MENU

Begeleiding Expeditie Academie

Court Haegens

NKBV-hoofdinstructeur en voorzitter NKBV Commissie Expedities en Alpiene Topsport (CEAT)

Court Haegens is voorzitter van de NKBV CEAT. Daarnaast is hij meer dan 15 jaar hoofdinstructeur en heeft hij ruim 30 cursussen, Alpien+, de instructeursopleiding en de Expeditie Academie begeleid. Court is een alpinist in de brede zin van het woord. Naast zware alpiene beklimmingen, o.a. de Peuterey Integrale, de directe noordwanden van de Pic Sans Nom in Ailefroide en de eerst beklimming van de Grosshorn Noord-westwand, is hij ook actief in het toerskiën, watervalklimmen en expeditieklimmen. Als expeditieklimmer was Court o.a. succesvol met de eerste beklimming van de 6.412 meter hoge Kangmi Kangri in Tibet, de eerste Nederlandse integrale oversteek van de noordelijke Patagoonse ijskap met de beklimming van de Cerro San Valentin en de beklimming van de 8.035m hoge Gasherbrum II in de Karakoram. Met de teams van de Expeditie Academie beklom hij meerdere toppen in de Himachal Pradesh en Kyrgyzstan. In Kyrgyzstan beklom hij een 4 tal nog onbeklommen bergen waaronder de 5014m hoge Pic Ronald Naar.

meer info

Bas Visscher

NKBV Alpien Instructeur en ervaren expeditie-klimmer

Hoe meer hoe beter! Bas Visscher (1986) is klimfanaat. In het dagelijks leven is hij al jaren klimhalmanager en sinds 2019 werkt hij ook als freelancer in de klim- en bergsport. Al zijn vrije dagen gaan op aan expedities of klimtrips naar mooie bestemmingen. Een goede tijd beleven samen met klimmaatjes staat daarbij voorop. Natuurlijk is thuiskomen met mooie beelden ook veel waard en daarom moet zijn camera altijd mee. Bas heeft "first ascents" gedaan in Pakistan, Alaska, Noorwegen, China, Kirgizië en Peru en hij heeft ook veel klassieke routes in de Alpen geklommen. Voor de NKBV is hij lid van de Commissie Expedities en Alpiene Topsport (CEAT) en opleider voor sportklimkader.

website

Niek de Jonge

NKBV Instructeur Trad en Multi-pitch klimmen en ervaren expeditie-klimmer

Niek de Jonge is allround klimmer die zich thuis voelt in rots, ijs, aid en alpien terrein. Niek is Industrieel Klimmer (Rope-Access, IRATA) en geeft trainingen in
de windmolenindustrie, valbeveiliging en cursussen in de klimsport. Hij is commissielid in de “Commissie Expeditie Alpiene Topsport (CEAT)” van de NKBV. Hij klimt het liefst in afgelegen gebieden. Met name alpiene gebieden en lange rotswanden hebben zijn passie en de stijl waarin een berg wordt beklommen is belangrijker dan het uiteindelijke doel. Zo is Niek ook meermaals op expeditie geweest naar Alaska, Patagonië, Groenland en de Himalaya.

website

Eveline van Tuinen

NKBV-Leercoach en onderwijskundige

Eveline komt graag in de bergen om te klimmen, wandelen, en skiën, maar is voornamelijk sportklimmer met een passie voor alles wat met leren en ontwikkelen te maken heeft. Voor de NKBV is ze opleider van sportkliminstructeurs en docent bij de opleidingen voor opleiders van de NKBV. Zij is werkzaam bij de NKBV als (project)coördinator opleidingen en in die functie verantwoordelijk de kaderopleidingen van de NKBV. Als coach begeleidt ze de teamontwikkeling van het Expeditie Academie team.

NKBV-Academie

Boris Textor

UIAGM-berggids

Het avontuur om iets nieuws te vinden en uit te proberen is voor Boris zijn lust en zijn leven. Hier door blijft hij zichzelf ontwikkelen als allround alpinist. De nieuwste ontwikkelingen in de bergsport volgt hij op de voet. Als uitgangspunt voor alle bergsportavonturen is hij geinspireerd door de Britse klimmer Edward Whymper: ‘Klim als je wilt, maar vergeet niet dat moed en kracht niets voorstellen zonder voorzichtigheid. Bedenk goed dat een kortstondige nalatigheid het geluk van het leven kan vernietigen. Doe niets overhaast, kijk goed bij elke stap, en denk vanaf het begin aan wat het einde kan zijn’

Boris Textor is enthousiast, relaxed en gezellig. Als het avontuurlijker moet, is er altijd wel een mogelijkheid toe. Daarnaast geeft het geduld en de rust van deze geboren Groninger een blijvend veilig gevoel, ook in spannende omstandigheden.

website

Jelle Staleman

UIAGM-berggids

In 2012 heeft Jelle van zijn passie zijn beroep gemaakt en deelt hij, als berggids, zijn passie met zijn klanten. Jelle is als enige Nederlander in het bezit van het UIAGM Skigids en Berggids (Skiführer und Bergführer) diploma én het Oostenrijkse Staatliche skileraar diploma. Jelle stroomde bij het Korps Mariniers in bij de berg- en wintertraining en werd ‘military ski teacher’. Na zijn legertijd volgden vele beklimmingen in de Alpen. In 2008 werd hij mee gevraagd voor de Norit K2 expeditie, waar hij besloot om op 8200 meter om te keren. Hij heeft ervaring met hoge bergen in Alaska, Zuid Amerika en de Himalaya.

website

Terug naar overzicht