pareltjes die niemand kent.

Lees verder