MENU

Tochtleider

Opleidingen tot Tochtleider

Als je gek bent op de bergen en je enthousiasme graag deelt met andere, minder ervaren bergsporters, dan is de opleiding tot Alpiene Tochtleider zeker iets voor jou. Afhankelijk van je licentie neem je NKBV-leden mee op een hutten- of (hoog)alpiene tochten en geniet samen van het prachtige berglandschap.

Bekijk hieronder voor de verschillende opleidingen.

Alpiene Tochtleider 3
ATL3 - Alpien

Als Alpiene Tochtleider ben je bevoegd om in verenigingsverband alpiene tochten en huttentochten te leiden in de zomermaanden. Je begeleidt de deelnemers tijdens prachtige tochten in alpien terrein. Je bent hoofdverantwoordelijke op een tocht over gemarkeerde en ongemarkeerde paden, die veilig te begaan zijn zonder zekeringsmateriaal. Als de paden gedeeltelijk nog bedekt zijn met sneeuwresten, gebruik je een pickel. Soms gebruik je een hulptouw ter ondersteuning van de deelnemers bij moeilijke passages. Wat je als ATL3 níet met je groep doet, zijn beklimmingen waar zekeringsmateriaal bij nodis is, pasovergangen in steile sneeuw (>30˚) en/of tochten op gletsjers. De tochten die je met je groep maakt, gaan niet verder dan het niveau BW2/EB/T3.

Meer info
Alpiene Tochtleider 4
ATL4 - Alpien

Als Alpiene Tochtleider 4 ben je de hoofdleiding en eindverantwoordelijke op (hoog)alpiene tochten in de zomer, waarbij je soms gebruikmaakt van zekeringsmateriaal. Afhankelijk van je licentieniveau (4.1 of 4.2) leid je lichtere of zwaardere tochten. De moeilijkheidsgraad van deze tochten gaat tot Leicht, Facile, G2, T6+. De klettersteigtochten die je leidt, gaan tot niveau C.

Meer info