MENU

Expeditie Academie vertrekt naar Kirgizië

Vandaag was het eindelijk zover. Na ruim 2 jaar aan training en voorbereiding nam het team van de Expeditie Academie op Schiphol en luchthaven Zürich afscheid om af te reizen naar Kirgizië.

Foto: het team op Schiphol, 3 teamleden vertrokken vanaf luhcthaven Zürich.

Bagage

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van het pakken van de bagage. Wat moet er mee? Wat laat ik thuis? Hebben we al het benodigde materiaal? Hoeveel tassen mogen er mee? Hoe gaan we die verdelen? Gaat het allemaal wel passen? Hebben we alle gebiedsinformatie? Alles in kaart gebracht?

Uitzwaaien

Vrijdagochtend was het zover. Met in totaal 36 tassen kwam het team aan op Schiphol en luchthaven Zürich. Klaar om op avontuur te gaan in Kirgizië. Familie en vrienden waren uiteraard meegekomen om ze uit zwaaien en ontzettend veel succes en plezier te wensen.

De Expeditie Academie zal t/m 8 oktober 2022 onderweg zijn in de Min Teke vallei in Kirgizië, in de buurt van de Tadzjiekse grens. Op zoek naar eerstbeklimmingen en nieuwe routes waarvoor ze de afgelopen 3 jaar keihard getraind hebben.

Over Expeditie Academie III

De Expeditie Academie is een project van de NKBV waarin jonge en getalenteerde Nederlandse bergsporters worden opgeleid tot allround alpinisten die eerstbeklimmingen doen in ongebaand terrein. De negen deelnemers halen alles uit hun passie en verleggen hun grenzen. De kroon op de opleiding – die normaalgesproken twee jaar duurt, maar voor deze lichting wegens corona een jaar werd verlengd – is een eindexpeditie naar een aansprekend doel in de Greater Ranges.

Ben je benieuwd naar hoe ze het er vanaf gaan brengen? Volg ze op de sociale media of houd de Expeditie Academie pagina in de gaten.

Expeditie Academie

Terug naar overzicht