MENU

Nieuws06.08.19

Tim Reuser op olympisch kwalificatietoernooi in Japan

Volgende week klimt Tim Reuser tijdens het WK Sportklimmen in Japan zijn kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Lees verder
30.07.19

Selectie Expeditie Academie bijna definitief

Na de selectieweek in de Alpen afgelopen maand is de groep die de Expeditie Academie 2019/2021 vormt, bijna definitief. Acht jonge alpinisten zijn definitief geselecteerd en twee deelnemers, die er vanwege persoonlijke omstandigheden niet helemaal bij konden zijn, zijn voorlopig toegelaten.

Lees verder
22.07.19

Hutten gerenoveerd en verduurzaamd vanuit Gegenrecht Fonds

Als NKBV-lid draag je jaarlijks bij aan het zogeheten Gegenrech Fonds. Een fonds waar vanuit onder andere hutten in de Alpen worden opgeknapt en verduurzaamd. Ook afgelopen jaar is weer flink gewerkt aan het vergroenen van de berghutten.

Lees verder
15.07.19

Belangrijk bericht voor leden die woonachtig zijn in het buitenland

Sinds 1 januari 2019 kan de NKBV leden die niet in Nederland, België of Duitsland wonen niet meer verzekeren.

Lees verder
05.07.19

Twee Nederlandse prestaties op lijst voor Piolets d’Or

De organisatie van de Piolets d’Or, de Gouden Pickel, heeft een lijst gepubliceerd met aansprekende beklimmingen in 2018 waaruit de jury uiteindelijk de winnaars van de prestigieuze onderscheidingen kiest.

Lees verder
27.06.19

Nikki van Bergen stopt met wedstrijdklimmen

Nederlands Team klimster Nikki van Bergen heeft bekendgemaakt dat ze stopt met internationaal wedstrijdklimmen. De atlete richt zich na een sportklimcarrière van zo'n 15 jaar op routebouwen, buiten klimmen en onderzoek.

Lees verder
01.07.19

Berggids na de Expeditie Academie

Komende week staat voor de eerste selectie van de Expeditie Academie de alpiene week op het programma, waaruit weer een volgende selectie wordt gevormd. Deze selectie zet de volgende stap in hun alpiene carrière. Een carrière die kan leiden tot een bestaan als berggids; Rik van Odenhoven, van de Expeditie Academie van vorig jaar, werd onlangs toegelaten tot de Oostenrijkse gidsenopleiding.

Lees verder
26.06.19

Klimsport op Olympische Spelen 2024

Tijdens de vergadering van het congres van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is op 25 juni besloten dat de klimsport ook in 2024 wordt toegevoegd aan de Olympische Spelen. Nog één stap en de klimsport is ook in 2024 Olympisch.

Lees verder
26.06.19

Veertig jaar alpiene trektochten

De commissie die alle alpiene trektochten van Bergsportreizen organiseert en begeleidt, bestaat dit jaar veertig jaar.

Lees verder
17.06.19

Waarschuwing voor sneeuw op je pad

Belangrijk bericht! Afgelopen winter is er in het noordelijke deel van de Alpen extreem veel sneeuw gevallen. De kans is daarom groot dat je sneeuw op je pad tegen komt als je deze zomer gaat bergwandelen.

Lees verder
07.06.19

Livestream bij het NK Boulder 2019

Komend weekend vindt bij de Nijmeegse boulderhal Grip het NK Boulder 2019 plaats. Je kunt er live bij zijn of de finale volgen via livestream.

Lees verder
03.06.19

Dit zijn de routebouwers van het NK Boulder 2019

Tijdens het NK Boulder 2019 worden de wedstrijdroutes gebouwd door Michiel Nieuwenhuijsen, Manuel Hassler, Mathieu Achermann, Sjors Kersten en Melle van der Heijden

Lees verder