MENU

SKT4

Sportklimtrainer 4

Klimsport

Sportklimtrainer 4

Als Sportklimtrainer 4 geef je training aan klimmers met nationale en internationale ambitie. Je bent bijvoorbeeld een talentcoach, trainer-coach of hooftrainer van een regionale selectiegroep, TOC's of andere wedstrijdgroepen op het hoogste competitieniveau.

Wat houdt het in?

Als SKT4 werk je met getalenteerde, geselecteerde sporters op (sub)topniveau. Wil je als talentcoach of trainer-coach op het hoogste competitieniveau aan de slag, dan is de opleiding SKT4 dus jouw volgende stap.

Op dit moment staat er nog geen nieuwe SKT4 gepland. We willen de bestaande opleiding graag verbeteren zodat deze beter aansluit bij wat je als trainer in een klim, of -boulderhal nodig hebt. De verwachting is dat we op zijn vroegst in 2025 gaan starten met een nieuwe opleiding.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan alvast hier aan.

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding SKT4 moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Geldige SKT3-licentie.
  • Eigen klimniveau (recent of in het verleden) minimaal 7a lead /6b boulder
  • Minimaal 4 jaar ervaring met het geven van training aan een lokale, regionale selectie of TOC waarbij je de ontwikkeling van de klimmer op lange termijn begeleidt.
  • Een eigen wekelijkse wedstrijdtrainingsgroep tijdens het opleidingstraject. Waarbinnen je het geleerde kunt toepassen. Denk aan een ambitieuze lokale, regionale of nationale wedstrijdgroep.
  • Ervaring in het begeleiden van klimmers op nationale wedstrijden en/of eigen ervaring op nationale wedstrijden.
  • Bij het traininggeven gebruikmaken van de principes van motorisch leren en zelfregulatie.
  • NKBV-lidmaatschap.
  • Diploma MBO niveau 3 of hoger.
  • Leeftijd van minimaal 18 jaar oud.
  • Licentie Sportkliminstructeur Indoor Voorklimmen voor leadtrainers.

Voorafgaand aan de start van de opleiding vindt er een toelatingsgesprek plaats waar verwachtingen en ambities worden besproken. Aan de hand van dit toelatingsgesprek geeft de NKBV een advies af over de start van de opleiding.

Algemene voorwaarden

Kosten

De kosten voor de nieuwe SKT4 zijn nog niet bekend.

Kortingsmogelijkheden op de kosten

Als je je opleiding SKT4 binnen 2 jaar afrondt, krijg je €350 euro terug van je inschrijfgeld. Daarnaast raden we je aan om bij je gemeente/vereniging/klimhal/club te informeren naar mogelijkheden voor verdere financiële ondersteuning.

De NKBV is altijd op zoek naar mensen die zich als docent, leercoach of beoordelaar willen inzetten voor de trainersopleidingen. Stuur dan een mail naar opleidingen@nkbv.nl.

Inschrijven

Ben je enthousiast om Sportklimtrainer 4 te worden? In de agenda hiernaast vind je het actuele aanbod voor alle trainersopleidingen en -bijscholingen.

Eerstvolgende opleidingen/bijscholingen

Helaas...

Er zijn bij dit artikel geen bijpassende opleidingen.

{* course.start_date_day *}
{* course.start_date_month *}
{* course.name *} {* course.course_achievement_license_type *}
{* course.start_date *} t/m {* course.end_date *}
{* course.organisation_name *}
Digitale leeromgeving

De NKBV werkt met de digitale leeromgeving Flowsparks. Hier kun je alle materialen vinden die nodig zijn voor de opleiding. In de leeromgeving werk je aan opdrachten en lever je ze in.

Meer informatie

Voor meer informatie over de NKBV-opleidingen kun je contact opnemen met de NKBV Academie. We zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar via:

Telefoon: 0348-485097
E-mail: opleidingen@nkbv.nl

Licentie en bijscholing

De NKBV vindt het belangrijk dat je kennis en vaardigheden ook nadat je je diploma hebt gehaald op peil blijven. Om die reden is je diploma gekoppeld aan een licentie en moet je jaarlijks licentieverlenging aanvragen en een of meerdere bijscholingen volgen. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. De NKBV organiseert regelmatig landelijke bijscholingen, maar de meeste bijscholingen worden lokaal aangeboden.

Bijscholingen