MENU

IJsklimweek met de Expeditie Academie

Met een tikkeltje gezonde spanning, maar vooral met veel plezier ging het Expeditie Academie team op naar hun volgende alpiene avontuur.

De Expeditie Academie ging in september voor de laatste keer op pad in Wallis. Een geslaagde en leerzame trainingsweek die begon met een vers pak sneeuw. Dit pak sneeuw werd meteen ingezet voor een reddingsoefening. Om vervolgens prachtige afgelegen routes te beklimmen, Cresta Signal en Young-graat.

Bestemming

Met enkele van de meest pittoreske landschappen die je kunt vinden - van de torenspitsen, opdoemende torens en kalkstenen rotsformaties met steile wanden - is een beklimming op deze plek eentje die je van je lijstje wilt strepen. Of je nu net begint of een doorgewinterde alpinist bent die op zoek is naar de volgende grote uitdaging. Weet je al over welk gebied het gaat? Het zijn de Dolomieten.

IJsklimweek

Ook de Expeditie Academie kon de verleiding niet weerstaan en reisde deze week af naar de Dolomieten voor hun trainingsweek. Ze gaan op zoek naar bevroren watervallen, sneeuw geul (gully) en mixed lijnen, drytoolen en ijsklimmen in een route. Het team bestond dit keer uit Dennis, Regien, Noor, Anniek, Robert en Michiel. Samen met gids Boris en coaches Court en Niek. De teamleden konden niet wachten om weer samen op pad te gaan. Deze week stond in het teken van het maken van veel ijsklimmeters. Voor sommigen is dit het tweede seizoen in het ijs en zoeken zij hier hun uitdaging. Anderen wagen een poging in langere mixed lijnen. Er is voor ieder wat wils in dit spectaculaire deel van de Italiaanse Alpen.

Voorbereid

Topo lezen? Check. Hardlopen om je fysiek klaar te stomen? Check. Materiaal afstoffen en klaarmaken? Check. Een auto om het in te vervoeren? Die mist nog. Het regelen van de auto bleek deze keer een logistieke uitdaging. De oude vertrouwde auto van Michiel begaf het helaas net voor de trip. Maar uiteindelijk is het gelukt.

Deze keer heeft het team een gelukstreffer en stond prachtig weer met mooie condities op hen te wachten. De verschillende weer- en lawineberichten zijn van tevoren goed in de gaten gehouden. Voorgaande trainingsweken brachten regelmatig slecht weer. Expeditie Academie III heeft daarom een ietwat beruchte reputatie.

10 ijsklimroutes in de Alpen

Voor klimmers zijn de Alpen één grote speeltuin van toppen, muren en couloirs.

Hoewel er tal van klassieke klimgebieden zijn met wegwijzers naar rotswanden en afdalingen. Ook zijn er een schijnbaar oneindig aantal toppen om te beklimmen die vaardigheden vereisen, van sneeuw, tot ijs, tot gletsjer, tot rots. De vierduizenders bieden alleen al 82 toppen met vele die een route bieden voor alle niveaus, van de 'normale routes' tot technisch klimmen. Ben jij op zoek naar een nieuwe ijsklimroute?

Terug naar overzicht