MENU

Selectie Expeditie Academie bijna definitief

Na de selectieweek in de Alpen afgelopen maand is de groep die de Expeditie Academie 2019/2021 vormt, bijna definitief. Acht jonge alpinisten zijn definitief geselecteerd en twee deelnemers, die er vanwege persoonlijke omstandigheden niet helemaal bij konden zijn, zijn voorlopig toegelaten.

Tijdens de selectieweek in de Alpen werden diverse alpiene vaardigheden van de deelnemers getoetst. In het Zwitserse Innertkirchen oefende de groep de eerste dag in het bouwen van standplaatsen en plaatsen van tussenzekeringen rond de Gelmerhütte.

De tweede dag stond de gletserredding op het programma en klom de groep in kleinere groepjes op de Tieralplistock oostgraat, noord-westgraat en de Diechterhoren. De rest van de week volgden meerdere overschrijdingen en graatbeklimmingen en werd extra aandacht besteed aan standplaatsbouw en touwtechnieken.

Selectie

Natuurlijk volgde aan het eind van de week de selectiegesprekken, waarna het begeidingsteam de definitieve selectie van de Expeditie Academie bekendmaakte. Er werd afscheid genomen van drie deelnemers. Voor twee volgt er een extra beoordeling omdat ze (deels) afwezig waren, maar zij zijn voorlopig toegelaten. Acht deelnemers zijn definitief toegelaten.

TOEGELATEN VOORLOPIG TOEGELATEN
Anniek Leon
Dennis Noor
Jeffrey
Martin
Michiel
Regien
Robert
Sjoerd

CEAT Meet

Om de selectieweek met de hele groep af te sluiten, en om nog wat extra ervaring op te doen, volgde op de selectieweek de CEAT Meet. Een week waarop ervaren alpinisten en klimmers ongedwongen met elkaar op pad gaan om mooie routes te klimmen en tochten te maken.

Volg de Expeditie Academie

Natuurlijk publiceren we op deze website over de voortgang van de Expeditie Academie en over hun avonturen. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van hun plannen? Volg ze dan via social media.

Instagram Facebook Twitter

Terug naar overzicht