MENU

Weer vier eerstbeklimmingen Expeditie Academie

Het team van de Expeditie Academie heeft het goede weer van afgelopen weekend benut om maar liefst vier nieuwe routes in de Djangart vallei te openen. De teamleden zitten nu aan het ‘herstelbier’ in het basiskamp, op Line en Wout na, die nog in het ABC (advanced base camp) zitten.

De nieuwe routes
Mats, Rik, Jorian en Boris hebben een 800 meter lange route, de Navat-spur (D), geopend op de NO-pijler van Pik Buddyness. Court en Noël hebben twee nieuwe rotsroutes geklommen (Raga, 140m 6a en Scratching the Nose, 200m, 6a) op Eagle View, een berg van ca. 3600 meter hoog.

Line en Wout tot slot hebben in twee dagen tijd een nieuwe route op de noordwand van Peak Alexandra (5290m) geklommen. Deze route was 'hun beider grootste droom' volgens Line. De Dutch Direct (TD+) werd geklommen met een bivak in de wand op circa 4950 meter hoogte. De route is circa 800 meter hoog en telt 1.100 klimmeters. De route was nergens onder de 50 graden steil en drie lengtes waren steiler dan 80 graden. Volgens Wout en Line was de route moeilijker dan de Ginat op de Droites en had topkwaliteit ijs..

Het team heeft nog twee weken in het basiskamp voor ze aan de terugreis moeten beginnen. Het is nu tijd om in het basiskamp bij te komen, nieuwe plannen te smeden en om het zelfgemaakte 'zwembad' te testen. We houden je op de hoogte!

Volg het team op Facebook of de blog op Expeditieacademie.nl.

Terug naar overzicht