MENU

Blog



31.10.19

Eerste trainingsstage: tradklimmen in Peak District

Terwijl Jeffrey zijn gepatenteerde bicepverklemming uittestte op de bigwalls van Yosemite, bereidde de rest van het Expeditie Academieteam zich voor op de eerste trainingsstage: een week tradklimmen.

Lees verder
12.09.19

Fingerlocks en chickenwings: de aftrap van Expeditie Academie III

Ik zou bijna willen zeggen: eindelijk! We zijn van start. Afgelopen weekend kwam de kakelverse derde lichting van de Expeditie Academie voor het eerst samen voor de aftrap van het traject.

Lees verder
09.09.19

Op kamers in de klimhal

Lynn van der Meer heeft het perfecte klimmersappartement; ze woont boven Mountain Network in Amsterdam. Om te klimmen hoeft ze niet eens naar buiten. Een interview met Nederlands Team klimmer Lynn van der Meer.

Lees verder
09.09.19

Bergsport of luchtsport

Voor wie in hogere sferen wil raken is vliegen in de bergen misschien wel het hoogst bereikbare. Voor een bergsporter, die gewend is de bergen aan een touw te verkennen, is het een mooie aanvulling.

Lees verder
09.09.19

De Mythen

In de Zwitserse Alpen liggen mythische bergen. Althans, ze worden de Mythen genoemd.

Lees verder
09.09.19

Krachtplekken in de bergen

Als je in de bergen bent, let jij dan wel eens op het ritselen van de bomen langs het pad, je voetstappen, het stromen van water in de verte of het rinkelen van koeienbellen? Hoogtelijn redacteur Peter Daalder ging samen met fotograaf Renate naar Fürenalp, Zwitserland, op zoek naar Kraftorte; krachtplekken in de bergen.

Lees verder
26.09.18

Laatste ronde eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Na een mooi-weerperiode van 3 dagen halverwege vorige week én een goede dag gisteren is er weer volop nieuws te melden van de Expeditie Academie uit Kirgizië. Het team doet verslag via de satelliet telefoon:

Lees verder
26.09.18

Weer vier eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Het team van de Expeditie Academie heeft het goede weer van afgelopen weekend benut om maar liefst vier nieuwe routes in de Djangart vallei te openen. De teamleden zitten nu aan het ‘herstelbier’ in het basiskamp, op Line en Wout na, die nog in het ABC (advanced base camp) zitten.

Lees verder
26.09.18

Vliegende start voor Expeditie Academie in Kirgiziƫ

Het Expeditie Academie team is vrijdag aangekomen in de Djangart-vallei en gelijk in volle vaart van start gegaan. We geven je de eerste update!

Lees verder
26.09.18

NKBV Expeditie Academie naar Kirgiziƫ

Het NKBV Expeditie Academie team is afgelopen vrijdag vertrokken naar Kirgizië. Ze gaan vijf weken op expeditie naar de Djangartvallei waar ze nieuwe routes willen openen op beklommen en onbeklommen bergen.

Lees verder
29.05.18

Gear, gear, en nog meer gear

Pfffff, zucht, snak…. De hitte is Nederland nog niet uit en ik zweet me kapot. Al uren sta ik mijn klimmateriaal te sorteren, gaten in mijn kleding te herstellen met lijm, tear-aid en garen, cams te onderhouden, ijsbijlen te tunen en ga zo maar door.

Lees verder
29.05.18

Fit en sterk op expeditie!?

Iedere klimmer of alpinist die regelmatig in de bergen actief is, mag zich volgens de algemene maatstaven als fit persoon zien. Zoals iedere actieve sporter. Voor een expeditie is het echter belangrijk nog een stapje fitter te zijn.

Lees verder