MENU

Marianne van der Steen en Dennis van Hoek gaan naar Alaska na beklimmen van Eiger noordwand

Na een sterke winter met beklimmingen van Flying Circus, Crack Baby, Metro en de finales van de Worldcup IJsklimmen in Saas Fee, gaan Dennis van Hoek en Marianne van der Steen naar Alaska. In voorbereiding op hun trip hebben de twee afgelopen weekend de noordwand van de Eiger beklommen.

Vanwege een niet-werkende brander moest het tweetal op de tweede dag zonder water klimmen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ze pas na drie dagen op de top stonden. Inmiddels staat er een video van hun beklimming online. De in Zwitserland woonachtige William van Meegdenburg klom vorige week dezelfde klassieke Heckmair route, de route waarlangs in 1938 de eerste beklimming van de noordwand werd gedaan.
Dennis en Marianne gaan in mei naar Mount Hunter in Alaska. Marianne hoopt de eerste vrouwelijke beklimming van de Bibler/Klewin-route op de beroemde Moonflower Buttress op haar naam te zetten. Alternatief voor deze route is 'Depriviation', een route rechts naast de Bibler/Klewin op Hunter. 

Afgelopen jaar klommen Roeland van Oss en William van Meegdenburg als eerste Nederlanders deze route. Hiervoor ontvingen zij de NKBV BergsportAward voor de beste alpiene prestatie van het jaar.

Later in juni zal Dennis naar Nederland terugkeren en blijft Marianne met het Alpine Mentors team in Alaska om onder andere de Cassin route op Denali te proberen.

Deze trip wordt ondersteund door de NKBV.