MENU

Vorige

Marianne van der Steen

Ijsklimmen

Artikelen over Marianne van der Steen

Artikelen over Ijsklimmen

Nieuws
11 jan 2024

Overzicht: Olympische Spelen dé blikvanger in wedstrijdjaar 2024

2024 zit bomvol met wedstrijden, maar is bovenal een olympisch jaar. In juli en augustus gaan duizenden atleten, waaronder de klimmers, zich in Parijs laten zien op het allerhoogste podium.

Lees verder
Uitslagen
17 dec 2023

14 uur durende ijsklimwedstrijd in Utrecht krijgt gedroomde winnaar

Het UIAA Ice Climbing Continental Open Utrecht 2023 heeft na zo’n veertien uur de winnaar gekregen waar het publiek op hoopte: Marianne van der Steen. Nederlands ijsklimboegbeeld kwam in de finale het verst van iedereen aan drytoolwand Kalymnos.

Lees verder
Events
16 dec 2023 - 16 dec 2023

UIAA Continental Open Utrecht 2023

Op zaterdag 16 december 2023 organiseren de NKBV en Sportcentrum Olympos de UIAA Ice Climbing Continental Open Utrecht op de drytoolwand van klimmuur Kalymnos. Dit wordt de tweede editie van deze internationale ijsklimwedstrijd.

Lees verder
Nieuws
8 dec 2023

Negentien Nederlandse ijsklimmers zaterdag op jacht naar (inter)nationale allure

16 december is het zover: het Iceclimbing Continental Open Utrecht 2023. Maar liefst negentien Nederlandse ijsklimmers zijn zaterdag met hun ijsbijlen te bewonderen aan de Utrechtse klimmuur Kalymnos. Ook strijden zij voor de nationale ijsklimtitel.

Lees verder
Uitslagen
28 feb 2023

Adrenaline op het ijs: Marianne van der Steen en Dennis van Hoek schitteren in Oulu, Finland

Op zondag 27 februari vond de laatste wedstrijd van het ijsklimseizoen plaats in Oulu in Fins Lapland. Marianne van der Steen en Dennis van Hoek, twee Nederlandse ijsklimmers, deden mee en behaalden beiden een podiumplek. Ze klommen als echte kampioenen. Marianne werd eerste bij de dames en Dennis tweede bij de heren.

Lees verder
Uitslagen
20 feb 2023

Goud en Zilver tijdens het UIAA Ice Climbing European Cup in Glasglow, Schotland

Groot succes voor het Nederlands team! Op deze historische dag vond voor de allereerste keer UIAA European Cup plaats in Glasgow in Schotland. Het was een indrukwekkend evenement waar de beste ijsklimmers ter wereld tegen elkaar streden op het onderdeel lead.

Lees verder
Uitslagen
3 feb 2023

Uitslagen UIAA Ice Climbing World Cup in Saas-Fee in Zwitserland

De unieke ijsklimwand die zich bevindt in een pakkeergarage in Saas-Fee op een hoogte van 1800 meter had de eer om het UIAA ijsklimseizoen af te sluiten. Meer dan 100 atleten van 19 verschillende landen hebben deelgenomen aan de UIAA Ice Climbing World Cup in Saas-Fee in Zwitserland. Marianne van der Steen heeft tijdens de wedstrijd voor een spektakel gezorgd en behaalde de vierde plaats op het onderdeel Lead.

Lees verder
Uitslagen
23 jan 2023

Uitslagen UIAA Ice Climbing World Cup in Champagny-en-Vanoise, Frankrijk

Het was een winters spektakel afgelopen weekend in Champagny-en-Vanoise in Frankrijk. Hier deden Marianne van der Steen en Dennis van Hoek mee aan de UIAA Ice Climbing World Cup 2023. Je leest de resultaten hier.

Lees verder
Uitslagen
16 jan 2023

Uitslagen UIAA Ice Climbing World Cup 2023 in Cheongsong, Zuid-Korea

Marianne van der Steen en Dennis van Hoek zijn op 15 januari 2023 afgereisd naar Cheongsong in Zuid-Korea. Marianne heeft de 6e plaats behaald op lead en 5e plaats op speed. Dennis werd 6e op speed en 19e op lead tijdens de UIAA Ice Climbing World Cup 2023 in Cheongsong, Zuid-Korea.

Lees verder
Uitslagen
12 dec 2022

Favorietenrol wordt waargemaakt door Marianne van der Steen en Dennis van Hoek

De koude decemberdag zet perfect de toon voor de zevende editie van het Nederlands Kampioenschap IJsklimmen op 10 december. De kou deert de deelnemers van het gecombineerde kampioenschap Petzl NK & Rab OSK IJsklimmen niet.

