MENU

Nieuws21.05.19

Sabina van Essen toegetreden tot Jong Oranje

Het Nederlands Team Sportklimmen is deze maand uitgebreid met de Thais-Nederlandse Jeugd-B klimster Sabina van Essen.

Lees verder
08.05.19

Eerste selectie Expeditie Academie bekend

De eerste selectie van de nieuwe Expeditie Academie is bekend. Komend weekend worden achttien jonge alpinisten getest op diverse vaardigheden om vervolgens met een kleiner groepje op alpiene week te gaan voor het laatste selectiemoment.

Lees verder
02.05.19

Nieuw ISR-tuchtreglement seksuele intimidatie

Vanaf 1 april 2019 hanteert het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een nieuw tuchtreglement seksuele intimidatie. De belangrijkste wijziging in dit reglement is dat er een meldplicht is ingevoerd.

Lees verder
20.04.19

Lawineongeval met Hansjörg Auer en David Lama

In de Canadese Rocky Mountains zijn afgelopen donderdag 18 april Hansjörg Auer en David Lama omgekomen bij een lawineongeval. De twee Oostenrijkse alpinisten waren met de Amerikaan Jess Roskelley onderweg om de oostkant van de ruim 3000 meter hoge Howse Peak te beklimmen toen ze werden verrast door een lawine. Hun lichamen werden op maandag 22 april onder de sneeuw vandaan gehaald.

Lees verder
10.04.19

Don van Laere maanden uitgeschakeld door vingerblessure

Oranje klimmer Don van Laere is voor langere tijd uitgeschakeld voor het World Cup seizoen. De boulderaar liep afgelopen weekend tijdens de World Cup Boulder in het Zwitserse Meiringen een blessure op aan zijn vinger.

Lees verder
13.03.19

Start jouw carrière als expeditieklimmer

De Expeditie Academie leidt jonge en getalenteerde Nederlandse bergsporters op tot allround alpinisten die eerstbeklimmingen doen in ongebaand terrein. Iets voor jou? De inschrijving voor de NKBV Expeditie Academie is geopend!

Lees verder
17.03.19

Het Poederbaas Freeride Festival is begonnen

Het Poederbaas Freeride Festival is afgelopen weekend van start gegaan. Tussen 16 en 22 maart vindt het (open) NK Freeride 2019 plaats in het Oostenrijkse Kappl.

Lees verder
05.03.19

Wildcards te winnen bij Boulder 3

Komend weekend vindt de derde wedstrijd plaats in de nationale bouldercompetitie. Behalve voor de winst en de boulderranking van 2019, staan er ook enkele wildcards op het spel voor internationale wedstrijden.

Lees verder
21.02.19

Klimsport mogelijk ook Olympisch in 2024

Tijdens een persconferentie heeft de organisatie van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs aangekondigd om de klimsport opnieuw te willen toevoegen aan de Spelen.

Lees verder
13.02.19

Naar België in de voorjaarsvakantie

Denk jij aan een lang weekend België deze voorjaarsvakantie? De Tukhut is open, dus kom naar Sy!

Lees verder
05.02.19

Mark Tuitert neemt deel aan NK Freeride 2019

Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert maakt een overstap naar die andere wintersport; freeriden. Na een kennismaking met de poedersneeuw met freerider Paul de Groot, maakt de olympiër zich op voor het NK Freeride 2019.

Lees verder
30.01.19

Nep klimuitrusting

Ben je op zoek naar een nieuwe klimuitrusting? Het waarschuwingssysteem van de Europese Unie voor onveilige producten waarschuwt de laatste tijd voor veel ondeugdelijke producten die met name uit Azië afkomstig zijn.

Lees verder