MENU

Zo ontvang je huttenkorting

Als NKBV-lid ontvang je tot 50% korting op je overnachting in een berghut van een van de alpenverenigingen. Zo wordt een meerdaagse wandeling in de bergen opeens een stuk voordeliger! We leggen uit hoe je die korting krijgt.

Tot wel 50% korting in meer dan 1200 hutten

Als NKBV-lid ondersteun je het onderhoud aan paden, routes en hutten in de Alpen en Pyreneeën. Jaarlijks dragen wij als NKBV €400.000,- bij aan het zogeheten Gegenrecht Fonds. Dit fonds gebruiken Alpenverenigingen voor het onderhoud aan paden, markeringen, bewegwijzering en hutten. Mede dankzij dit fonds kunnen we allemaal genieten van het prachtige en kwetsbare berglandschap en blijven overnachtingen in de hut betaalbaar. Nu en in de toekomst. Door jouw lidmaatschap aan de NKBV draag je bij aan dit fonds. In ruil daarvoor krijg je als NKBV-lid tot wel 50% korting op overnachtingen in meer dan 1200 berghutten. Zo maak je je huttentocht een stuk goedkoper. Hoe je de huttenkorting krijgt, lees je hieronder.

Gegenrecht Fonds

Huttenkorting

Digitale ledenpas

Als lid van de NKBV staat je digitale ledenpas in de NKBV-app. Zorg dat je deze altijd bij je hebt als je de bergen in gaat. Voor vertrek kun je eenvoudig een screenshot maken van jouw NKBV-profiel of jouw profiel downloaden via de downloadknop, zodat je de pas kunt tonen zonder goede internetverbinding. Het is van belang dat je onder andere je Alpenvereniging, lidnummer en het icoontje van het Gegenrecht Fonds kunt tonen. De huttenwaard wil deze pas namelijk zien om te controleren of je ook dit jaar lid bent van een Alpenvereniging en of je recht hebt op de huttenkorting. Ben je lid van een andere Alpenvereniging? Neem dan daarvan de ledenpas mee.

Reserveren in een berghut

Geef bij je reservering aan dat je lid bent van een Alpenvereniging. Als je online boekt, kun je dat meestal aanvinken. Bij je reservering per mail of telefoon kun je een van de volgende termen gebruiken:

  • Duits: AV-Mitglieder
  • Frans: Membre d'une association reciprocitaire
  • Italiaans: AV-socio
  • Spaans: AV-socio
  • Engels: AV-members

Op vertoon van je NKBV-ledenpas krijg je tot 50% korting op de overnachtingsprijs. De NKBV-ledenpas is persoonsgebonden. De korting geldt per pas voor één persoon.

berghut reserveren

Bij welke hutten krijg ik korting?

In de NKBV-Tochtenwiki vind je een overzicht van alle hutten die zijn aangesloten bij een Alpenvereniging (let op: dit overzicht omvat dus ook hutten waar je geen huttenkorting krijgt) . In veel gevallen kun je de berghutten voor jouw wandeling direct reserveren. Ook in het online reserveringsportaal van de Oostenrijkse, Zwitserse, Duitse en Zuid-Tiroolse kun je hutten reserveren.

De volgende Alpenverenigingen zijn aangesloten bij het Gegenrecht Fonds en hebben hutten waar je als NKBV-lid korting ontvangt:

Daarnaast zijn er een aantal andere verenigingen die hutten bezitten waar ook voordelen gelden:

  • Club Alpin Belge en de Klim- en Bergsportfederatie Vlaanderen
  • Dansk Bjerg- og Klatreklub
  • Liechtensteiner Alpenverein
  • Planinska Zveza Slovenije
  • Akademischer Alpenclub der Schweiz (AAC) (beigetreten sind: AAC Basel, AAC Bern, AAC Zürich, AAC Genf)

Check voordat je de wandeling start of je daadwerkelijk korting krijgt bij de hut waar je wilt overnachten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Uitzonderingen

De meeste privéhutten geven geen korting aan leden van Alpenverenigingen. Toch is het de moeite waard om te vermelden dat je NKBV-lid bent. Enkele privéhutten hebben namelijk een aparte regeling voor leden van Alpenverenigingen. Als NKBV-lid ontvang je in de hutten van de Noorse, Zweedse en Schotse Alpenverenigingen en de hutten van Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) geen korting.

leven in een berghut

Terug naar overzicht