Lees verder
Events
10 dec 2022

Petzl NK IJsklimmen + Rab OSK IJsklimmen 2022

Op zaterdag 10 december 2022 vindt in Utrecht de zevende editie van het Petzl NK IJsklimmen op de drytoolwand van klimmuur Kalymnos plaats. De NKBV organiseert dit kampioenschap samen met Sportcentrum Olympos én de NSAC & USAC als een gecombineerde wedstrijd met het Rab OSK IJsklimmen. Het wordt dus één wedstrijd met twee kampioenschappen, lees: twee uitslagen.

Lees verder
Uitslagen
5 dec 2022

Uitslagen UIAA Ice Climbing European Cup 2022/23 in Brno, Tsjechië

Marianne van der Steen en Dennis van Hoek streden weer voor een plaats op het podium. Op 3 december 2022 sleepte Marianne de tweede plaats binnen. Dennis werd vierde op het UIAA Ice Climbing European Cup 2022/23 in Brno, Tsjechië.

Lees verder
Nieuws
25 nov 2022

Internationaal goud tijdens UIAA Ice Climbing European Cup 2022

Een spetterende start voor Marianne van der Steen en Dennis van Hoek! Zij sleepten op 26 november 2022 allebei de eerste prijs in de wacht op de UIAA Ice Climbing European Cup in Žilina in Slowakije.

Lees verder
Uitslagen
26 jan 2022

WK en EU Cup voor ijsklimmers Marianne en Dennis

Het Nederlands ijsklimteam was afgelopen weekend te vinden op het EK IJsklimmen in Malbun, Liechtenstein. Niet geheel onverdienstelijk. Marianne van der Steen klom knap naar een 5e plaats.

Lees verder
Uitslagen
13 dec 2021

Drie Nederlanders op Europees ijsklimpodium

Afgelopen weekend, 11 december, was het zo ver. De allereerste internationale ijsklimwedstrijd in Nederland. Het was een dag om niet te vergeten. Ondanks een ontbrekend juichend publiek, was er geen gebrek aan enthousiasme. Publiek kon vanaf hun luie stoel ijsklimmers uit dertien verschillende landen aanmoedigen via de livestream. Dit gevarieerde deelnemersveld zorgde voor een spectaculaire en spannende wedstrijd.

Lees verder
Events
16 apr 2021 - 18 apr 2021

Reel Rock weekend

Komend weekend heeft Reel Rock 15 een speciaal klimweekend in petto. De beste klimfilms van het jaar te streamen vanaf je bank.

Lees verder
Nieuws
14 apr 2021

Reel Rock weekend

Komend weekend heeft Reel Rock 15 een speciaal klimweekend in petto. De beste klimfilms van het jaar te streamen vanaf je bank.

Lees verder
Nieuws
27 jan 2021

Drytoolen: wintersporten zonder sneeuw en ijs

Wintersporten in Nederland? Drytoolen is een typische wintersport waarbij je geen sneeuw en ijs nodig hebt. Handig voor in de zachte Nederlandse winters, waarin it steeds net oan giet....

Lees verder
Events
12 dec 2020

EU Cup Ice Climbing - GEANNULEERD

Op 12 december 2020 organiseren de NKBV en Sportcentrum Olympos in Utrecht een Europa Cup Ice Climbing op de drytoolwand van klimmuur Kalymnos.

Lees verder
Nieuws
9 dec 2020

Krachtpatsers op het witte doek

Jaarlijks toeren meerdere avonturen filmfestivals door Nederland. Door het wegvallen van alle fysieke evenementen, missen we dit jaar Banff, E.O.F.T. en Reel Rock zoals we ze kennen. Gelukkig zijn er online oplossingen. Deze week: Reel Rock en E.O.F.T.

Lees verder
Kenniscentrum

Drytoolen: wintersporten zonder sneeuw en ijs

Wintersporten in Nederland? Drytoolen is een typische wintersport waarbij je geen sneeuw en ijs nodig hebt. Handig voor in de zachte Nederlandse winters, waarin it steeds net oan giet....

Lees verder
Nieuws
17 mrt 2020

Inspiratie uit de bergen

In tijden als deze kunnen we allemaal wel wat positieve inspiratie gebruiken. De Expeditie Academie neemt je in hun blogs mee op voorbereidingstrips in de bergen.

