MENU

Expeditie Academie op trainingsweekend in Ettringen

Komend weekend is de NKBV Expeditie Academie in het klimgebied Ettringen in Duitsland. Roy, Danny, Jan-Thijs, Teun en Wouter zullen van onder meer Gerke Hoekstra tips krijgen in het klimmen van spleten op eigen zekeringen.

Trad klimmen
Wie bigwalls en grote alpiene wanden wil beklimmen kan dat sneller, veiliger en met meer lol doen als hij goed kan spleetklimmen en tradklimmen. De leden van de Expeditie Academie zullen daarom bij het weekend begeleid worden door drie experts; Gerke Hoekstra, Court Haegens en Harald Swen. Ze zullen de deelnemers aan de Expeditie Academie hun tips en trucs vertellen en ze de fijne kneepjes van het spleet- en tradklimmen bijbrengen. 


De Expeditie Academie
De eerste lichting van de NKBV Expeditie Academie leidt vijf getalenteerde Nederlandse bergsporters op in alle dimensies van het alpinisme. Naast de praktijk in rots, ijs en alpien terrein, komt ook de theorie aan bod. Als afsluiting van het programma medio 2015 organiseert het team zelf een expeditie naar een vijf- of zesduizender in een van de zogenaamde ‘Greater Ranges’. Welk gebied het uiteindelijk zal worden zal in de loop van het programma in onderling overleg bepaald worden. Het zal waarschijnlijk een bestemming in de Himalaya, de Pamir, de Andes of Alaska worden.

De Expeditie Academie werkt met relatief ervaren mensen die een traject van één jaar volgen. Voor de NKBV is het een nieuw avontuur en we willen zeker weten of onze opzet tot een succesvolle expeditie en tevreden deelnemers leidt. Wanneer blijkt dat de gekozen opzet succesvol was, dan zal de tweede lichting van de Academie niet alleen langer duren (twee jaar) maar ook een nog uitgebreider opleidingsprogramma krijgen.

Veiligheid
De veiligheid van de deelnemers staat in het hele programma voorop. Dat houdt onder meer in dat de begeleiding door professionele Nederlandse bergsporters wordt gedaan. De gekozen doelen zullen realistisch zijn en een goed risicomanagement staat voorop bij het bepalen van de doelen van de groep. Na de opleiding zullen de deelnemers niet in het diepe worden gegooid, maar zullen de begeleiders hen nog met raad bijstaan.

Lees alles over de Expeditie Academie en de deelnemers op expeditieacademie.nl

  The North Face is sponsor van de Expeditie Academie.