MENU

Canyon Guide

Canyon Guide

Alpien

Canyoning is een prachtige bergsporttak die ook door NKBV-leden wordt beoefend, maar die niet met een opleiding bij de NKBV Academie is ondergebracht. Als je een door NOC*NSF erkend canyonguide wilt worden, volg je de opleiding bij de Nederlands Canyoningbond (NCB).

Wat houdt het in?

In de opleiding tot Canyonguide kun je 3 leerlijnen volgen: van zelfstandig canyoneer, via guide tot opleider van canyonguides.

Leerlijn Canyoneer, de ‘blauwe’ leerlijn

Tijdens de blauwe leerlijn komen algemene kennis en technische vaardigheden aan bod, die de basis vormen van het canyoningen. Er zijn diverse cursussen, bedoeld voor als je privé wilt canyoningen met personen van vergelijkbaar niveau. Daarnaast vormen deze cursussen de basis van je eigen vaardigheid voor de gids- en instructeursopleidingen. Als je een cursus met succes afrondt, ontvang je het vaardigheidsbewijs Canyoneer.

Leerlijn Gids, de ‘groene’ leerlijn

Tijdens het volgen van een opleiding in de groene leerlijn leer je begeleidingsvaardigheden om te kunnen gidsen in canyons en om gidsen in opleiding te begeleiden tijdens hun praktijkstage. Met deze cursussen op zak kun je binnen een organisatie (onervaren) deelnemers begeleiden tijdens een tocht. Je ontvangt dan de kwalificatie Canyon Guide.

Leerlijn Opleider, de ‘oranje’ leerlijn

Tijdens het volgen van een opleiding in de oranje leerlijn doe je lesgeefervaring op en leer je hoe je gidsen en instructeurs opleidt in het NCB-opleidingstraject. Na het afronden van deze leerlijn mag je binnen een opleidingscentrum toekomstige canyoneers, gidsen en/of instructeurs opleiden. Je ontvangt dan de kwalificatie Canyoning Instructor of Assessor.

Inschrijven

bekijk hiernaast de inschrijfmogelijkheden

Eerstvolgende opleidingen/bijscholingen

Helaas...

Er zijn bij dit artikel geen bijpassende opleidingen.

{* course.start_date_day *}
{* course.start_date_month *}
{* course.name *} {* course.course_achievement_license_type *}
{* course.start_date *} t/m {* course.end_date *}
{* course.organisation_name *}
Digitale leeromgeving

Alle opleidingsliteratuur ontvang je via de NCB

Meer informatie

Is de opleiding tot canyonguide misschien iets voor jou? Ga dan naar de website van de NCB voor alle details.

Licentie en bijscholing

Deze opleiding al gevolgd? Neem dan contact met ons op om te informeren over de mogelijkheden voor een NKBV licentie.