MENU

Expeditie Academie terug van trainingsstage Chamonix

Na een inspannende trainingsstage van tien dagen in Chamonix zijn de vijf mannen van de NKBV Expeditie Academie weer terug in Nederland. Onder begeleiding van UIAGM Berggids Martijn Schell en NKBV Hoofdinstructeur Court Haegens is veel geleerd en geklommen. Het weer en de condities zaten het vijftal mee.

 Voorzichtig
"In de sleutelpassage van de route veranderen de condities. Het ijs is hier juist wel goed, lekker steil en redelijk goed af te zekeren. Om niet te veel tijd te verliezen klimmen Court en ik (Danny) op een gegeven moment vooral aan lopende zekering. Doordat de tussenzekeringen verderop weer ronduit waardeloos zijn, slaan we de ijsbijlen diep in de firn, het ijs of de sneeuw. Voorzichtigheid is geboden. Het klimmen gaat hier niet sneller door, maar we kiezen voor safe. De kuiten laten zich inmiddels goed voelen," schrijft de Wageningse Danny Schoch op de blog van de Expeditie Academie website.

De vijf klommen onder andere op de Chardonnet, de Peigne en de Tacul. Daarnaast zijn er lange ijs- en mixed-routes geklommen op de Frendo Pijler, de Courtes en de Aiguille Verte. De tweede helft van de stage waren de condities van de sneeuw en het ijs wel iets slechter dan in de eerste helft als gevolg van de föhn.

Lees de belevenissen van de vijf deelnemers terug op de website en bekijk alle foto's op de NKBV-Flickr pagina.