MENU

Dennis, Marianne en Aniek sluiten ijsklimseizoen af in Finland

Afgelopen weekend waren Marianne van der Steen, Dennis van Hoek en Aniek Lith naar de afsluitende European Cup in Oulu, Finland. Na de vorige drie Europese cups staat Marianne 2e en Dennis 3e. Zal het ze lukken deze podiumplekken vast te houden of zelfs nog een plekje op te klimmen?

Boulderwandje

Voor Aniek was het de eerste internationale wedstrijd dit seizoen. Als voorbereiding had ze een boulderwandje speciaal voor drytoolen gebouwd in haar huis, wat genoeg power in de biceps heeft opgeleverd om het tot de finale te schoppen! Dennis en Marianne toonden vorige week al in vorm te zijn tijdens het Festiglace du Pont Rouge in Canada, en toonden dat nu weer door zich als respectievelijk 2e en 1e te plaatsen voor de finale.

Gladde metalen greep

De finale voor de vrouwen was een technische route op een licht overhangende wand, terwijl de mannen mochten beginnen in een zware overhang om vervolgens in de vrouwenroute te eindigen. Aniek wist als eerste van de dames een listige verre pas te overbruggen door een hupje te maken naar een zijgreep, maar gleed een paar meter later van een glad metalen greepje af. Dit leverde een nette 5e plaats op. Marianne had wat pech in het begin van de route met het touw dat gedraaid zat, waardoor ze een herstart moest doen. Vervolgens wist ze de listige pas goed op te lossen door hard af te blokken en klom ze ook zonder moeite voorbij de gladde metalen greep. Een klein greepje bovenin de route bleek echter wat anders dan gedacht en resulteerde in het einde van haar poging. Enkel de Russische Ekatarina Vlasova wist verder te komen.

Derde

Bij de heren werd de route al vrij vroeg getopt door Tapio Alhonsuo, wat de druk op Dennis legde om hetzelfde te doen. Snel en efficiënt klom hij door de overhang, nam zijn rust even toen de route samenkwam met de damesfinale, om vervolgens snel door te klimmen naar de top. Iets te snel zo bleek, gezien hij het twee-na-laatste setje over het hoofd had gezien en zijn top daardoor niet als top gezien werd en zijn score slechts tot het gemiste setje telde. Desalniettemin genoeg voor een derde plaats. Tapio pakte het goud.

uitslagen

Met deze resultaten is het zowel Dennis als Marianne gelukt om als 2e te eindigen in de overall ranking van de European Cups.

Open Studenten Kampioenschap

Het internationale ijsklimseizoen is nu ten einde maar in Nederland is er nog het Open Studenten Kampioenschap ijsklimmen, zaterdag 14 maart. De wedstrijd is open voor iedereen en er zullen workshops gegeven worden voor beginners. Meer informatie en inschrijven is op hun facebook.

Meer info