MENU

Vliegende start voor Expeditie Academie in Kirgizië

Het Expeditie Academie team is vrijdag aangekomen in de Djangart-vallei en gelijk in volle vaart van start gegaan. We geven je de eerste update!

Bishkek

Na een laat vertrek op vrijdagavond vanuit Schiphol is het team op zaterdag 25 augustus in Bishkek aangekomen. Hier zijn op de markt inkopen gedaan, en is de verjaardag van Rik gevierd! Maandag stond in het teken van de reis naar Tosor, de eerste stop op de reis richting de Djangart. Vanuit Tosor reisde het team op dinsdag met de 4x4 en te voet (met pakpaarden) naar de Djangart vallei.

Inkopen op de markt.                                                                         Birthday-boy Rik.

Afgelopen vrijdag was het basiskamp (41.44'55.89, 78.57'04.28) ingericht, inclusief homemade zwembad met een bodem van een groot stuk zeil. De stemming is top, het weer prima en de eerste beklimmingen zijn zelfs al gedaan! 

Beklimmingen

Zaterdag begon met een verkenning van het gebied, die gelijk leidde tot de beklimming van twee onbeklommen bergen van 4.803m en 4.874m hoog door Wout, Line en Court. Ze werden achter elkaar beklommen via de graat die beide bergen met elkaar verbond.  Ondertussen beklommen Noël, Jorian, Rik en Boris een andere tot dusver onbeklommen berg van circa 4.600m hoog die ze 'Surok' (marmot) hebben gedoopt. Jorian en Noël openden daarna nog een nieuwe lijn op de Pik Sutherland.

Een deel van de graat die door Wout, Line en Court is geklommen. De nieuwe route van Noël en Jorian op Pik Sutherland. 

Het team heeft nog 3 weken in het basiskamp voor men weer aan de terugreis moet beginnen. Tijd zat om nog veel meer gave routes te beklimmen, wat gezien de weersvoorspelling voor de komende week (het ziet er prima uit!) zeker moet gaan lukken. Volg het team op Facebook of de blog op Expeditieacademie.nl