MENU

Expeditie Academie traint thuis verder

Nu de meeste Alpenlanden een oranje reisadvies hebben gekregen, blijft ook de Expeditie Academie in eigen land. De komende tijd houden de teamleden de regels en reisadviezen goed in de gaten en trainen ze thuis verder richting hun expeditie volgend jaar, of in 2022.

Trainingsstages in de Alpen

Het traject van de Expeditie Academie bestaat uit verschillende trainingsstages in de Alpen. In februari, vlak voor de lockdown, leerde het team tijdens een ijsklim- en toerskiweek in de Franse Écrins alles over winterklimmen. Helaas werd de daaropvolgende tweeweekse trainingsstage in april afgelast. In de zomer kon het team door versoepelde maatregelen wel klimmen en maakte daar goed gebruik van in het Zwitserse Berninamassief. De opgeschoven voorjaarsweek die eind oktober had moeten plaatsvinden, kon helaas niet doorgaan. Het team houdt de reisadviezen en internationale beperkingen nauwkeurig in de gaten en hoopt dat het voorjaar van 2021 weer mogelijkheden biedt om veilig samen op pad te gaan.

Thuis trainen voor de bergen

Gelukkig is er veel te doen in Nederland om goed voorbereid de bergen op te zoeken zodra het weer kan. De komende tijd traint de Expeditie Academie thuis door. In het team zitten een aantal fanatieke trailrunners en mountainbikers die nu uitdagende singletracks in Nederland gaan verkennen. Bovendien klimmen veel teamleden samen in Mountain Network en gaan ze regelmatig drytoolen bij Olympos in Utrecht. Ook is er nu extra tijd om inspirerende en uitdagende expeditiebestemmingen te onderzoeken.

Blijf de Expeditie Academie volgen

De komende maanden deelt de Expeditie Academie via Instagram en Facebook pagina’s en via blogs terugblikken, techniek- en trainingstips en verhalen over avonturen dichter bij huis. Het team hoopt dat iedereen inspiratie blijft vinden om door te trainen voor mooie doelen in de bergen. Zo staan we, wanneer de situatie het weer toelaat, allemaal in de startblokken om op pad te gaan.