MENU

Tochtleider

Opleidingen voor Tochtleider

Als je gek bent op de bergen en je enthousiasme graag deelt met andere, minder ervaren bergsporters, dan is de opleiding tot Alpiene Tochtleider zeker iets voor jou. Je neemt NKBV-leden mee op een hutten- of gletsjertocht en geniet samen van het prachtige berglandschap.

Afhankelijk van je licentieniveau leid je huttentochten of gletsjertochten.

Alpiene Tochtleider 3
ATL3 - Alpien

Als Alpiene Tochtleider ben je bevoegd om in verenigingsverband alpiene tochten en huttentochten leiden in de zomer. Je begeleidt de deelnemers tijdens prachtige tochten in alpien terrein. Je bent hoofdverantwoordelijke op een tocht over gemarkeerde, ongemarkeerde en ongebaande paden, die goed te doen zijn zonder zekeringsmateriaal. Als de condities snel kunnen veranderen door het weer, of als paden gedeeltelijk nog bedekt zijn door sneeuwresten, neem je een pickel mee voor het remmen op een sneeuwveld. Wat je als ATL3 níet met je groep doet, is het beklimmen van toppen waar zekeringsmateriaal bij nodig is, pasovergangen in steile sneeuw (>30˚) of tochten op gletsjers. De tochten die je met je groep maakt, gaan niet verder dan het niveau BW2/EB/T3.

Meer info
Alpiene Tochtleider 4
ATL4 - Alpien

Als Alpiene Tochtleider 4 ben je de hoofdleiding en eindverantwoordelijke op gletsjertochten in de zomer, waarbij je soms gebruikmaakt van zekeringsmateriaal. Afhankelijk van je licentieniveau (4.1 of 4.2) leid je lichtere of zwaardere tochten. De moeilijkheidsgraad van deze tochten gaat tot Leicht, Facile, G2, T6+. De klettersteigtochten die je leidt, gaan tot niveau A of KS1. Met een extra aantekening op je licentie kun je ook een moeilijker klettersteigtochten leiden.

Meer info