MENU

Begeleider

Opleidingen tot Begeleider

Ben je een enthousiaste klimmer en wil je beginnende klimmers net zo enthousiast maken? Als Sportklimbegeleider laat je onervaren klimmers kennismaken met de klimsport op kinderfeestjes, tijdens kennismakingslessen, of begeleid je beginners bij hun eerste passen in de rots.

Als sportklimbegeleider mag je zelfstandig eenmalige sportklimactiviteiten met een vaststaand programma begeleiden, of je begeleidt de sportkliminstructeur bij klimvaardigheidscursussen of klimactiviteiten.

Hieronder vind je de verschillende disciplines:

Sportklimbegeleider 2 indoor toprope
SKB-IT - Klimsport

Als Sportklimbegeleider 2 indoor toprope begeleid je het klimactiviteitenprogramma in de klimhal, zoals kennismakingslessen of kinderfeestjes. Ook assisteer je de sportkliminstructeur 3 indoor toprope bij (cursus)groepen of klimvaardigheidstoetsen en word je als zaalwacht ingezet.

Meer info
Sportklimbegeleider 2 outdoor
SKB2-outdoor - Klimsport

Als Sportklimbegeleider 2 outdoor begeleid je eenmalige klimactiviteiten in rots. Hierbij klim je bijvoorbeeld met twee naklimmers in een multipitchroute of hang je topropes uit voor een groepje. Je assisteert bij de cursus outdoor voorklimmen en bij de bijbehorende klimvaardigheidstoetsen.

Meer info
Sportklimbegeleider in het onderwijs
SKB2-O - Klimsport

Klimmen staat volop in de belangstelling het Nederlandse onderwijs. Klimmen is een aantrekkelijke en uitdagende activiteit voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en is daarom vaak opgenomen in het lesprogramma. Om als docent met leerlingen verantwoord, veilig, uitdagend en gevarieerd te kunnen klimmen, is een gedegen opleiding noodzakelijk.

Meer info