Lees verder
Uitslagen
5 mrt 2020

Dennis, Marianne en Aniek sluiten ijsklimseizoen af in Finland

Afgelopen weekend waren Marianne van der Steen, Dennis van Hoek en Aniek Lith naar de afsluitende European Cup in Oulu, Finland. Na de vorige drie Europese cups staat Marianne 2e en Dennis 3e. Zal het ze lukken deze podiumplekken vast te houden of zelfs nog een plekje op te klimmen?

Lees verder
Nieuws
29 jan 2020

Bijzondere lezingen in Green Village

Voor het eerst is er tijdens de Bergsportdag nog een extra locatie waar je een deel van het Bergsportdag programma kunt volgen. Op 5 minuten afstand lopen van de Bergsportdag locatie in het NBC ligt de boerderij 'Green Village'.

Lees verder
Uitslagen
27 jan 2020

Marianne van der Steen zesde op EK IJsklimmen

Waar in Nederland de warmte van de boulderhal werd opgezocht voor een nationale wedstrijd, richtte het Nederlands IJsklimteam op het EK IJsklimmen in het Zwitserse Saas Fee. En niet onverdienstelijk. Marianne van der Steen klom naar een knappe zesde plaats.

Lees verder
Uitslagen
16 dec 2019

Dennis en Marianne winnen NK IJsklimmen in Utrecht

Het lag in de lijn der verwachting, maar ze hebben hun favorietenrol waargemaakt. Marianne van der Steen en Dennis van Hoek hebben hun nationale ijsklimtitel afgelopen weekend in Utrecht geprolongeerd tijdens het Petzl NK IJsklimmen 2019.

Lees verder
Uitslagen
9 dec 2019

IJsklimteam klimt naar dubbel zilver in Slowakije

Afgelopen weekend hebben Dennis van Hoek en Marianne van der Steen van het Nederlands Team IJsklimmen beiden een tweede plaats behaald tijdens de European Cup Iceclimbing in Žilina, Slowakije. Een heel knappe prestatie.

Lees verder
Uitslagen
3 dec 2019

Twee finaleplaatsen NL Team IJsklimmen in Tsjechië

Afgelopen zaterdag 29 november 2019, vond de tweede UIAA EU Cup van het seizoen plaats in Brno (CZE). Het Nederlands ijsklimteam was erbij en wist dubbel de finale te behalen.

Lees verder
Uitslagen
26 nov 2019

Winterseizoen Nederlands Team IJsklimmen van start

Afgelopen weekend is voor het Nederlands Team IJsklimmen het winterseizoen van start gegaan tijdens de European Cup Iceclimbing in het Zwitserse Bern.

Lees verder
Nieuws
30 jul 2019

Selectie Expeditie Academie bijna definitief

Na de selectieweek in de Alpen afgelopen maand is de groep die de Expeditie Academie 2019/2021 vormt, bijna definitief. Acht jonge alpinisten zijn definitief geselecteerd en twee deelnemers, die er vanwege persoonlijke omstandigheden niet helemaal bij konden zijn, zijn voorlopig toegelaten.

Lees verder
Nieuws
1 jul 2019

Berggids na de Expeditie Academie

Komende week staat voor de eerste selectie van de Expeditie Academie de alpiene week op het programma, waaruit weer een volgende selectie wordt gevormd. Deze selectie zet de volgende stap in hun alpiene carrière. Een carrière die kan leiden tot een bestaan als berggids; Rik van Odenhoven, van de Expeditie Academie van vorig jaar, werd onlangs toegelaten tot de Oostenrijkse gidsenopleiding.

Lees verder
Nieuws
8 mei 2019

Eerste selectie Expeditie Academie bekend

De eerste selectie van de nieuwe Expeditie Academie is bekend. Komend weekend worden achttien jonge alpinisten getest op diverse vaardigheden om vervolgens met een kleiner groepje op alpiene week te gaan voor het laatste selectiemoment.

Lees verder
Uitslagen
11 feb 2019

Line ijsklimt in Champagny naar de halve finale

Vol ongeloof staar naar ik naar het schermpje op mijn telefoon. Het staat er echt: Line van den Berg 16. “Maar dat betekent dat ik door ben naar de halve finale”, stamel ik naar Aniek en terwijl ik het zeg verschijnt er een big smile op mijn gezicht. “Ik heb het gewoon geflikt, ik ben door!”

Lees verder
Nieuws
15 jan 2019

Zon en volop sneeuw maar lawinegevaar blijft

Ga defensief op pad en mijd hooggelegen off-piste terrein. Wintersporters die de komende dagen de geprepareerde pistes willen verlaten, moeten rekening houden met uitzonderlijke sneeuwcondities.

