MENU

Olympische Winterspelen

Genieten van de mooiste winterse sporten. Je verbazen over prestaties, juichen bij elke plak die we binnen halen en nieuwe sporten ontdekken. De Olympische spelen zijn een magisch sportevenement. Weet jij welke bergsport er aan de Olympische lijst wordt toegevoegd?

Toerskiën wordt Olympisch

Bij sporten als schaatsen en alpineskiën kunnen we ons van alles voorstellen. Maar zo snel mogelijk op je ski’s de berg op om als eerste weer beneden aan te komen, dat is toch andere koek. Vroeger wisten ze niet beter. Dat was de enige manier waarop bergbewoners zich door de sneeuw konden verplaatsen. In 2026 wordt deze manier van bewegen in de bergen Olympisch. En de naam: Toerskiën, oftewel Ski-mountaineering.

Goed nieuws! Want dit is de 2e klim- en bergsport van de NKBV die olympisch wordt. Afgelopen zomer debuteerde de klimsport tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio. En vorig jaar maakte het Internationaal Olympisch Comité bekend dat het toerskiën in 2026 onderdeel wordt van de Olympische Spelen in Milaan. Te gek dat het toerskiën eindelijk de erkenning als volwaardige sport krijgt die het verdient.

NK Toerskiën

Ook in Nederland is het toerskiën erg populair. Steeds meer mensen ontdekken de charme ervan. Maar je hebt wel de juiste conditie, ervaring en kennis van de bergen nodig. Wat heb je nodig als je off-piste gaat, welke technieken zijn er, hoe plan je een tocht en nog veel meer antwoorden vind je op deze website. Voor de echte fanatieke duursporters organiseert de NKBV jaarlijks het NK Toerskiën als onderdeel van verschillende toerskiwedstrijden in de Alpenlanden. Dit jaar vindt het NK Toerskiën op 13 maart 2022 plaats in Lenk in Zwitserland.

NK Toerskiën 2022

Alles over toerskiën

Alles over toerskiën

Wil je graag meer weten over toerskiën? Lees hier alles over toerskiën.

Ontdek