MENU

Nieuws17.06.19

Waarschuwing voor sneeuw op je pad

Belangrijk bericht! Afgelopen winter is er in het noordelijke deel van de Alpen extreem veel sneeuw gevallen. De kans is daarom groot dat je sneeuw op je pad tegen komt als je deze zomer gaat bergwandelen.

Lees verder
07.06.19

Livestream bij het NK Boulder 2019

Komend weekend vindt bij de Nijmeegse boulderhal Grip het NK Boulder 2019 plaats. Je kunt er live bij zijn of de finale volgen via livestream.

Lees verder
03.06.19

Dit zijn de routebouwers van het NK Boulder 2019

Tijdens het NK Boulder 2019 worden de wedstrijdroutes gebouwd door Michiel Nieuwenhuijsen, Manuel Hassler, Mathieu Achermann, Sjors Kersten en Melle van der Heijden

Lees verder
28.05.19

Aanstormende Olympiërs op het NJK Boulder in Arnhem

Aanstaande zaterdag 1 juni vindt het Nederlands Jeugdkampioenschap Boulder plaats bij RijnBoulder in Arnhem. Boulderen is als onderdeel van de klimsport vertegenwoordigd op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio en waarschijnlijk ook op de Spelen van 2024 in Parijs. Spotten we zaterdag al aanstormende Olympiërs?

Lees verder
24.05.19

Recycle je outdoormateriaal bij Bever

Heb je thuis nog oude klimgear en outdoormateriaal liggen waar je niks meer mee doet? Gooi deze dan niet weg. Recycle je oude spullen door ze in te leveren bij Bever.

Lees verder
22.05.19

Nederlandse Loterij schenkt opnieuw ruim 3 ton aan de NKBV

Afgelopen week maakte de Nederlandse Loterij de opbrengst in 2018 bekend. Deze wordt verdeeld onder NOC*NSF en de aangesloten sportbonden, 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging en het ministerie van Financien. De totale opbrengst van 2017 is €161.200.000,-. Hiervan wordt €43.200.000,- geïnvesteerd in de Nederlandse sport via NOC*NSF.

Lees verder
21.05.19

Sabina van Essen toegetreden tot Jong Oranje

Het Nederlands Team Sportklimmen is deze maand uitgebreid met de Thais-Nederlandse Jeugd-B klimster Sabina van Essen.

Lees verder
08.05.19

Eerste selectie Expeditie Academie bekend

De eerste selectie van de nieuwe Expeditie Academie is bekend. Komend weekend worden achttien jonge alpinisten getest op diverse vaardigheden om vervolgens met een kleiner groepje op alpiene week te gaan voor het laatste selectiemoment.

Lees verder
02.05.19

Nieuw ISR-tuchtreglement seksuele intimidatie

Vanaf 1 april 2019 hanteert het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een nieuw tuchtreglement seksuele intimidatie. De belangrijkste wijziging in dit reglement is dat er een meldplicht is ingevoerd.

Lees verder
20.04.19

Lawineongeval met Hansjörg Auer en David Lama

In de Canadese Rocky Mountains zijn afgelopen donderdag 18 april Hansjörg Auer en David Lama omgekomen bij een lawineongeval. De twee Oostenrijkse alpinisten waren met de Amerikaan Jess Roskelley onderweg om de oostkant van de ruim 3000 meter hoge Howse Peak te beklimmen toen ze werden verrast door een lawine. Hun lichamen werden op maandag 22 april onder de sneeuw vandaan gehaald.

Lees verder
10.04.19

Don van Laere maanden uitgeschakeld door vingerblessure

Oranje klimmer Don van Laere is voor langere tijd uitgeschakeld voor het World Cup seizoen. De boulderaar liep afgelopen weekend tijdens de World Cup Boulder in het Zwitserse Meiringen een blessure op aan zijn vinger.

Lees verder
13.03.19

Start jouw carrière als expeditieklimmer

De Expeditie Academie leidt jonge en getalenteerde Nederlandse bergsporters op tot allround alpinisten die eerstbeklimmingen doen in ongebaand terrein. Iets voor jou? De inschrijving voor de NKBV Expeditie Academie is geopend!

Lees verder