MENU

Nieuws12.09.19

10% korting op topo's in de webshop

Ga je binnenkort buiten klimmen? We hebben nieuwe klimtopo's in de NKBV-webshop. Bestel in september je topo met 10% korting met de actiecode vanbinnennaarbuiten.

Lees verder
06.09.19

Klimgebied: Grands Malades

Weet jij waar je dichtbij Nederland het best kunt klimmen? Harald en Truong nemen je mee langs bekende en minder bekende gebieden. Dit keer onder de loep: Grands Malades.

Lees verder
27.08.19

Sector Lonnenloch in Ettringen definitief gesloten

De sector Lonnenloch in het Duitse klimgebied Ettringen is permanent gesloten. De toegangsregels waren altijd al vrij streng, maar nu is het gebied toch echt verboden voor klimmers.

Lees verder
23.08.19

Leto Cavé en Pleun Frank naar wereld jeugdkampioenschap Sportklimmen

Op het wereld jeugdkampioenschap Sportklimmen op 22-31 augustus in het Italiaanse Arco gaan Nederlands Team klimmers Leto Cavé en Pleun Frank de strijd aan met de internationale jeugdtop. Leto start vrijdag 23 augustus al met zijn leadkwalificatie, waarna Pleun zich bij hem voegt op donderdag 29 augustus wanneer de boulderkwalificaties starten. Beide klimmers komen uit in de Jeugd A.

Lees verder
06.08.19

Tim Reuser op olympisch kwalificatietoernooi in Japan

Volgende week klimt Tim Reuser tijdens het WK Sportklimmen in Japan zijn kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Lees verder
30.07.19

Selectie Expeditie Academie bijna definitief

Na de selectieweek in de Alpen afgelopen maand is de groep die de Expeditie Academie 2019/2021 vormt, bijna definitief. Acht jonge alpinisten zijn definitief geselecteerd en twee deelnemers, die er vanwege persoonlijke omstandigheden niet helemaal bij konden zijn, zijn voorlopig toegelaten.

Lees verder
22.07.19

Hutten gerenoveerd en verduurzaamd vanuit Gegenrecht Fonds

Als NKBV-lid draag je jaarlijks bij aan het zogeheten Gegenrecht Fonds. Een fonds waar vanuit onder andere hutten in de Alpen worden opgeknapt en verduurzaamd. Ook afgelopen jaar is weer flink gewerkt aan het vergroenen van de berghutten.

Lees verder
15.07.19

Belangrijk bericht voor leden die woonachtig zijn in het buitenland

Sinds 1 januari 2019 kan de NKBV leden die niet in Nederland, België of Duitsland wonen niet meer verzekeren.

Lees verder
05.07.19

Twee Nederlandse prestaties op lijst voor Piolets d’Or

De organisatie van de Piolets d’Or, de Gouden Pickel, heeft een lijst gepubliceerd met aansprekende beklimmingen in 2018 waaruit de jury uiteindelijk de winnaars van de prestigieuze onderscheidingen kiest.

Lees verder
27.06.19

Nikki van Bergen stopt met wedstrijdklimmen

Nederlands Team klimster Nikki van Bergen heeft bekendgemaakt dat ze stopt met internationaal wedstrijdklimmen. De atlete richt zich na een sportklimcarrière van zo'n 15 jaar op routebouwen, buiten klimmen en onderzoek.

Lees verder
01.07.19

Berggids na de Expeditie Academie

Komende week staat voor de eerste selectie van de Expeditie Academie de alpiene week op het programma, waaruit weer een volgende selectie wordt gevormd. Deze selectie zet de volgende stap in hun alpiene carrière. Een carrière die kan leiden tot een bestaan als berggids; Rik van Odenhoven, van de Expeditie Academie van vorig jaar, werd onlangs toegelaten tot de Oostenrijkse gidsenopleiding.

Lees verder
26.06.19

Klimsport op Olympische Spelen 2024

Tijdens de vergadering van het congres van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is op 25 juni besloten dat de klimsport ook in 2024 wordt toegevoegd aan de Olympische Spelen. Nog één stap en de klimsport is ook in 2024 Olympisch.

Lees verder