MENU

Selectieweekend Expeditie Academie

Afgelopen weekend was de start van de selectie van de tweede lichting van de NKBV Expeditie Academie. De potentiële expeditieklimmers werden direct op de proef gesteld.

De eerste dag stond in het teken van de 12 uren van Durnal. Een vriendschappelijke wedstrijd georganiseerd door de KBF, CAB en NKBV samen. De uitdaging was om alle routes (66!) in het massief van Durnal binnen twaalf uur te klimmen.

De groep werd opgedeeld in 5 koppels/teams. Team Expeditie Academie 3 (Jorian Bakker en Carlo Jessurun) en Team Expeditie Academie 5 (Jaron Middelhuis en Mats Wentholt) behaalden podiumplaatsen. Met respectievelijk 1517 klimmeters en 1513 klimmeters eindigden ze op een tweede en derde plek.Tijdens de tweede selectiedag in Sy kregen de deelnemers vanuit de Tukhut een oriëntatieloop voor de kiezen en gingen we aan de slag met groepsdynamica. Half oktober gaan we verder met de selectie in het Italiaanse Valle dell'Orco.Bekijk de foto's van het selectieweekend op Flickr.

Expeditie Academie
Met de Expeditie Academie leidt de NKBV jonge, getalenteerde Nederlandse bergsporters op in tweeënhalf jaar op tot expeditieklimmer. Tijdens het traject worden alle dimensies behandeld van het alpinisme; zoals rotsklimmen op eigen zekeringen, het maken van winterbeklimmingen en toerskiën. Aan het eind van het programma organiseert het team zelf een expeditie naar een vijf- of zesduizender in een van de zogenaamde Greater Ranges.

Foto's gemaakt door Zout Fotografie.