MENU

Berggids na de Expeditie Academie

Komende week staat voor de eerste selectie van de Expeditie Academie de alpiene week op het programma, waaruit weer een volgende selectie wordt gevormd. Deze selectie zet de volgende stap in hun alpiene carrière. Een carrière die kan leiden tot een bestaan als berggids; Rik van Odenhoven, van de Expeditie Academie van vorig jaar, werd onlangs toegelaten tot de Oostenrijkse gidsenopleiding.

Jelle Staleman (voor) en Rik van Odenhoven (achter) op het laatste stukje van de Finsteraarhorn (Foto: Ruben Dario)

Na drie jaar trainen voor het toelatingsexamen, is het oud-Expeditie Academielid Rik van Odenhoven gelukt om toegelaten te worden tot de Oostenrijkse gidsenopleiding. Hij is daarmee de vijfde Nederlander die dat deed.

Theorietraining bij de gidsenopleiding (Foto: Rik van Odenhoven)

Berggids worden

Het traject dat leidt tot het berggidsenexamen bestaat uit meerdere onderdelen. Dit jaar staat voor Rik de sportklimopleiding op het programma. Begin volgend jaar gaat het verder met het skitouren onderdeel en in maart start de Ski Hochtouren opleiding. De komende drie jaar steekt hij al zijn energie in het halen van de opleiding. Lees Rik zijn verslag van de toelating en volg zijn alpiene carrière via zijn website.

Tomas van Lieshout zal deze zomer zijn opleiding tot berggids in Duitsland na jarenlang gemotiveerd trainen, afzien en alles aan de kant zetten afronden. Hij zal hiermee de 10-de Nederlander zijn die geslaagd is voor de opleiding tot UIAGM berggids.

Lees meer

Selectie derde lichting Expeditie Academie

De volgende lichting alpinisten staat alweer te trappelen om nieuwe stappen te zetten in hun alpiene carrière. Vorige maand was het selectieweekend in Ettringen en volgende week vindt er nog zomerselectieweek plaats in de Alpen. Tien van de deelnemers gaan door met het Expeditie Academie traject, dat in september verder gaat.

Foto: selectieweekend in Ettringen, (Foto: NKBV)

Terug naar overzicht