MENU

Expeditie Academie terug uit India

Vandaag is zijn de leden van de Expeditie weer veilig geland op Schiphol. De beklimming van de Gangstang is niet gelukt vanwege het slechte weer, sneeuw en lawines. Wel heeft het team andere bergen beklommen en twee nieuwe routes geopend. Succes dus!


Expeditie Acedemie terug op Schiphol.

De sneeuwval van vorig weekend was heftiger dan voorspeld. De beide teams op de Gangstang en de Nainghar Choti moesten omdraaien vanwege het lawinegevaar. Iedereen was zondag weer terug in basecamp. De week er op was het prachtig weer maar helaas bleef het lawinegevaar hoog. Er werden de laaste dagen van de trip twee nieuwe routes geklommen. Roy, Jurgen, Danny, Martijn en Court openden in een 16 uur durende trip een nieuwe route op een 5.600 meter hoge top, de Martijn Seuren Memorial Ridge. Dennis en Marianne klommen een route van 8 lengtes op een rotswand lager in het dal.

Bekijk foto's en korte updates van de Expeditie Academie op hun Facebookpagina. Een uitgebreid artikel over de avonturen van de Expeditie Acedemie in India lees je over een kleine maand in Hoogtelijn 5-2015!

De Belgische en Nieuw Zeelandse collega's van 'It's a playground' waren ook India en hadden net als de klimmers van de Expeditie Academie last van de sneeuw. Bekijk ook hun Facebookpagina.