MENU

Nieuwe ronde eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Na een mooi-weerperiode van 3 dagen is er weer volop nieuws te melden van de Expeditie Academie uit Kirgizië.

Het team doet verslag via de satelliet telefoon:

Wederom nieuwe routes

Noël, Rik, Wout, Court en Boris hebben op woensdag 19 september een eerstbeklimming gedaan van een 5014 hoge top via de noord-oostwand van de berg. De route (D-) liep door de noord-oostwand van de berg. Over de naam die ze de top willen geven wordt nog nagedacht. Gisteren was het de beurt aan Mats, Noël en Boris die een eerstbeklimming deden van een 4852 meter hoge berg die door hen Peak Snowleopard genoemd is. Het drietal beklom de berg via de westwand en noordgraat (sneeuwgraat met een rotsgendarme) via een AD route.

Tegelijkertijd werd een beklimming van Peak Currahee gedaan door Jorian en Line via de directe noordwand. Peak Currahee (circa 5025m). De lijn midden door de wand is vermoedelijk de route die door Jorian en Line is geklommen. De rode lijn is de route die door een Brits team in 2014 gevolgd is. Foto: Clay Conlon/americanalpineclub.org

Uitrusten en laatste plannen

Het team heeft nog een halve week te gaan voor ze aan de terugreis gaan beginnen. Moe en voldoen wordt er nu uitgerust in het basiskamp waar inmiddels weer voldoende gas is om te koken. Wellicht zitten er nog een paar beklimmingen in het vat!

Volg het team op Facebook of de blog op Expeditieacademie.nl.