MENU

Trainer

Opleidingen voor Trainer

Als sportklimtrainer ben je actief in klim- en boulderhallen. Je belangrijkste taak is om op het juiste niveau leuk en effectief training te geven. Er zijn 3 niveaus:

Sportklimtrainer 2
SKT2 - Klimsport

Als Sportklimtrainer 2 geef je training in de breedtesport, aan beginnende klimmers voor wie klimtechniek en plezier in het klimmen voorop staat. In de opleiding SKT2 leer je een motorische basis leggen, gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM), met als doel een leven lang klimmen.

Meer info
Sportklimtrainer 3
SKT3 - Klimsport

Als Sportklimtrainer 3 geef je training aan ervaren en prestatiegerichte klimmers, bijvoorbeeld aan de selectie. Deze klimmers gaan naar lokale, regionale of nationale wedstrijden. Naast klimtechniek komt in de opleiding SKT3 fysiologie, trainingsleer en coaching aan bod.

Meer info
Sportklimtrainer 4
SKT4 - Klimsport

Als Sportklimtrainer 4 geef je training aan klimmers met nationale en internationale ambitie. Je geeft training op regionaal of nationaal niveau, of bent op lokaal niveau hoofdtrainer. Tijdens de opleiding SKT4 leer je naast trainingsleer, jaar- en meerjarenplannen maken en komen talentontwikkeling, mentale ontwikkeling en beleid maken aan bod.

Meer info