MENU

Nieuws27.01.20

Tim Voors en de Pacific Crest Trail

Tim Voors loopt veel en graag. Zijn reizen voeren hem dwars door Amerika op de Pacific Crest Trail (4.286 km), over de Te Araroa Trail in Nieuw Zeeland (3.000 km), naar de Japanse 88 Temples Trail (1.300 km) en langs verschillende routes door Spanje naar Santiago de Compostela. Op de Bergsportdag vertelt hij erover.

Lees verder
16.01.20

European Youth Cup Lead in Puurs

Een internationale jeugdwedstrijd in België geeft Nederlandse jeugdklimmers die niet in Oranje zitten, de mogelijkheid ook eens internationaal te klimmen. De European Youth Cup Lead in Puurs is aangemerkt als 'EYC in Nederland'. Dat betekent dat de afvaardiging van Jong Oranje wordt aangevuld met andere Nederlandse talentvolle jeugdklimmers.

Lees verder
20.01.20

Nederlands Team 2020 gepresenteerd tijdens Boulder 2

Direct na de tweede wedstrijd in de nationale competitie, Boulder 2 werd de Oranjeselectie gepresenteerd die dit jaar voor Nederland zal uitkomen tijdens internationale klimwedstrijden.

Lees verder
13.01.20

Vera Zijlstra stopt met wedstrijdklimmen

Hoewel ze voor 2020 opnieuw geselecteerd was voor het Nederlands Team, heeft Vera Zijlstra eind 2019 aangekondigd een punt te zetten achter haar internationale wedstrijdcarrière.

Lees verder
21.01.20

NK Vertical onderdeel van NK Freeride 2020

Het NK Vertical op toerski's is dit jaar onderdeel van het NK Freeride 2020 in plaats van het NK Toerskiën 2020. Van 7 tot en met 13 maart 2020 organiseren Poederbaas en de NKBV het NK Freeride 2020 als onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival in Kappl.

Lees verder
15.01.20

Oudere leden toch weer op huttentocht in de Alpen

Veel NKBV-leden willen graag de bergen in, maar voelen zich door fysieke en/of medische omstandigheden onzeker over hun conditie. Ze twijfelen zij of ze dat nog wel aankunnen, terwijl dit vaak nog prima mogelijk is! Om deze leden te helpen, startte de NKBV vlak na de zomer het project Fit & Vitaal.

Lees verder
03.01.20

NKBV ondersteunt DAV en OeAV protest tegen uitbreiding skigebied Tirol

In Oostenrijk zijn er plannen om het skigebied van het Pitztal met het skigebied in Sölden te verbinden. Dat zou een mega-uitbreiding van beide gebieden betekenen, maar ook een flinke knauw voor de gletsjer bij de gebieden. De NKBV sluit zich daarom aan bij het protest tegen deze uitbreiding.

Lees verder
14.01.20

Start2Trail Mountains

Trailrunning gaat over ongebaande paden, zoveel mogelijk plezier hebben en avontuur. Als jij hier blij van wordt en al helemaal van het idee dit in de bergen te doen. Dan is Start2trail Mountains iets voor jou.

Lees verder
15.01.20

Rolling Mountains

Nederlands sky- en trailrunning kampioen Ragna Debats reist samen met haar man, kind en hond naar zeven continenten, doet mee aan negen trailwedstrijden van het hoogste niveau en dat alles in één jaar.


Lees verder
02.01.20

Oranje in 2020

De selectie van het Nederlands Team Sportklimmen 2020 is bekend. Vierentwintig atleten vertegenwoordigen Nederland dit jaar tijdens internationale wedstrijden.

Lees verder
07.01.20

Sneeuw en lawinegevaar in de winter

Zijn winters met zware sneeuwval met meer lawinerisico dan winters met lichte sneeuwval? Goed om te weten als je als winterbergsporter gaat toerskiën, freeriden of sneeuwschoenwandelen. Op de Bergsportdag op 9 februari vertelt Patrick Nairz over lawinekunde en uitdagingen voor winterbergsport enthousiastelingen.

Lees verder
23.12.19

Wil je meedenken over de toekomst?

Begin volgend jaar gaan wij aan de slag met een nieuw meerjarenbeleidsplan (MJBP) voor de periode 2021-2024. Het is traditie om onze leden en vrijwilligers daarbij te betrekken.

Lees verder