MENU

Ettringen aan de start van de zomer

Afgelopen weekend was het eindelijk weer zover en konden we heerlijk klimmen in de bosrijke kuilen van Kottenheim en Ettringer Lay. Met een deel van Expeditie Academie III reed ik naar Duitsland om zo de stramme lockdownbenen weer te strekken in de rotsen.

Door: Niek de Jonge

Dennis in ‘Prochazka arenou’ (7). (foto: Niek de Jonge)

Hoosbuien en trailrunnen

Op zaterdag werd ons geduld flink op de proef gesteld door hevige buien. Net toen we aankwamen bij de rots brak de eerste stortbui los. Maar als flexibele alpinisten stelden we ons plan snel bij en hebben we een prachtige trailrun door Kottenheim en over de Bellerberg gerend Inclusief vierhonderd hoogtemeters!

Lange dagen klimmen

De dagen zijn lang dus aan het einde van de middag binden we ons eindelijk in en vinden we tussen de natte rots tal van mooie droge scheuren. Kortom: ‘het gaat los!” in de arena van Kottenheim. Noor in opperste concentratie na een sterk stukje trad klimmen. (foto: Niek de Jonge)
De toon wordt gezet door Noor die sterk door de listige vingerspleet ‘Prochazka arenou’ (7) klimt. Hier laat ze zien dat kleine vingers ook voordelen kunnen hebben. Ook bijten we ons vast in de fysieke handspleet ‘Di-fissure’ (6) waarbij we niet allemaal de voordelen van het jammen inzien. Zo zie je maar: ‘size does matter’ bij het spleetklimmen.

Dennis in de listige vingerspleet ‘Prochazka arenou’ (7). (foto: Niek de Jonge)

Squeeze chimneys en klassiekers in Ettringen

De volgende dag is het zonnig, droog en warm. Tijd om een wat diepere kuil op te zoeken. In Ettringer lay genieten we van de brede squeeze chimney ‘Halber Mann’ (6) en klassieke routes als Pufferzone, Total Vertan en Handriss. Kortom: het luie zweet is er uit en dit smaakt weer naar meer!

Martin in de fysieke handspleet ‘di-fissure’ (6). (foto: Niek de Jonge)

Terug naar overzicht