Lees verder
Uitslagen
15 dec 2018

Dennis en Marianne winnen NK IJsklimmen 2018

Tijdens het Petzl NK IJsklimmen 18/19 veroverden Marianne van der Steen en Dennis van Hoek van team Vertical Life opnieuw de titel. Op de speciale drytool/ijsklimwand Kalymnos bij Sportcentrum Olympos in Utrecht wonnen de twee ieder hun vierde NK IJsklimmen.

Lees verder
Uitslagen
6 mrt 2018 - 6 mrt 2018

IJsklimmers sluiten seizoen als zilveren team

Terwijl in Nederland onze neuzen bevroren, maakte het Nederlands IJsklimteam in Finland gretig gebruik van de ijzige omstandigheden tijdens de European Cup Iceclimbing in Oulu eind februari.

Lees verder
Uitslagen
6 feb 2018 - 6 feb 2018

Bomvol (ijs)klimweekend

Afgelopen weekend vonden er meerdere interessante klimwedstrijden plaats. In het hoge noorden van Groningen werd bij Bouldergym Gropo de tweede wedstrijd van beide jeugd bouldercompetities gehouden. Op zaterdag klom de oudere jeugd in de junioren en Jeugd A en B categorieën. Op zondag was de jongere jeugd aan de beurt. Als kers op de taart van het weekend gingen aan de andere kant van de wereld de ijsklimmers de strijd aan op de Chinese World Cup Iceclimbing. Lees ...

Lees verder
Uitslagen
18 Dec 2017 - 18 Dec 2017

Dennis en Marianne winnen opnieuw NK IJsklimmen

Tijdens het Petzl NK IJsklimmen 17/18 toonden Marianne van der Steen en Dennis van Hoek van team Vertical Life hun buitengewone ijsklimkwaliteiten. Op de speciale drytool/ijsklimwand Kalymnos bij Sportschool Olympos in Utrecht wonnen de twee ieder hun derde Petzl NK IJsklimmen.

Lees verder
Uitslagen
17 Dec 2016 - 17 Dec 2016

IJskoning en -koningin gekroond tijdens NK IJsklimmen

De regerend kampioenen Marianne van der Steen en Dennis van Hoek hebben afgelopen zaterdag 17 december opnieuw hun superioriteit getoond op het verticale ijs. Tijdens het Petzl NK IJsklimmen, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) bij Olympos in Utrecht, zetten ze een spectaculaire show neer.

Lees verder
Uitslagen
7 Mar 2016 - 7 Mar 2016

Titelfavorieten Van der Steen en Van Hoek winnen NK IJsklimmen

Titelfavorieten Marianne van der Steen en Dennis van Hoek maakten afgelopen zaterdag 5 maart tijdens het Petzl NK IJsklimmen de hooggespannen verwachtingen waar. Tussen acht dames en elf heren wisten ze het hoogst in de routes op klimmuur Kalymnos bij Sportschool Olympos te klimmen en gingen ze er met de titels vandoor.

Lees verder
Uitslagen
19 Jan 2016 - 19 Jan 2016

Nederlands Team IJsklimmen bereikt halve finale en finale World Cup Korea

Het Nederlands IJsklimteam bereikte afgelopen weekend in actie bij de UIAA World Cup Ice Climbing in Cheongsong de halve finale bij het onderdeel Speed. Dennis plaatste zich overtuigend voor de halve finale waarin hij als 9e eindigde. Marianne drong ook door tot de halve finalestrijd waarin ze een persoonlijk record vestigde en een finaleplaats behaalde. Ze eindigde op een 7e plek.

Lees verder
Uitslagen
15 Dec 2015 - 15 Dec 2015

Lith en Machiel pakken goud op Petzl Drytool Event

Afgelopen zaterdag 12 december openden bijna vijftig Nederlandse drytoolers het winterseizoen tijdens het Petzl Drytool Event. De wedstrijd begon met rustig herfstweer, maar het weer sloeg volledig om tijdens de finale die werd geteisterd door slagregens en zware windstoten. Gelukkig is drytoolen een liefhebberij van doorgewinterde alpinisten die zich niet door een beetje noodweer laten afschrikken waardoor de wedstrijd gewoon...

Lees verder
Uitslagen
19 Jan 2010 - 19 Jan 2010

Harde leerschool tijdens World Cup Val Daone

Het Nederlands Team IJsklimmen heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de UIAA World Cup Ice Climbing in Val Daone (ITA). Voor drie van de vier teamleden was dit de eerste kennismaking met een World Cup.

Lees verder
TOON MEER
BEKIJK MEER Ijsklimmen NIEUWSBERICHTEN
TOON MINDER