MENU

NKBV Expeditie Academie naar Kirgizië

Het NKBV Expeditie Academie team is afgelopen vrijdag vertrokken naar Kirgizië. Ze gaan vijf weken op expeditie naar de Djangartvallei waar ze nieuwe routes willen openen op beklommen en onbeklommen bergen.

Pik Alexandra
Een van de doelen is om een nieuwe lijn te openen op de Pik Alexandra (5290 m) in de Djangartvallei. Deze berg werd door de Britse Jim Broomhead en de Deense Kristoffer Szilas voor het eerst beklommen in de zomer van 2011. Sinds die tijd klommen nog zes teams in de vallei, maar nog niet eerder is er in het najaar geklommen. Het Expeditie Academie team hoopt dat de sneeuw- en ijscondities nu solider zijn dan in de zomer.


Pik Alexandra (5290 m) Foto: NKBV Expeditie Academie

Expeditie Academie
In september 2016 startte de NKBV met de selectie van de tweede lichting van de NKBV Expeditie Academie, waarbij jonge alpinisten worden opgeleid tot expeditieklimmers. Binnen dit traject staat één doel centraal: met z’n allen op een zelfgeorganiseerde expeditie. Dit gebeurt onder toezicht van Nederlandse berggidsen en instructeurs. Tijdens het traject worden alle dimensies van het alpinisme behandeld: van rotsklimmen op eigen zekeringen, tot winterbeklimmingen en toerskiën. Nu heeft het team een expeditie georganiseerd naar de Djangartvallei.Nederlandse UIAGM Ski- en Berggids Boris Textor en NKBV-hoofdinstructeur Court Haegens begeleiden Jorian Bakker, Line van den Berg, Noël Diepens, Wout Martens, Rik van Odenhoven en Mats Wentholt de komende vijf weken op deze expeditie in Kirgizië.

Interviews
Om het team beter te leren kennen, zijn er afgelopen trainingsweek interviews opgenomen met de leden. Deze kun je terugzien op Facebook.

Volg het team via Instagram en de website.

Terug naar overzicht