MENU

IML

International Mountain Leader

Alpien

International Mountain Leader

Als IML maak je van ieders bergavontuur een succes. Of het nu in de zomer is of in de winter, in Europa of daarbuiten: jij bent de ideale begeleider van een groep enthousiaste bergsporters. Met het IML-diploma plus een geldig jaarzegel mag je in principe over de hele wereld werken als International Mountain Leader.

Wat houdt het in?

De opleiding tot IML bestaat uit theorie, zelfstudie, praktijk, opdrachten, toetsen, stages en examens. Je volgt de opleiding voor een klein deel in Nederland, maar vooral in het buitenland (in de Alpen en een niet-Westers land). Reken voor je opleiding op ongeveer 900 contacturen, verspreid over 3 jaar.

De opleiding tot IML wordt verzorgd door de Nederlandse Associatie voor International Mountain Leaders (NLAIML). Kijk op de website van NLAIML voor meer informatie.

Heb je opleidingsinhoudelijke vragen? Dan kan je hen mailen.

Wat wordt er van je verwacht (inzetbereik)

IML versus berggids

De opleiding tot International Mountain Leader is een van de twee internationaal erkende opleidingen voor bergsportprofessionals. De andere is de berggidsenopleiding (UIAGM).

De IML-opleiding lijkt in een aantal opzichten op die van de UIAGM, maar heeft ook een paar belangrijke verschillen:

  • Bij de berggids ligt het accent meer dan bij de IML op de technische handelingen en vaardigheden. Hierbij wordt het touw, met bijbehorende materialen, vaak gebruikt om het doel (de top) te bereiken.

  • Bij de IML ligt het accent meer op het bewegen en beleven van de bergwereld en zal het touw als laatste middel worden ingezet om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.

  • Zowel de berggids als de IML is beroepsmatig onderweg in zowel de zomer- als de winterperiode. De IML heeft hierin een afwijkende werkomgeving: geen klim- of skiactiviteiten. Groepen leiden over gletsjers is uitzonderlijk en sterk gereguleerd.

NLAIML

De Nederlandse beroepsopleiding tot International Mountain Leader is een door NOC*NSF en UIMLA erkende opleiding. Deze wordt verzorgd door de Nederlandse Associatie van International Mountain Leaders (NLAIML). Dit is een NKBV-opleidingscentrum dat als enige in Nederland de opleiding aanbiedt. Ook in andere landen (onder andere Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk) wordt de opleiding tot International Mountain Leader aangeboden.

Inschrijven

bekijk hiernaast de inschrijfmogelijkheden

Eerstvolgende opleidingen/bijscholingen

Helaas...

Er zijn bij dit artikel geen bijpassende opleidingen.

{* course.start_date_day *}
{* course.start_date_month *}
{* course.name *} {* course.course_achievement_license_type *}
{* course.start_date *} t/m {* course.end_date *}
{* course.organisation_name *}
Digitale leeromgeving

Alle opleidingsliteratuur ontvang je via de NLAIML

Meer informatie

Is de opleiding tot International Mountain Leader misschien iets voor jou? Ga dan naar de website van de NLAIML voor alle details.

Licentie en bijscholing

Deze opleiding al gevolgd? Neem dan contact met ons op om te informeren over de mogelijkheden voor een NKBV licentie.