MENU

Berggids

UIAGM Berggids

Alpien

De opleiding tot UIAGM-berggids is het hoogst haalbare in de bergsportbegeleiding. Als gecertificeerd berggids mag je individuen of een groep bergsporters mee op pad nemen. Je instrueert, adviseert en coacht, en richt je op verschillende disciplines van de bergsport, zoals klimmen in hoogalpien gebied, toerskiën, rotsklimmen en ijsklimmen.

Wat houdt het in?

De opleiding tot UIAGM-berggids kun je maar in een paar landen volgen, er is geen Nederlandse berggidsopleiding. Kijk op de website van de IFMGA/UIAGM/IVBV voor meer informatie.

Wat wordt er van je verwacht (inzetbereik)

Berggids versus IML

De opleiding tot berggids is een van de twee internationaal erkende opleidingen voor bergsportprofessionals. De andere is de opleiding tot IML.

De UIAGM-opleiding lijkt in een paar opzichten op die van de IML, maar heeft ook een paar belangrijke verschillen:

  • Bij de berggids ligt het accent meer dan bij de IML op de technische handelingen en vaardigheden. Hierbij wordt het touw, met bijbehorende materialen, vaak gebruikt om het doel (de top) te bereiken.

  • Bij de IML ligt het accent meer op het bewegen en beleven van de bergwereld en zal het touw als laatste middel worden ingezet om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.

  • Zowel de berggids als de IML is beroepsmatig onderweg in zowel de zomer- als de winterperiode. De IML heeft hierin een afwijkende werkomgeving: geen klim- of skiactiviteiten. Groepen leiden over gletsjers is uitzonderlijk en sterk gereguleerd.

Inschrijven

bekijk hiernaast de inschrijfmogelijkheden

Eerstvolgende opleidingen/bijscholingen

Helaas...

Er zijn bij dit artikel geen bijpassende opleidingen.

{* course.start_date_day *}
{* course.start_date_month *}
{* course.name *} {* course.course_achievement_license_type *}
{* course.start_date *} t/m {* course.end_date *}
{* course.organisation_name *}
Digitale leeromgeving

Alle opleidingsliteratuur ontvang je via de IFMGA/UIAGM/IVBV

Meer informatie

Is de opleiding tot UIAGM-berggids misschien iets voor jou? Ga dan naar de website van de IFMGA/UIAGM/IVBV voor alle details.

Licentie en bijscholing

Deze opleiding al gevolgd? Neem dan contact met ons op om te informeren over de mogelijkheden voor een NKBV licentie.